Το μυστικό των Καραβία και Ψάλτη, το ράλι σε Eurobank και Alpha, oι βολές Θεοδωρόπουλου σε Τσέτη, το λάθος της Ωραιoζήλης, το πρόστιμο 6,6 εκατ. στον Σταθοκωστόπουλο και η «to the point» πρόσκληση της ΣΣ για το COVA

Dow Jones: Θαυμάσια

Το όριο των 40.000 μονάδων έσπασε για πρώτη φορά ενδοσυνεδριακά ο Dow Jones στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς η αγορά αναθάρρησε μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τετάρτη, τα οποία αυξάνουν τις πιθανότητες για μειώσεις επιτοκίων από τη FED αργότερα μέσα στο 2024.

Ο παλαιότερος από τους τρεις κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες.

Χρειάστηκαν πάντως 872 συνεδριάσεις από την ημέρα

που έπιασε για πρώτη φορά το ορόσημο των 30.000 μονάδων, προκειμένου να ξεπεράσει, έστω και ενδοσυνεδριακά, το επόμενο στόχο του, αυτών των 40.000 μονάδων, κάτι που αντικατοπτρίζει μια άνοδο κατά 33%.

Και αυτό καθώς ο Dow Jones χρειάστηκε να απορροφήσει τις επιπτώσεις των επιθετικών αυξήσεων της FED τα δύο τελευταία χρόνια αλλά και τις επιπτώσεις από τις γεωπολιτικές κρίσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Ας περάσουμε όμως στα δικά μας.

Eurobank-AlphaBank: Mε ορμή υψηλότερα

Χθες οι τράπεζες που έδειξαν τη δύναμη τους ήταν δυο.

Η Eurobank και η Alpha bank.

Για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια.

Η Eurobank κέρδισε 2,10% και έκλεισε στα 2,10 ευρώ, με μεγάλο όγκο συναλλαγών στα 10,6 εκατ. χαρτιά.

Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,66 ευρώ με κέρδη 1,6% και όγκο συναλλαγών τα 10,8 εκατ. χαρτιά.

Στο  auction η μετοχή έκλεισε με αγοραστές που ζητούσαν 540.000 τεμάχια.

Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Το μυστικό για το ράλι της μετοχής

Το μυστικό του επικεφαλής της Eurobank Φωκίων Καραβία που οδήγησε την τιμή της μετοχής της τράπεζας σε νέο ρεκόρ 52 εβδομάδων, ήταν η απόδοση των ενσωμάτων ιδίων κεφαλαίων στο 19,9% που είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη και η υψηλότερη από τις εισηγμένες ελληνικές τράπεζες.

Απόδοση ενσωμάτων ιδίων κεφαλαίων σημαίνει ότι η τράπεζα παράγει κέρδη είτε μέσω προμήθειων είτε μέσω επιτοκίων στα δάνεια, υψηλότερα σε σχέση με τα κεφάλαια της.

Τον υψηλότερο δείκτη τον έχει η Eurobank και ακολουθούν η Εθνική, η Πειραιώς και η Alpha.

Επιπρόσθετα η κάλυψη των NPLs  είναι στο 92,6%, άρα η  Eurobank όσον αφορά αυτό το θέμα δεν προσδοκά κάτι περισσότερο.

Επίσης η μερισματική απόδοση ανήλθε στα 4,4% καθώς δίνει μέρισμα 0,09 ευρώ.

Τα ενσώματα ίδια κεφάλαια ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε €2,14 στο τέλος του Α΄ τριμήνου 2024.

Αποτέλεσμα της υψηλότατης απόδοσης των Ενσωμάτων Ιδίων Κεφαλαίων που εμφάνισε η τράπεζα του Καραβία, ήταν η μετοχή να ανέλθει σήμερα στα 2,10 ευρώ με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ελληνική τράπεζα που έχει P/BV (Price to book value) σχεδόν 1 δηλαδή στα επίπεδα των υπολοίπων ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πρακτικά οι χθεσινές αγορές της μετοχής της τράπεζας που οδήγησαν την τιμή της στα 2,10 ευρώ αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη των ξένων θεσμικών επενδυτών.

Άλλωστε την προηγουμένη εβδομάδα (Τετάρτη και Πέμπτη ) κατ’ αποκλειστικότητα σας ενημερώσαμε ότι μεγάλος θεσμικός επενδυτής πουλάει Πειραιώς για να αγοράσει Eurobank.

Τώρα το θέμα είναι εάν θα ακολουθήσουν οι άλλες ελληνικές τράπεζες.

Για παράδειγμα η Πειραιώς έχει P/BV  0,70 καθώς και απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων χαμηλότερη από την Eurobank πέριξ του 16%.

Άρα η τιμή της μετοχή, έχει υψηλοτέρα περιθώρια ανόδου από την  Εurobank,  που οι αναλυτές την προσδιορίζουν στο +44%.

Βασίλης Ψάλτης: Πώς έδωσε το έναυσμα για άνοδο της μετοχής της Alpha

Τώρα όσον αφορά την Alpha Bank που κινήθηκε χθες έντονα ανοδικά στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, η ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά ιδίων μετοχών (buy back) 37 εκατ. τεμαχίων, έδωσε το σήμα για αγορές.

Η απόφαση του CEO της Alpha Βασίλη Ψάλτη, περί buy back είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει την μετοχή να δει υψηλοτέρα επίπεδα.

Φυσικά εάν ήμασταν στις ΗΠΑ η μετοχή ήδη χθες θα είχε φτάσει στα 1,80 ευρώ.

Δυστυχώς το ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο δεν βοηθάει.

Η Deutsche Bank σε χθεσινή της ανάλυση διατηρεί την τιμή στόχο των 2,20 ευρώ και τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της Alpha Bank

Η Optima δίνει τιμή στόχο τα 2,10 ευρώ.

