Έτσι ο Βασίλης Ψάλτης απελευθερώνει το trading στην Alpha Bank

Με απόδοση ούτε 8% από την αρχή του χρόνου και με τις άλλες τράπεζες, Eurobank και Εθνική να γράφουν σε λίγες μόλις συνεδριάσεις από τα μέσα Απριλίου υψηλά 8,5 ετών και αποδόσεις μεγαλύτερες από 15%, η Alpha Bank, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις από τον Βασίλη Ψάλτη φαίνεται ότι αλλάζει πίστα.

Οι χρηματιστές και οι αναλυτές, εγχώριοι και ξένοι οίκοι, δεν έκρυψαν τη θετική τους έκπληξη από το ισχυρό σετ αποτελεσμάτων ξεπερνώντας τις προβλέψεις και τις αρχικές

τους εκτιμήσεις.

Πάνω από 222 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα κέρδη του ά 3μήνου, όταν η αγορά δεν περίμενε ούτε 200 εκατ. ευρώ.

Η έκπληξη που επιφύλασσε ο Βασίλης Ψάλτης στην αγορά ήταν το buy back το οποίο υπολογίζεται στα 66 εκατ. ευρώ.

Η εμπειρία δείχνει ότι η κίνηση αυτή ειδικά από μία τράπεζα, όπως η Alpha και με τον κ. Ψάλτη να αναγνωρίζει την κρισιμότητα της πορείας των αγορών το επόμενο διάστημα, αλλά και τα επόμενα χρόνια ως και το 2026, αποκτά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κίνηση της μετοχής που μοιάζει κολλημένη.

Δίνεται η δυνατότητα για trading, για επανατοποθετήσεις ανάλογα την τιμή της επαναγοράς μετοχών, βεβαίως σύμφωνα με το εύρος αυτού, ή ακόμα και για μείωση θέσεων με προφανές όφελος για τους μετόχους, όταν οι τιμές στόχοι που δίνουν ελληνικές χρηματιστηριακές, αλλά και ξένοι οίκοι ξεπερνούν τα 2,55 ευρώ.

Χρηματιστής με εμπειρία τονίζει στο mononews.gr ότι το 1,1 δισ. ευρώ οφέλη για τους μετόχους που είπε ο κ. Ψάλτης μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την αγορά.

Αφενός λόγω επαναγοράς ιδίων μετοχών, αφετέρου από την επανεπένδυση μέρους του μερίσματος, τόσο από εγχώριους, όσο και από ξένους επενδυτές.

Ταυτόχρονα, το buy back θα «προστατέψει» τη μετοχή από τυχόν «επικίνδυνες» μέρες σε τυχόν γυρίσματα της αγοράς. Οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται από την γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσει η τράπεζα τον Ιούνιο.

Μέχρι τότε όμως, οι αναλυτές (Jefferies) σημειώνουν όσον αφορά τη διανομή των 122 εκατ. ευρώ από τα κέρδη του 2023 (ποσοστό διανομής 20%), η Alpha επιδιώκει να το μοιράσει 50/50 μεταξύ μερίσματος σε μετρητά και επαναγοράς (υπό την προϋπόθεση έγκρισης).

Βάσει των εκτιμήσεων της Deutsche Bank, η μετοχή της Alpha Bank αποτιμάται με 5,8 φορές τον δείκτη Ρ/Ε για φέτος και 0,5 φορές τον δείκτη P/ΤBV, ενώ η αποτίμηση σε όρους Ρ/Ε βαίνει μειούμενη προς τις 4,8 φορές το 2026.

Η Οπτιμα θεωρεί ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με έκπτωση 9% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, η οποία δεν δικαιολογείται από το υψηλότερο προφίλ RoTE και λέει ότι θα αναπροσαρμόσει εκ νέου την τιμή στόχο των 2,10 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Θα επιστρέψουν αξία 1,1 δισ. ευρώ στους μετόχους έως το 2026

Αναλυτές για Alpha Bank: Με το δεξί ξεκίνησε η χρονιά – Η πιο φθηνή ελληνική τράπεζα

Alpha Bank: Προχωρά σε buy back 37 εκατ. μετoχών

Keywords
Αναζητήσεις
etsi-o-vasilis-psaltis-apeleftheronei-to-trading-stin-alpha-bank.htm
Τυχαία Θέματα