Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Σε διάβημα προς την UNESCO προέβη στο Παρίσι ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον οργανισμό Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά την απόφαση των τουρκικών Αρχών για μετατροπή της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε μουσουλμανικό τέμενος.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τέμενος και της παραβίασης του χαρακτήρα ενός μνημείου της UNESCO

που είναι απαράμιλλης πολιτιστικής αξίας και αποτελεί πολύτιμο τμήμα της κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας Μόνιμος Αντιπρόσωπος εξέφρασε τις έντονες ελληνικές ανησυχίες για τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής όσον αφορά στη φθορά και στην αλλοίωση του ίδιου του μνημείου, καθώς και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της οποίας είναι φορέας επί αιώνες.

Επεσήμανε ακομη ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους διεθνείς κανόνες προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της UNESCO δεσμεύτηκε σύμφωνα με διπλωματικές για την σε βάθος εξέταση του ζητήματος από την UNESCO σύμφωνα τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Οργανισμό.

Διαβάστε επίσης

Ο Κασσελάκης τσαμπουκάς, ο Πολάκης κομιστής της υπέρτατης αλήθειας κι ένα κόμμα σε παραζάλη

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Met Gala: Πόσα λεφτά σήκωσε το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό γκαλά

Keywords
Αναζητήσεις
diavima-tis-athinas-stin-unesco-gia-tin-metatropi-tis-monis-tis-choras-se-tzami.htm
Τυχαία Θέματα