Οι «βολές» Θεοδωρόπουλου για την Τσέτη…

Μετά το «μανιφέστο» της Ιουλίας Τσέτη, αποκλειστικά στο mononews, η οποία διεκδικεί την προεδρία του ΣΕΒ, περιμέναμε πότε θα έρθει και η αντίδραση του έτερου υποψηφίου, Σπύρου Θεοδωρόπουλου.

Ο πολύπειρος επιχειρηματίας θα κονταροχτυπηθεί με την φαρμακοβιομήχανο στις εκλογές στις 19 Ιουνίου, όπου για πρώτη φορά στα 119 χρόνια της ιστορίας του Συνδέσμου θα στηθούν κάλπες.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος έκανε την πρώτη του ουσιαστικά αναφορά στην υποψηφιότητά του, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Alba, το οποίο και τον βράβευσε για την προσφορά στο επιχειρείν και την κοινωνική συμβολή του.

Κι αν θέλετε τη γνώμη μου, τα μηνύματα που έστειλε ήταν ηχηρά.

Και οι «μπηχτές» για την κ. Τσέτη, ακόμη πιο δυνατές.

Ο κ, Θεοδωρόπουλος ουσιαστικά απάντησε σε όσα είπε μέσα από τη συνέντευξή της στο mononews η φαρμακοβιομήχανος.

Θυμίζουμε ότι είχε αφήσει αιχμές ότι ο ΣΕΒ δεν είναι κοντά στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ότι «Φιλοδοξία μου είναι να φέρω όλη την Περιφέρεια στο κέντρο σήμερα… με απώτερο στόχο η «φωνή» της Περιφέρειας να ακούγεται δυνατά στα κεντρικά της Ξενοφώντος.»

Και είχε κλείσει τη συνέντευξη στην δημοσιογράφο Βίκυ Καρατζαφέρη λέγοντας: «Η στιγμή που πρέπει να ξεφύγουμε από το Αθηνοκεντρικό μοντέλο και η στροφή για την ουσιαστική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια έχει, ήδη, ξεκινήσει!»

… και το μήνυμα για παλιά και νέα τζάκια

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος διάβασε καλά τη συνέντευξη στο mononews και οι απαντήσεις του είναι καίριες.

«Το να διασπαστούμε σε μικρούς και μεγάλους, Αθηναίους και επιχειρηματίες της υπόλοιπης Ελλάδος, άνδρες και γυναίκες, παλαιά τζάκια και νέες επιχειρήσεις, μόνο κακό θα κάνει στην επιχειρηματικότητα.

Η φωνή μας θα είναι δυνατή μόνον αν είμαστε όλοι μαζί.

Άλλωστε η περασμένη δεκαετία, που κάποιοι κατάφεραν να μας χωρίσουν, σαν χώρα, σαν Ελλάδα, δεν μας ξυπνάει τις καλύτερες αναμνήσεις».

Πολύ ηχηρή… απάντηση στην κ. Τσέτη, δε νομίζετε;

Κι αν κάτι κράτησα επίσης από τον κ. Θεοδωρόπουλο είναι ότι επέμεινε στη λέξη «μαζί».

Όπως είπε: «Μόνον όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα».

Και κάτι τελευταίο.

Οι θέσεις του κ. Θεοδωρόπουλου δείχνουν ότι ενόψει των εκλογών παίζει το χαρτί της εμπειρίας, της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει στον ΣΕΒ και των παραστάσεων που έχει όλα αυτά τα χρόνια.

Θέλοντας προφανώς να δείξει την μεγαλύτερη ετοιμότητά του να αναλάβει την προεδρία σε σχέση με την αντίπαλό του.

Είπε συγκεκριμένα: «Υπηρέτησα τον ΣΕΒ επί 21 χρόνια.

Δεν ξέρω πόσα έδωσα στον ΣΕΒ αλλά γνωρίζω καλά ότι πήρα πολλά.

Γνωρίστηκα και συνεργάστηκα με πολλούς και σπουδαίους ανθρώπους.

Διδάχτηκα να λειτουργώ σε περιβάλλον που η σύνθεσις των απόψεων βελτιώνει τα αποτελέσματα.

Διδάχτηκα να αφιερώνω χρόνο στο κοινό καλό.

Συνειδητοποίησα την αξία της επιχειρηματικότητας για την οικονομία και το καλό του τόπου μου.

Ένιωσα την ομορφιά του συναισθήματος να λειτουργείς για το καλό όλων.»

Το μανιφέστο Παπαλεξόπουλου για την Ευρώπη

Διάβασα με προσοχή και βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα στοιχεία του ΣΕΒ στην ειδική έκδοσή του για τις ευρωεκλογές και πώς βλέπουν οι βιομήχανοι τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΕΕ.

Και την επόμενη Πέμπτη, 23 Μαΐου, θα υπάρχει ειδική εκδήλωση με τίτλο: «Ευρωεκλογές 2024: Ο κόσμος αλλάζει.

Η Ευρώπη μπορεί;», όπου θα μιλήσει ο Δ. Παπαλεξόπουλος και ο Ευ. Μυτιληναίος.

Κι έχει ενδιαφέρον αυτό το μανιφέστο καθώς πρόκειται ουσιαστικά για μια τελευταία παρέμβαση του νυν προέδρου, Δ. Παπαλεξόπουλου, ο οποίος αποχωρεί από την προεδρία του ΣΕΒ.

Από την ειδική έκδοση, όμως, στέκομαι στα εξής:

Ο ΣΕΒ τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει αποτελεσματικότερη ενιαία αγορά καθώς σήμερα ο μέσος χρόνος για τη διερεύνηση παραβάσεων την εξέταση της παράβασης από το ευρωπαϊκό δικαστήριο και την εφαρμογή των αποφάσεων από τα κράτη-μέλη είναι… 100 μήνες.

Κι ότι θα έρθουν επιπλέον €713 δισ. στην οικονομία της ΕΕ μέχρι το 2029 από την άρση ακόμα περισσότερων φραγμών στην ενιαία αγορά.

Ο ΣΕΒ ζητά ένα μεταρρυθμιστικό σοκ για λιγότερη γραφειοκρατία καθώς τα διοικητικά βάρη για τις επιχειρήσεις είναι το 4% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.

Απαιτείται 1 έως 6 χρόνια για ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Ενδιαφέρουσα και η πρόταση για επαναβιομηχάνιση καθώς ήταν 25% του ΑΕΠ η βιομηχανία της ΕΕ το 2000 έναντι 16,3% το 2020.

Ακόμη 75% των επιχειρήσεων της ΕΕ αναφέρει το κόστος ενέργειας ως τη μεγαλύτερη πρόκληση.

Οι Κουτσολιούτσοι, ο Μπουκόφσκι και η φυλακή

Tik, tok, tik, tok, tik, tok .

Όχι, δεν είναι ήχοι από τα κοσμήματα της Follie Follie, ούτε από τα πάρτι της χλιδής στις Σπέτσες και στο υπερπολυτελές γιοτ των Κουτσολιούτσων.

Απλά χτυπάνε οι πόρτες του δικαστηρίου, και ήδη χτυπούν δυνατά καθώς σήμερα η εισαγγελέας θα αγορεύσει και θα εισηγηθεί προς τους δικαστές για την ενοχή ή την αθώωση των Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτης Κουτσολιούτσου καθώς και των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Και είμαι σίγουρος ότι η αγωνία της άλλοτε πανίσχυρης οικογένειας θα βρίσκεται στο ζενίθ αφού μια πιθανή καταδίκη θα ανοίξει το δρόμο προς τις φυλακές.

Να θυμίσω απλά ότι πατήρ και υιός φέρονται ως αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογράφησε, εξαπάτησε και ξέπλυνε μαύρο χρήμα, σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών.

Κι επειδή ο wiseman και το mononews παρακολούθησαν από την πρώτη στιγμή τη δίκη κι έδωσαν αγώνα προκειμένου να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι, θα κάνω μια παρακινδυνευμένη πρόβλεψη.

Με βάση τα όσα ακούστηκαν από μάρτυρες και κατηγορούμενους, η ενοχή είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Τώρα ποια ποινή θα τους επιβληθεί κανείς δεν ξέρει, αλλά σίγουρα θα δικαστούν με βάση τους ευνοϊκότερους ποινικούς κώδικες του 2019 που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εγώ πάντως θα ήθελα πολύ να δω την επαύριον της δίκης.

Γιατί όπως έλεγε ο μεγάλος Τσαρλς Μπουκόφσκι: «Αν θες να μάθεις ποιοι είναι οι φίλοι σου, δες τι θα γίνει αν καταδικαστείς σε φυλάκιση».

Γιατί στην Αρχή για το Ξέπλυμα μιλάνε… αγγλικά

E-mail στην… αγγλική διαβάζουν καθημερινά τα στελέχη της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Τα αιτήματα και τα ερωτήματα από διάφορες χώρες του εξωτερικού είτε για Έλληνες είτε για ξένους πολίτες δεν έχουν πυκνώσει μόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά αποτελούν πλέον, τον μεγαλύτερο όγκο της δουλειάς που διαχειρίζεται η Αρχή σε καθημερινή βάση!

Οι υποθέσεις που φτάνουν είναι πολλές, είτε πρόκειται για καταγγελίες είτε για ελέγχους που διενεργούν σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικές υπηρεσίες του εξωτερικού.

«Είναι από κάθε πλευρά του πλανήτη.

Απ’ όπου μπορεί να φανταστεί κανείς» έλεγαν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Με τους ψηφιακούς ελέγχους και τις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των εγχώριων υπηρεσιών, αλλά και με αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού η δουλειά γίνεται πιο… εύκολη για την Αρχή.

Κι αυτό, γιατί το δύσκολο για τους φοροφυγάδες δεν είναι πως θα τα πάρουν «μαύρα», αλλά πως θα τα ξεπλύνουν.

Έρχονται νέα deal από τη Lamda για το Ελληνικό

Κοσμοσυρροή από μεγάλα ονόματα της αγοράς παρατηρούμε τελευταία στο έργο του Ελληνικού.

Οι συμφωνίες με τη LAMDA κλείνουν η μία μετά την άλλη, ενώ, όπως ακούγεται, υπάρχει αναμονή από πολλούς ενδιαφερόμενους, που βλέπουν-ακόμα και οι πιο δύσπιστοι-ότι το έργο του Ελληνικού προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αυτό φαίνεται από την Ποσειδώνος, τη Βουλιαγμένης και τους παράπλευρους δρόμους.

Μετά το Ιατρικό Κέντρο, που ανακοίνωσε πριν από το Πάσχα ότι θα αναπτύξει μέσα στη νέα πόλη του Ελληνικού  ένα πρωτοποριακό Helthcare Park, η είδηση ήρθε χθες από τον χώρο της εκπαίδευσης και είναι πολύ σημαντική.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια νέα συμφωνία της LAMDA με τα εκπαιδευτήρια Κωστέα -Γείτονα, που θα αναπτύξουν μέσα στο Ελληνικό ένα πρότυπο σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Εθνικού αλλά και Διεθνούς προγράμματος σπουδών.

Η εξέλιξη αυτή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους κατοίκους της νέας πόλης, που δεν είναι μόνο Έλληνες αλλά και ξένοι, καθώς το GCS at The Ellinikon, που θα αρχίσει, να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2027, θα είναι επί της ουσίας δύο σχολεία ένα ελληνικό και ένα αγγλόφωνο.

Εδώ και καιρό, η στήλη έχει τις πληροφορίες ότι η LAMDA ετοιμάζεται να κλείσει κι άλλες σημαντικές συμφωνίες.

Παρεμπιπτόντως οι κάτοικοι των νοτίων προαστείων, χρόνια τώρα αναζητούσαν επιλογές για καλά ιδιωτικά σχολεία και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Ωραία πρωτοβουλία Γιώργου Στάσση και για την (7η) Τέχνη…

Παλαιότερα υπήρχε μία εξαιρετική σειρά εκπομπών στο ραδιόφωνο που λεγόταν «Αποχαιρετώντας το βινύλιο».

Σήμερα όπως μαθαίνω, ο Γιώργος Στάσσης και η ΔΕΗ έχουν πάρει πρωτοβουλία για μία ταινία (εν είδει ντοκιμαντέρ αν καταλαβαίνω καλά) που θα μπορούσε να τιτλοφορείται «αποχαιρετώντας το λιγνίτη…» αν και κάποιες λιγνιτικές μονάδες ως ψυχρή εφεδρεία παραμένουν ήδη και θα παραμείνουν στο σύστημα.

Μαθαίνω λοιπόν πως με την φροντίδα της ΔΕΗ γυρίστηκε ταινία στο λιγνιτικό πεδίο της Πτολεμαίδας με θέμα την εξόρυξη και καύση λιγνίτη από τη δεκαετία του ΄50 μέχρι σήμερα.

Εκεί έζησαν, δούλεψαν, μεγάλωσαν, έφυγαν, ξαναγύρισαν  και συνταξιοδοτήθηκαν 3 ολόκληρες γενιές Ελλήνων κάθε μόρφωσης και κάθε ειδικότητας.

Η ταινία όπως μαθαίνω πραγματεύεται αυτή τη ζωή των ανθρώπων της δουλειάς, του μόχθου και της προκοπής που δεν ήταν πάντοτε εύκολη.

Παράλληλα ασχολείται διεξοδικά με την ιστορία, την επεξεργασία και εκμετάλλευση του λιγνίτη που ουσιαστικά είναι η ιστορία της ΔΕΗ της πρώτης 20ετίας αφού εκεί βασίστηκε η ανάπτυξή της αλλά και η ηλεκτροδότηση της χώρας.

Το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί και το post production, δηλαδή ολόκληρη η τεχνική επεξεργασία και θα είναι έτοιμη για προβολή.

Ωραία, χρήσιμη και πολύ διδακτική για τους νεότερους η ιστορία και σωστή  η απόφαση  του Γιώργου Στάση να είναι παραγωγός η ΔΕΗ.

Δύο εταιρίες παραγωγής (Green Screen και Ferodo) συνεργάστηκαν επίσης, ενώ συμμετοχή στη δημιουργία είχαν η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας, στο ορχηστρικό κομμάτι.

Η σκηνοθεσία διεκπεραιώθηκε  από τον Αλέξανδρο Ραπτοτάσιο.

Συγκινητικός μεν και απαραίτητος ο αποχαιρετισμός στο λιγνίτη, αλλά… με το μαλακό αφού, παρά το υψηλό κόστος του πλέον, δεν πρέπει να διαγραφεί πλήρως από το ενεργειακό ισοζύγιο.

Οι…«καβάτζες» ποτέ δεν έβλαψαν κανένα…

Ναι στην «πράσινη μετάβαση»… αλλά με μέτρο λένε Μυτιληναίος, Λάτσης και Βαρδινογιάννης!

Αφού αναφερθήκαμε στην απεξάρτηση από το λιγνίτη και την ταχύτατη πράσινη μετάβαση, να σας πληροφορήσω ότι «τρεις μεγάλοι» της ενέργειας, τη θέλουν φυσικά και επενδύουν σ’ αυτή αλλά με σχετικό μέτρο και «όχι λαχανιασμένα», όπως μας είπε μάνατζερ θυγατρικής του ενός Ομίλου.

Οι κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος («Mytilineos»), Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης («Motor Oil») και Σπύρος Λάτσης (μέσω Ανδρέα Σιάμισιη– «Ηelleniq Energy»)  δημόσια ή κατ΄ιδίαν εκτιμούν ότι οι «αυστηροί πράσινοι  στόχοι» της Κομισιόν είναι υπερβολικά φιλόδοξοι και επιδέχονται προσαρμογής.

Ο λόγος είναι ότι οι υποδομές αποθήκευσης (standalone μπαταρίες), τα δίκτυα μεταφοράς πράσινης ενέργειας αλλά και η πλήρης απουσία ευρωπαϊκών κινήτρων για την υλοποίηση πράσινων επενδύσεων (σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου υπάρχει απλόχερη επιδότηση στη μετάβαση), δημιουργoύν  σημαντικά εμπόδια και είναι σχεδόν υποχρεωτική η επιβράδυνση των Κοινοτικών σχεδίων.

«Οι εισαγωγές φυσικού αερίου της χώρας που αυξήθηκαν εντυπωσιακά μέσα στο  2024 μας επιβεβαιώνουν το τοπίο» λέει υψηλόβαθμος μάνατζερ ενός εκ των ομίλων.

Αντιστοίχως είχαμε και κατακόρυφη άνοδο στην κατανάλωση αερίου στη βιομηχανία και τον ηλεκτρισμό με  χρήση φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό  είναι ότι ο πρόεδρος της Mytilineos  κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος ζήτησε δημόσια από την Κομισιόν «πιο ρεαλιστική προσέγγιση ως προς την πράσινη μετάβαση αφού η ΕΕ θα επιβαρυνθεί υπέρμετρα από  το κόστος της μετάβασης  εάν οι ευρωπαίοι πολιτικοί δεν βάλουν μυαλό και δεν συγχρονίσουν την ενεργειακή μετάβαση, την πράσινη μετάβαση με τις δυνατότητες της πραγματικής οικονομίας» όπως τόνισε μιλώντας στον «Κύκλο Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Να θυμίσω πως και ο Ανδρέας Σιάμισιης της Helleniq Energy  ανέφερε πρόσφατα στο Φόρουμ των Δελφών πως ο όμιλος θα επενδύσει 3-4 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία στην ανάπτυξη των διϋλιστηρίων.

«Η μετάβαση θα έρθει, αλλά στο ενδιάμεσο της διαδρομής υπάρχουν τα ορυκτά καύσιμα όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τα βιοκαύσιμα»  είπε με νόημα.

Τέλος και ο  διευθυντή Στρατηγικής της Motor Oil κος Γιώργος Τριανταφύλλου στο ίδιο Φόρουμ τόνισε πως  η ενεργειακή μετάβαση είναι σαν να «προσπαθείς να αλλάξεις κινητήρα ενός αεροπλάνου στη διάρκεια μιας πτήσης!»

Και συμπλήρωσε πως «για να πετύχει αυτό το δύσκολο εγχείρημα, οι υπάρχοντες κινητήρες πρέπει να συνεχίσουν να μας κρατούν στον αέρα και να βεβαιωθούμε ότι και οι νέοι θα μας  κρατήσουν  στον αέρα με ασφάλεια στο μέλλον.

Ο όμιλος επενδύει 2,5 δισ. ευρώ για αυτή τη μετάβαση και παράλληλα 1,5 δισ. για την επέκταση της δυναμικότητας των υφιστάμενων υποδομών».

Τέλος και ο  Γενικός Διευθυντής της Hellenic Hydrogen (κοινοπρακτική εταιρεία των Μotor Oil και ΔEH) κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος είπε πως «η ενεργειακή μετάβαση δεν είναι sprint!».

Συμπέρασμα: Παν μέτρον άριστον (και) στην πράσινη μετάβαση…

Θα εξοφληθεί σχετικά σύντομα η ΔΕΗ για τις επιδοτήσεις

Μαθαίνω ότι ο ΥΠΕΝ, Θόδωρος Σκυλακάκης, θα προχωρήσει σύντομα σε επίλυση μίας εκκρεμότητας που ταλανίζει τις εταιρείες προμήθειας ρεύματος και ιδιαίτερα τη ΔΕΗ.

Πρόκειται για τις επιδοτήσεις που παρείχαν οι εταιρείες προμήθειας και κυρίως η ΔΕΗ σε μη οικιακούς πελάτες τους με παροχή ισχύος έως 35 kVA, χωρίς αυτές τις επιδοτήσεις να τις εισπράττουν  σε πραγματικό χρόνο από το κράτος.

Μαζεύτηκαν πολλά χρέη και παραμένει σε εκκρεμότητα η εκκαθάριση ώστε να διευκρινιστεί ακριβώς  τι «έχει λαμβάνειν» ο καθένας στο τέλος.

Πάντως τα ανοιχτά ζητήματα ποικίλουν από εταιρεία σε εταιρεία αφού δεν υπήρχε ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο  ως προς την επιδότηση μη οικιακών παροχών έως 35 kVA, και η καθεμία εταιρία λειτουργούσε κατά μόνας.

Στην ΚΥΑ που ετοιμάζει ο ΥΠΕΝ κος Σκυλακάκης, θα συμπεριλάβει ρυθμίσεις διαφορετικές για κάθε εταιρεία όπως είναι φυσικό.

Μάλιστα υπάρχουν ανοιχτά θέματα από το 2022, επί υπουργίας Κώστα Σκρέκα δηλαδή.

Μιλάμε για «χοντρά» θέματα όπως εάν οι ρυθμίσεις για τις αγροτικές επιχειρήσεις επιβαρύνονται ή όχι με  ΦΠΑ ή αν η τιμολόγηση της επιδότησης έπρεπε να γίνεται ανά ημέρα ή ανά μήνα.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ που λένε…

Ο Σκυλακάκης βρήκε 30 εκατ. για να σβήσει… τις φωτιές

Κι εκεί που οι δήμαρχοι ήταν στα… κάγκελα γιατί έλεγαν ότι δεν έχουν λεφτά για πυροπροστασία, ήρθε ο Θόδωρος Σκυλακάκης κι έκανε την κίνηση ματ.

Ανακοινώθηκε η χορήγηση 30 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για να κάνουν αντιπυρικές ζώνες σε οικισμούς, δάση και δασικές εκτάσεις που είναι στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας.

Οι δήμοι που δικαιούνται χρήματα ανέρχονται σε 196 σε όλη την Ελλάδα.

Τώρα, να σας πω ότι έσπευσαν να βρουν λεφτά διότι ήδη οι φωτιές είναι πολλές και οι φόβοι για «μαύρο» καλοκαίρι είναι μεγάλοι, ψέματα δεν θα σας πω.

Όπως κι ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα ακαθάριστα οικόπεδα, δημόσια και ιδιωτικά, και η αρνητική διαφήμιση για την κυβέρνηση είναι μεγάλη, ειδικά ενόψει ευρωεκλογών.

Γιατί ούτε οι ιδιοκτήτες καθαρίζουν, ούτε οι δήμοι έχουν πόρους και οι υποσχέσεις για τα πρόστιμα που θα επιβάλλονταν μάλλον δεν υλοποιούνται.

Φωτιά στα μπατζάκια μας (τους) με απλά λόγια…

Ο… ασταμάτητος ΓΑΠ

Λαλίστατος και ιδιαίτερα εξωστρεφής ήταν ο πρώην Πρωθυπουργό Γιώργος Παπανδρέου στην πρώτη, έπειτα από καιρό, δημόσια εμφάνισή του προκαλώντας ποικίλα σχόλια στους παρισταμένους.

Σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας για τα 13 χρόνια από την ίδρυση του ΓΕΜΗ ο πρώην Πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία- καθώς επί των ημερών του έγινε η πρώτη σύσταση επιχείρησης με ένα κλικ- και αφού ανέβηκε στο βήμα της εκδήλωσης… ξέχασε να κατέβει.

Μεταξύ άλλων επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός του ΓΕΜΗ και να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Τον κύριο Παπανδρέου άκουσε με προσοχή από την πρώτη σειρά των παρισταμένων ένα άλλο γνωστό πολιτικό πρόσωπο που πρωταγωνίστησε στην παλαιά κρατερά εποχή του ΠΑΣΟΚ, η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, η οποία συνέβαλε στην ενεργοποίηση του ΓΕΜΗ και στην Υπηρεσία Μιας Στάσης.

Το μάτι μας πήρε επίσης στις πρώτες θέσεις τη «διαχρονική» γενική γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, η οποία στο περιθώριο της εκδήλωσης είχε «εγκάρδια» τετ α τετ τόσο με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, όσο και του ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη.

Σημειώνεται ότι και η Άννα Στρατινάκη συμμετείχε στη κυβέρνηση το 2011.

Πολλές συζητήσεις, μεταξύ των παρισταμένων, προκάλεσε το γεγονός ότι σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα, την κυβέρνηση στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο δεν εκπροσώπησε κάποιος υπουργός ή έστω υφυπουργός, αλλά δυο γενικοί γραμματείς παραγωγικών υπουργείων.

Έρχεται ο πρόεδρος Αντώνης… μαινόμενος

Τι μαθαίνω λέτε για τη δεξιά πολυκατοικία;

Ότι ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει βαρυσήμαντη παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά θέματα, κυρίως, γιατί μπορεί να αναφερθεί και στα ελληνοσκοπιανά που είναι στην επικαιρότητα.

Μαθαίνω ότι συγγράφει άρθρο, το οποίο θα δημοσιευτεί άμεσα και οι παρεμβάσεις που κάνει θα δημιουργήσουν μείζον πολιτικό θέμα.

Κοινώς, ο πρώην πρωθυπουργός θα βγάλει το άχτι του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκώντας σκληρή κριτική για τις σχέσεις με την Τουρκία, ειδικά μετά το ταξίδι στην Άγκυρα.

Πάντως, όπως με ενημερώνουν… αρμοδίως, δεν είναι μόνο η πάγια στάση του κ. Σαμαρά απέναντι στην Τουρκία το πρόβλημα.

Είναι και η γενικότερη διάσταση απόψεως του πρώην με τον νυν σε θέματα όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, η υπόθεση της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης που στήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη, κ.λπ.

Γενικώς το χάσμα μεταξύ Σαμαρά και Μητσοτάκη μοιάζει αγεφύρωτο αυτή τη στιγμή και μένει να δούμε αν η αρθρογραφία του πρώτου θα δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα στον δεύτερο.

Κάτι μου λέει ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός το κρατάει… μανιάτικο και δεν θα κάνει πίσω σε πολλά. Αλλά κι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επιλέξει τη γραμμή: «Πρώην πρωθυπουργός είναι, μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ποιος τον ακούει είναι το θέμα».

Θα έχει ενδιαφέρον αυτό το νεοδημοκρατικό beef.

Τα μηνύματα Μητσοτάκη για Πρέσπες και Τουρκία

«Ποτέ μην αναβάλλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις μεθαύριο».

Ένα από τα γνωστά αποφθέγματα του Μαρκ Τουαίην χρησιμοποιεί, καθώς φαίνεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος βάζει στο «ψυγείο» τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωση των μνημονίων.

Ενώ δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εδώ και τώρα ψήφιση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει απέναντι λέγοντας: Εμείς δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια όσο δεν είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι σε όλες τις προβλέψεις της συμφωνίας των Πρεσπών η άλλη πλευρά συμμορφώνεται».

Στη συνέντευξή του ΣΚΑΙ χθες, είπε για τα θαλάσσια πάρκα και την αντίδραση της Τουρκίας: «Βεβαίως θα γίνουν… και η επέκταση της ζώνης θαλάσσιας προστασίας δεν αφορά καθόλου την Τουρκία».

Είναι αν μη τι άλλο μηνύματα εντός κι εκτός Νέας Δημοκρατίας για τα εθνικά θέματα.

Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Η Ωραιοζήλη, οι λεκτικές αστοχίες και ο… πρωθυπουργικός γάμος

Θα σας πω τώρα για μια υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ η οποία, δεν ξέρω, ή το κάνει εσκεμμένα ή δεν σκέφτεται όταν μιλάει, αλλά όποτε βγαίνει στα κανάλια δημιουργεί θέμα.

Ο λόγος για την δικηγόρο Μαρία – Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, η οποία επελέγη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, φαντάζομαι όχι γιατί είναι ευειδής αλλά γιατί είναι ικανή.

Τη μία η κ. Κουτσουπιά είπε: «Καλά κάνουμε και δεν κυρώνουμε τη συμφωνία, είναι μία κατάπτυστη συμφωνία.

Εάν συνεχίσουν οι γείτονες και αποκαλούν «Μακεδονία» τη Βόρεια Μακεδονία-τα Σκόπια, τότε θα πάμε σε καταγγελία και αν πάμε σε καταγγελία θα είναι ακόμα καλύτερα γιατί θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε εκ νέου κάποιους όρους και εκ νέου κάποιες βάσεις οι οποίες τέθηκαν λάθος».

Προκλήθηκε σάλος βεβαίως, διότι δεν είναι αυτή η επίσημη γραμμή, κι έκανε διευκρινιστική δήλωση.

Πρόσφατα χαρακτήρισε τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ… ανθέλληνες κι άλλο που δεν ήθελαν στην Κουμουνδούρου για να την κρεμάσουν στα μανταλάκια.

Μπορεί να είναι τυχαία τα… λεκτικά ατοπήματά της.

Ισως λόγω της απειρίας της.

Όμως, εγώ θα σας πω κι ένα παρασκήνιο.

