Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος: Δύο ανώτατα στελέχη του ΟΣΕ ελέγχονται για ύποπτες συναλλαγές – Σε εξέλιξη η έρευνα

Στη «τσιμπίδα» της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος) έπεσαν δύο ανώτατα στελέχη του ΟΣΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για διοικητικά στελέχη τα οποία έχουν αποχωρήσει εδώ και λίγο καιρό από τις θέσεις τους, μετά από το τραγικό περιστατικό των Τεμπών.

Οι ίδιες πληροφορίες από την Αρχή για το Ξέπλυμα αναφέρουν πως ερευνώνται για ύποπτες συναλλαγές, οι οποίες δε συνδυάζονται μεταξύ τους, δηλαδή

για άλλη υπόθεση ερευνάται το ένα πρόσωπο και για άλλη το δεύτερο.

Αυτές οι συναλλαγές μάλιστα, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στο mononews, πραγματοποιήθηκαν μετά την αποχώρησή τους από τον δημόσιο οργανισμό.

Μάλιστα, στη μια περίπτωση έχει προχωρήσει και η δέσμευση σημαντικού χρηματικού ποσού ώστε να διερευνηθεί περαιτέρω αν είναι μέρος της ύποπτης συναλλαγής και αν αυτή δικαιολογείται ή είναι παράνομη.

Δεσμεύτηκαν χρηματικά ποσά

Τα συγκεκριμένα στελέχη του δημόσιου οργανισμού, μάλιστα, είχαν μπει από την πρώτη στιγμή στο «μικροσκόπιο» της Αρχής, για τα όσα είχαν προηγηθεί του τραγικού συμβάντος που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα στελέχη της Αρχής για το Ξέπλυμα, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, να «ξεσκονίζουν» κάθε πληροφορία, ακολουθώντας και τις διαδρομές του χρήματος, καθώς δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι πρόκειται για ανώτατα διοικητικά στελέχη δημόσιου οργανισμού, που ακόμα και μετά την αποχώρησή τους, πραγματοποίησαν ύποπτες συναλλαγές.

Μάλιστα, στη μια περίπτωση έχει προχωρήσει και η δέσμευση σημαντικού χρηματικού ποσού, ώστε να διερευνηθεί περαιτέρω αν είναι μέρος της ύποπτης συναλλαγής και αν αυτή δικαιολογείται ή είναι παράνομη.

Στο στόχαστρο σημαντικό πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες επικεντρώνονται στον ελληνικό σιδηρόδρομο, ενώ εξ όσων είναι σε θέση να γνωρίζει το mononews τα υπό εξέταση άτομα ερευνώνται για γεγονότα που συνέβησαν πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν το θέμα της ασφάλειας του σιδηρόδρομου ήταν αρκετά «καυτό» λόγω της τραγωδίας των Τεμπών.

Μάλιστα, πρόκειται για ένα σημαίνων στέλεχος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος με τα αρχικά Σ.Π., το οποίο αφού υπέβαλε την παραίτησή του αντικαταστάθηκε. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο λίγοι μήνες τον χώριζαν από τη λήξη της θητείας του καθώς αυτή είχε ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου του 2021 και θα έληγε στις 24 Οκτωβρίου του 2024.

Ωστόσο, δεν έχει διακόψει τους δεσμούς του με τον Οργανισμό καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, επισκέπτεται τακτικά τα γραφεία του ΟΣΕ ακόμα και ένα χρόνο ύστερα από την τραγωδία των Τεμπών και την «αποπομπή» του, καθώς είχε θεαθεί να εισέρχεται στα γραφεία του Οργανισμού στα τέλη του Μαρτίου και πιο συγκεκριμένα λίγες ώρες πριν κατατεθεί στις 26 Μαρτίου η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τα όσα έχει παραδεχθεί και ο ίδιος μιλώντας κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη η παρουσία του στα γραφεία του ΟΣΕ δικαιολογείται καθώς είχε προσκληθεί από την υφιστάμενη διοίκηση. Είχε, δε, παραδεχθεί πως είχε προσκληθεί από το νυν επικεφαλής του Οργανισμού, δηλαδή τον κ. Τερεζάκη, με τον οποίο συνεργαζόταν αρκετά στο παρελθόν, αρνούμενος εντούτοις ότι διατηρούσε γραφείο όπως του είχε καταλογισθεί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος τις πρώτες ημέρες ύστερα από την τραγωδία των Τεμπών και την παραίτησή του, βρισκόταν στο γραφείο του, ενώ είχε υπογράψει πλήθος αποφάσεων. Από αυτές ξεχωρίζει η απόφαση με οποία τέθηκε σε αργία ο επιθεωρητής του μοιραίου σταθμάρχη.

Όμως τα προβλήματά του δε σταματούν εδώ καθώς έχει ασκηθεί εις βάρος του κακουργηματική δίωξη για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους και πλημμεληματική δίωξη για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Μάλιστα, ο Σ.Π. πέρασε την πόρτα του εφέτη-ανακριτή στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου για να απολογηθεί αλλά αρχικά είχε κληθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου χωρίς ωστόσο να παρουσιαστεί.

Διώκεται, επίσης, σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος καθώς ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε τη μετακίνηση του σταθμάρχη που ήταν σε υπηρεσία το μοιραίο βράδυ που έγινε δυστύχημα προκειμένου να μετακινηθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με όσα είχαν μεταδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΟΣΕ είχε καταφέρει να πείσει τον εφέτη-ανακριτή για να αποφύγει αρχικά την προφυλάκιση με την εγγύηση που κλήθηκε να καταβάλει να ανέρχεται στα 50 χιλιάδες ευρώ, ενώ του επεβλήθη και η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Σκληρό μπρα ντε φερ με Ερντογάν για Θράκη, Μονή της Χώρας και Χαμάς

Mytilineos: Νέο όνομα για τη νέα εποχή – Τι φέρνει η διανομή δωρεάν μετοχών

Ozempic: Ετοιμάζει ομόλογο η Novo Nordisk για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις 11 δισ. δολαρίων 

Keywords
Αναζητήσεις
archi-gia-to-xeplyma-chrimatos-dyo-anotata-stelechi-tou-ose-elegchontai-gia-ypoptes-synallages--se-exelixi-i-erevna.htm
Τυχαία Θέματα