Νίκος Δένδιας: Συνωμοσιολογία τα περί αποστολής κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία

«Η καλλιέργεια εντυπώσεων με συνομωσιολογίες παρέλκει» είπε ο Νίκος Δένδιας

Σενάριο συνωμοσίας που απέχει πολύ από την πραγματικότητα χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από τη Βουλή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που κάνει λόγο για εν κρυπτώ αποστολή 250 κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία.

«Δεν υπάρχουν 250 κοντέινερ και δεν υπάρχει αποστολή από την Ελλάδα στην Ουκρανία. Υπάρχουν συμφωνίες

που υπογράφει η χώρα μας και εντός αυτών κινείται. Η καλλιέργεια εντυπώσεων με συνωμοσιολογίες παρέλκει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος εχθές συμμετείχε στο Defea Conference.

«Διαθέτουμε αρκετά πεπαλαιωμένο υλικό που το στέλνουμε Τσεχία και ΗΠΑ. Μιλάμε για λήξαν υλικό η καταστροφή του οποίου θα κόστιζε 100 εκατ ευρώ. Αυτό δεν αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Τα έχουμε πει όλα. Μην δημιουργούμε λοιπόν εντυπώσεις», πρόσθεσε.

Το θέμα τέθηκε από τη βουλευτή της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστόπουλου η οποία κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει για το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» ενώ ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ενημερώνει για τα εξοπλιστικά των Ενόπλων Δυνάμεων με δημόσιες συνεδριάσεις. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και πολεμικό υλικό σε 250 κοντέινερ, τα οποία μεταφέρθηκαν με τρένα προς την Ρουμανία και τα οποία θα μεταφερθούν σε ουκρανικό έδαφος με ευθύνη των αμερικανικών δυνάμεων.

Ο Νίκος Δένδιας απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία μεταφορά, αλλά υπάρχει πώληση πεπαλαιωμένου πολεμικού υλικού σε άλλες χώρες βάσει σχετικών συμφωνιών και πρόσθεσε πως «δεν έχουμε αποκρύψει σε ποιόν και τί πουλάμε στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών της χώρας».

«Δεν μπορούν να εξοπλιστικά να αναλύονται σε δημόσιες και ανοικτές συνεδριάσεις, τότε ας πάμε κατευθείαν στην Τουρκία να καταθέσουμε τα σχέδια μας» απάντησε ο κ. Δένδιας καλώντας τη βουλευτή «να μη γινόμαστε ακόλουθοι πρωτοσέλιδων».

Υπενθυμίζεται ότι θέμα ημερήσιας διάταξης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, είναι η επεξεργασία του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις» στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Διαβάστε επίσης

Honda: Επενδυτικό πλάνο μαμούθ $65 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

Sotheby’s: Σε δημοπρασία η πολυτελής βίλα Silk Shadow στη Μύκονο

ΣΕΒ: Πέντε προτεραιότητες για την ΕΕ ενόψει ευρωεκλογών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκος Δένδιας, Συνωμοσιολογία, Ουκρανία,nikos dendias, synomosiologia, oukrania