Ότι δηλαδή η εν λόγω κυρία όταν συστήνεται λέει πρώτα ότι είναι «νύφη πρώην πρωθυπουργού» και μετά δικηγόρος σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Για όσους δεν γνωρίζουν η κ. Μαρία – Ωραιοζήλη Κουτσουπιά έχει παντρευτεί τον Ιάκωβο Σαρμά, δικηγόρο, γιο του Ιωάννη Σαρμά, τέως πρωθυπουργού και τέως Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μήπως θα ήταν καλύτερο να μιλά με το πλούσιο βιογραφικό της και τις απίστευτες γνώσεις που έχει σε θέματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, αντί να εκτίθεται με εθνικά θέματα που… δεν τα έχει;

O Χάρης Παμπούκης πήγε… Sorbonne

Ο γνωστός δικηγόρος και καθηγητής της Νομικής Αθηνών, Χάρης Παμπούκης, δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris 1 Panthéon Sorbonne.

Η πολυετής εμπειρία και εξειδίκευσή του στο διεθνές ιδιωτικό και εμπορικό δίκαιο καθώς και στην εναλλακτική επίλυση διαφορών τον οδήγησε ξανά στο μέρος όπου ξεκίνησαν όλα, στη φημισμένη  École de Droit στη Σορβόννη, όπου εισήχθη ως προπτυχιακός φοιτητής και την αποχαιρέτησε 12 χρόνια μετά, ως Διδάκτωρ Νομικής.

Το πρόστιμο 6,6 εκατ. στον Σταθοκωστόπουλο για το «Μαριδάκι» και το «Penarrubia»

Στα δίκτυα της πολεοδομίας του Δήμου Αλίμου μαθαίνω ότι έχει πιαστεί ο γνωστός επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων, Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, καθώς του έχουν επιβληθεί δύο αρκετά τσουχτερά πρόστιμα για το «Μαριδάκι» και το «Penarrubia» τα οποία βρίσκονται αντίστοιχα στους αριθμούς 10 και 20 της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Σύμφωνα με όσα μου μετέφεραν πολύ καλά ενημερωμένες πηγές ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, τους έχει επιβάλλει πρόστιμα συνολικού ύψους 6,6 εκατ. ευρώ καθώς τα δύο μαγαζιά έχουν επεκταθεί χωρίς άδεια.

Πρόκειται, δηλαδή, για κλασική περίπτωση αυθαιρέτων, η οποία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη Μύκονο και τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στα Principote, Alemagou και Σκορπιός από πέρυσι το καλοκαίρι.

Ωστόσο, μαθαίνω ότι σκοντάφτει στο εμπόδιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία στερεί τη δυνατότητα από τη Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη να επιβάλει τις απαραίτητες κυρώσεις.

Το γεγονός αυτό, όπως μου μεταφέρθηκε, δίνει ένα επιπλέον επιχείρημα στον Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος τονίζει ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν εκτελεί το θεσμικό της ρόλο, αλλά δρα με πολιτικά κριτήρια, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να είχε γίνει ο ίδιος ντόρος με τη Μύκονο και ο ιδιοκτήτης των επιχειρήσεων που επεκτείνονται αυθαίρετα να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη και να προχωρήσει σε επανορθωτικά μέτρα.

Δεν ξέρω αν γι’ αυτή την κατάσταση ευθύνεται προσωπικά ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, ο εξαίρετος δικηγόρος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ή υπηρεσιακοί παράγοντες, όμως, αυτό πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί.

Πάντως, οι άνθρωποι του Δήμου Αλίμου ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ η οποία δικαιώνει το Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης σχετικά με το εντέλλεσθε για το μερικό πάγωμα της έκδοσης των οικοδομικών, ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να προσπεράσουν το εμπόδιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να «συμμορφώσουν» τον επιχειρηματία.

Ετεροχρονισμένα γενέθλια για την Έμιλυ Βαφειά

Στο κηφισιώτικο IΙ Salumaio, κάλεσε στενές της φίλες η Έμιλυ Βαφειά, σύζυγος του εφοπλιστή, Χάρη Βαφειά, για να της δώσουν τις ευχές τους για τα γενέθλιά της.

Ήταν βεβαίως την περασμένη εβδομάδα αλλά λόγω ενός ταξιδιού στο εξωτερικό γιόρτασε με δύο διαφορετικά καλέσματα αυτή την εβδομάδα.

Ένα κάλεσμα σε δύο δόσεις, ένα για τις συνομήλικες φίλες της και ένα δεύτερο για τις μεγαλύτερες.

Χθες, το μεσημέρι λοιπόν που ήταν το δεύτερο κάλεσμα, ανάμεσα στις καλεσμένες της ήταν η πεθερά της Νινέτα Βαφειά, η Βέτα Στεφανίδου Τσουκαλά, η Ρόη Αποστολοπούλου, η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, η Μαρία Διαμαντίδη και η Άντζελα Οικονομίδη.

Οι κυρίες απήλαυσαν τις ιταλικές γεύσεις του μενού και εντυπωσιάσθηκαν με την πανέμορφη τούρτα που στόλιζε ένα… μάτι, έτσι για να φύγει το «κακό μάτι».

ΣΣ: Η πρόσκληση και η έμπνευση

Αγαπητοί αναγνώστες την επόμενη εβδομάδα, ιδιαίτερα αγαπητή κυρία, μέτοχος σε εισηγμένη εταιρεία, αποφασίζει να διοργανώσει ένα μεγάλο κάλεσμα για τις φίλες της στο διάσημο resto COVA, με θέα τα mega yachts της Μαρίνας της Βουλιαγμένης.

Δεν θα αποκαλύψω το όνομα της για λόγους αρχής (αλλά μόνο τα αρχικά της που είναι ΣΣ) εν τούτοις φίλη, μου έδειξε την ηλεκτρονική πρόσκληση που απέστειλε.

Οι περισσότερες κυρίες την σχολίασαν ιδιαίτερα θετικά, καθώς όπως είπαν είναι «to the point».

Η φωτογραφία της πρόσκλησης  αντικατοπτρίζει την καθημερινότητα μας.

Κινητό, φιλικές η επαγγελματικές κουβέντες.

Superbe για την έμπνευση της Σ.Σ. θα έλεγα και εγώ !!!

Η πρόσκληση της ΣΣ που εστάλη μέσω sms

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
eurobank, alpha, eurobank alpha, alpha eurobank, alpha bank, alpha, eurobank, λαθος, μυστικο, deutsche bank, στην κ, tik tok, γιώργος παπανδρέου, ντορα μπακογιαννη, Μαρκ Τουαίην, εν λόγω, ηπα, fed, τραπεζες, σημαίνει, npls, book, buy, ceo, optima, σεβ, εκλογες, ιουνίου, alba, προσφορες, καρατζαφερης, νέα, ελλαδα, μαΐου, σοκ, αεπ, follie, γιοτ, συριζα, θες, deal, πασχα, σχολεια, βινύλιο, δεη, εφεδρεια, green, screen, συμμετοχή, motor, energy, βενιζελος, πετρελαιο, κος, hellenic, εταιρεία, sprint, εκκρεμότητα, κυα, ματ, καλοκαιρι, παπανδρεου, αθηνα, γεμη, ΠΑΣΟΚ, ααδε, εφκα, σαμαρας, σκαι, νεα δημοκρατια, σκοπια, βασεις, paris, αυθαιρετα, μυκονος, mega, yachts, ηλεκτρονική, sms, υφίσταται, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, χρηματιστηριο, σταση εργασιας, μετρο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, βασιλικος γαμος, βασεις 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, λουκα κατσελη, τατιανα στεφανιδου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αυθαιρετα παραταση, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, βικυ σταματη, εκλογες ηπα, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, η ζωη ειναι ωραια, ξανα, αποτελεσματα, μιλα, εθνικη λυρικη σκηνη, δυνατα, επιδοτησεις, ιατρικο κεντρο, χωρες, ηλεκτρονική, το θεμα, αδεια, αεπ, αποφθεγματα, βημα, γαμος, γεμη, γνωμη, δανεια, δουλεια, εθνικη, ευχες, ηπα, θεμα, ιδιωτικα σχολεια, καθημερινη, λυρικη σκηνη, ντοκιμαντερ, οικονομια, ομορφια, ονοματα, οροσημο, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, ραδιοφωνο, σεβ, σκαι, σπετσες, τζακια, υιος, φυσικο αεριο, φωτογραφια, ψεματα, ceo, mail, mega, αγκυρα, αγορα, αγωνια, αρθρο, αντζελα, αννα, απλα, αχτι, βγαινει, εβδομαδες, βετα, βικυ, βορεια, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γειτονα, γιώργος παπανδρέου, γρηγορης, δεδομενο, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, δηλωση, διοικηση, δικη, δικτυα, εγινε, εγχειρημα, ευκαιρια, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκκαθαριση, εκμεταλλευση, εκκρεμότητα, εβδομαδα, εμιλυ, εμπνευση, ενδιαφεροντα, εν λόγω, εμφάνιση, εξελιξη, επενδυτης, εποχη, επρεπε, εσκεμμενα, εταιρεία, εταιρια, ετων, ευθυνη, εναυσμα, ευρωπη, ζαφειροπουλος, ζενιθ, ζωη, ζητα, ζωνες, ιδια, ιδιο, ιδρυση, υπηρεσια, υπηρεσιες, υποθεση, η στροφη, υφίσταται, υφυπουργος, ηχοι, θεα, θες, θες να μαθεις, διαφημιση, καγκελα, κυβερνηση, κινηση, κυρια, κι αλλο, κοσμηματα, κος, κυα, λατσης, λεφτα, λυρικη, μαυρο, μαΐου, μακεδονια, ματ, ματι, μειζον, μηνυματα, μηνες, μητσοτακης, μπορεις, μαρια, μυαλο, μυτιληναιος, νεες επιχειρησεις, νοημα, ντορα, ξεκινημα, ξεπλυμα χρηματος, ομιλος, οικοπεδα, ονομα, ορυκτα, ορμη, ορυκτα καυσιμα, ουσιαστικα, παμε, πεδιο, πεθερα, πεμπτη, περιβαλλον, πιθανοτητες, ροη, πορτες, πρασινη, πρεσπες, ρεκορ, ρυθμισεις, ρολο, σεναριο, σιγουρα, σιγουρος, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σκορπιος, σοκ, σπυρου, σχολειο, σχολια, τεως, τιμη, τουρκια, τουρτα, υλοποιηση, φυσικα, φοιτητης, φθινοπωρο, φυσικο, φωνη, φορα, χερι, χασμα, χρημα, χρονος, ψαλτης, ωδειο, αγορες, alba, ασφαλεια, buy, book, deal, deutsche bank, δημητρης, εφαρμογη, energy, ετοιμη, εθνικα θεματα, fed, φυλακες, φιλοι, follie, γευσεις, γνωσεις, hellenic, χωρα, ιατρικο, ιδιαιτερα, ιουνίου, κομματι, κωδικες, μεινει, μοιαζει, μυκονο, npls, ογκο, optima, paris, πηγες, πληροφοριες, πωληση, σημαίνει, σημα, σκηνη, σπυρος, screen, στην κ, ταξιδι, τραπεζα, θεματα, θεσεις, θετικα, υγειας, βεβαιως, motor, ξεπλυμα, yachts, γιοτ
Αναζητήσεις
to-mystiko-ton-karavia-kai-psalti-to-rali-se-eurobank-kai-alpha-oi-voles-theodoropoulou-se-tseti-to-lathos-tis-oraiozilis-to-prostimo-66-ekat-ston-stathokostopoulo-kai-i-to-the-point-prosklisi-tis-ss-gia-to-cova.htm
Τυχαία Θέματα
Καραβία, Ψάλτη, Eurobank, Alpha, Θεοδωρόπουλου, Τσέτη, Ωραιoζήλης, Σταθοκωστόπουλο, COVA,karavia, psalti, Eurobank, Alpha, theodoropoulou, tseti, oraiozilis, stathokostopoulo, COVA