Αγγελίδης (Profile): Έρχονται εξαγορές στο εξωτερικό – Τζίρος €40 εκατ. το 2024

00:03 1/5/2024 - Πηγή: Mononews

Σε υπερτριπλασιασμό των μεγεθών της την επόμενη τριετία στοχεύει η Profile, με όπλα νέες εξαγορές, την τεχνητή νοημοσύνη και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας πληροφορικής κ. Ευάγγελος Αγγελίδης κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών, η Profile πλέον επικεντρώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη και στις λύσεις που μπορεί να προσφέρει, ενώ ταυτόχρονα γίνεται ένας από τους λίγους παρόχους παγκοσμίως που αναπτύσσει τόσο εξελιγμένα προϊόντα στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Μπάμπης Στασινόπουλος, τόνισε

ότι η Profile βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για εξαγορά εταιρείας στο εξωτερικό, ενώ οι «κεραίες» είναι πάντα ανοικτές για οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να έχει νόημα και να βοηθήσει την Profile να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει.

«Η στόχευση μας πλέον και σαν μεγαλύτερη εταιρεία και το μεγαλύτερο leverage που έχουμε αυτή τη στιγμή, κοιτάζουμε μεγαλύτερες εταιρείες που κάνουν 10-20 εκατ. ευρώ μπορεί και παραπάνω» επεσήμανε.

Ο κ. Στασινόπουλος σχολίασε και τα γεγονότα των τελευταίων μηνών στην πληροφορική, όπως την εξαγορά της Entersoft από τον Πάνο Γερμανό αλλά και το deal Μίχου-General Atlantic για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Epsilon Net.

Ο πρόεδρος της Profile επεσήμανε ότι τα deal αυτά γίνονται με πάνω από 20 φορές το EBITDA, πράγμα πολύ καινούργιο για τα ελληνικά δεδομένα, τονίζοντας παράλληλα ότι με τα δεδομένα αυτά, η αποτίμηση της Profile είναι χαμηλή.

Έργα πληροφορικής

Παράλληλα, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του κράτους συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τον Όμιλο Profile να υλοποιεί τα έργα που έχει αναλάβει, με κύριο γνώμονα την εμπειρία και την τεχνογνωσία ετών.

Η διοίκηση για ακόμα μια φορά τόνισε ότι η Profile κινείται δυναμικά στα έργα πληροφορικής του δημοσίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με το ανεκτέλεστο να την επόμενη τριετία να υπερβαίνει τα 130 εκατ. ευρώ.

«Έχουμε υποβάλλει προτάσεις για πολλά έργα του δημοσίου, συνεχίζουμε να προχωράμε στην υλοποίηση των ήδη υπαρχόντων και θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξή μας» είπε ο κ. Στασινόπουλος. Στόχος της διοίκησης είναι να πάρει έργα τα οποία θα είναι επαναλαμβανόμενα και θα δώσουν αξία στην εταιρεία.

Ένα από τα μεγάλα έργα που έχει αναλάβει η Profile είναι η σύγχρονη online πλατφόρμα παροχής χρηματοδοτήσεων στα μέλη του ΤΜΕΔΕ. Η πλατφόρμα με mobile και web εφαρμογή προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα αίτησης απευθείας από το κινητό ή τον Η/Υ τους με λίγα μόνο «κλικ». Η έγκριση και εκταμίευση του δανείου από την ΤΜΕΔΕ Micro finance Solutions, έως του ποσού των 25.000 ευρώ, γίνεται σε λιγότερο από 24 ώρες, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση επενδυτικών αναγκών, κεφαλαίου κίνησης ή την άμεση εξόφληση εκκρεμών οφειλών.

Παράλληλα σε συνεργασία με την Unisystems του ομίλου Quest, η Profile προχώρησε στη ψηφιοποίηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού έργο συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ.

AI.Adaptive

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ιδιαίτερη μνεία έγινε στο αυτόνομο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης, AI.Adaptive, το οποίο  προσφέρει εξαιρετική εμπειρία στους χρήστες, μετατρέποντας τα δεδομένα σε αξιοποιήσιμες πληροφορίες και βελτιώνοντας σημαντικά τις ροές εργασίας.

Επιπλέον, επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν ερωτήματα σε φυσική γλώσσα και να λαμβάνουν ταχύτατα αποφάσεις με τη βοήθεια προηγμένων αλγορίθμων μηχανικής μάθησης.

Προβλέποντας τις τάσεις στο χρηματοοικονομικό λογισμικό για την υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο Όμιλος Profile εκτιμά ότι η χρήση του ΑΙ θα προκαλέσει σημαντική αύξηση των πωλήσεων σε κάθε διακριτό προϊόν του. Η εκτίμηση αυτή υποστηρίζεται με μελέτη που εκπονήθηκε από τον οίκο Gartner, σύμφωνα με την οποία οι ανάγκες της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αγοράς στην Τεχνητή Νοημοσύνη, αναμένεται να εκτιναχθούν στα 55,20 δισ. δολάρια το 2027.

Αύξηση τζίρου και EBITDA

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση, ο όμιλος Profile σημείωσε τζίρο 30,1 εκατ. ευρώ το 2023, με μια αύξηση 20,2% σε σχέση με το 2022 που είχε ανέλθει στα 25,935 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην εξωστρεφή πολιτική που εφαρμόζει αλλά και στην υλοποίηση μεγάλων έργων στον τομέα χρηματοοικονομικών λύσεων, καθώς και της δραστηριοποίησης σε έργα του δημοσίου τομέα.

Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 7,33 εκατ.  ευρώ έναντι 6,20 εκατ. ευρώ το 2022, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 34% σε 5,13 εκατ. ευρώ από 3,83 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν κατά 18% σε 3,85 εκατ. ευρώ από 3,27 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Πάρτι για τις εισηγμένες της πληροφορικής στον απόηχο του deal της Epsilon Net

Epsilon Net: Στα 12 ευρώ το προσφερόμενο τίμημα της δημόσιας πρότασης για το 37,08% των μετοχών

Profile: Αύξηση 20% στις πωλήσεις το 2023 – Στα 7,33 εκατ. ευρώ τα EBITDA

Keywords
Αναζητήσεις
angelidis-profile-erchontai-exagores-sto-exoteriko--tziros-40-ekat-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα