Οικογένεια Κουτσολιούτσου: Έφτασε η ώρα του εισαγγελέα – Εκκρεμεί μια «ντουζίνα» αγωγών αποζημίωσης – Ολόκληρο το αίτημα του Τζώρτζη για την αποδέσμευση 4,2 εκ. ευρώ

Δώδεκα αγωγές μικρομετόχων, επενδυτών παραγώγων και ομολογιούχων της Folli Follie εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης σε βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Διεκδικούν πίσω κεφάλαια, διαφυγόντα κέρδη και αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.

Η «βροχή» των αστικών διεκδικήσεων σε Ειρηνοδικεία, Μονομελή και Πολυμελή Πρωτοδικεία της Αττικής αποκαλύπτεται μέσα από το αίτημα-ανέκκλητη δήλωση που κατέθεσε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος στο ποινικό δικαστήριο που δικάζει εκείνον, τους γονείς και άλλοτε στενούς συνεργάτες του.

«Ζητώ την άρση της δέσμευσης 2 τραπεζικών λογαριασμών μου, με συνολικές καταθέσεις

4.226.212,26 ευρώ  για να αποκατασταθεί πλήρως η οικονομική ζημία που υπέστησαν οι  φερόμενοι ως ζημιωθέντες», αναφέρει ο υιός Κουτσολιούτσος στο αίτημα που παρουσιάζει το mononews και κατατέθηκε στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στις 18 του περασμένου Απρίλη.

Στην τελευταία, δηλαδή, συνεδρίαση του δικαστηρίου πριν από την αγόρευση του εισαγγελέα την Παρασκευή το πρωί.

Ο ιδρυτής της πάλαι ποτέ πανίσχυρης εταιρείας, η σύζυγος και ο γιος τους, μαζί και οι συγκατηγορούμενοι τους για το οικονομικό σκάνδαλο των παραποιημένων οικονομικών στοιχείων, αναμένουν αύριο την πρώτη αποτίμηση του αποδεικτικού υλικού και την εισήγηση του εισαγγελέα προς τους δικαστές για την ενοχή ή την αθώωση τους. Δικάζονται και κρίνονται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, με τον Δημήτρη και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο να φέρονται ως αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογράφησε, εξαπάτησε και ξέπλυνε μαύρο χρήμα.

Στην πολύωρη αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας θα προτείνει για την ενοχή ή την αθώωση των κατηγορουμένων. Σε δεύτερη φάση (πιθανότατα μετά την ετυμηγορία των δικαστών) θα εισηγηθεί για την αποδοχή ή την απόρριψη του αιτήματος που εγγράφως υπέβαλε στο δικαστήριο ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

«Ηθική υποχρέωση μου να τους αποζημιώσω»

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ζητά από το δικαστήριο, μαζί με την απόφαση για την ποινική του μεταχείριση, να αποδεσμεύσει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς του προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα τόσο οι 24 μέτοχοι, ομολογιούχοι και επενδυτές παραγώγων της εταιρείας του (οι οποίοι σε αυτή τη δίκη παρίστανται προς υποστήριξη της κατηγορίας) όσο και δεκάδες άλλοι που έχουν καταθέσει σε βάρος του ιδίου και της οικογένειας του αγωγές για να αποζημιωθούν.

«Ουδέποτε επιδίωξα ή αποδέχτηκα την πρόκληση βλάβης σε οποιονδήποτε τρίτον ούτε προέβην σε απατηλές παραστάσεις», αναφέρει στο έγγραφο αίτημα του ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie. «Παρά ταύτα νιώθω ότι έχω την ηθική υποχρέωση να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα προκειμένου να αποκατασταθεί η – αντικειμενική – ζημία που υπέστησαν τα φυσικά πρόσωπα που επένδυσαν στη μετοχή, τα παράγωγα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης και ομόλογα της FOLLI FOLLIE και αναφέρονται ως ζημιωθέντες, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών

Ο υιός Κουτσολιούτσος περιγράφει στο έγγραφο του τη δέσμευση του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας του από το 2018 και υποβάλει αίτημα αποδέσμευσης για «2 λογαριασμούς που συνιστούν ένα χαρτοφυλάκιο στην τράπεζα Alpha Bank,  με συνολική αξία στις 31-1-2024 ανερχόμενη στο ποσό των 4.226.212,26 ευρώ».

«Οι ως άνω δεσμευμένοι λογαριασμοί μου – αναφέρει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος – περιέχουν αποκλειστικά και μόνον χρήματα προερχόμενα από την εργασία μου (μισθοδοσία), νομίμως φορολογημένα και δεν σχετίζονται παντάπασιν με τις εκδικαζόμενες πράξεις. Το σύνολο των κεφαλαίων που περιέχονται σ’ αυτούς προέρχονται από τις μηνιαίες καταβολές αμοιβών από την DUFRY AG για την συμμετοχή μου στο ΔΣ της και την μισθοδοσία μου από την Folli Follie ΑΕΒΤΕ.

Πρόκειται για μισθούς που ελάμβανα από την εταιρία Folli Follie ΑΕΒΤΕ από το έτος 1995 ως απλός υπάλληλος μέχρι και την 13-12-2019 και από την ελβετική εταιρία Dufry AG για τη συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής από το 2013 μέχρι το 2018. Προσκομίζω και επικαλούμαι, ακόμη, την αναλυτική κίνηση των ως άνω λογαριασμών από το άνοιγμά τους (έτος 2008) μέχρι σήμερα, επιπλέον δε και τραπεζικά έγγραφα του συνόλου των τραπεζικών λογαριασμών που τηρώ στην ως άνω τράπεζα, από τους οποίους ετροφοδοτείτο ο ένδικος επενδυτικός λογαριασμός. Τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα χρήματα αυτά είναι αποταμιεύσεις ετών από τη νόμιμη εργασία μου.»

«Σε ποιους να δοθούν τα 4,2 εκατ.»

Μετά την αποδέσμευση, ζητά τα 4.226.212,26 ευρώ να κατατεθούν  στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να αποζημιωθούν αρχικά τα 24 φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν στη δίκη από τα έδρανα της υποστήριξης της κατηγορίας.

Πρόκειται για μετόχους, επενδυτές και ομολογιούχους που ήδη έχουν στραφεί σε βάρος και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με 4 αγωγές στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, το Μονομελές και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι 5 εξ αυτών έχουν καταθέσει τις αγωγές τους από το 2019 ενώ οι υπόλοιποι 19 πρόσφατα, πριν από 3 μήνες. Εκαστος εξ αυτών διεκδικεί για κεφάλαιο που επένδυσε, διαφυγόντα κέρδη και αποζημίωση για ηθική βλάβη ποσά από μόλις 727 ευρώ έως 178.869,56 ευρώ!

«Με την παρούσα δηλώνω ανεκκλήτως – και παραιτούμενος από κάθε ένδικο μέσο/ βοήθημα προσβολής της εκδοθησόμενης επ’ αυτού απόφασης – ότι συγκατατίθεμαι στην άρση της δέσμευσης των  ως άνω λογαριασμών μου και την κατάθεση των χρημάτων που περιέχονται σε αυτούς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε δεσμευμένη κατάθεση, προκειμένου να ικανοποιηθούν άμεσα τα ανωτέρω φυσικά πρόσωπα (μέτοχοι, επενδυτές παραγώγων και ομολογιούχοι) , μεταξύ των οποίων και τα 24 φυσικά πρόσωπα που παρίστανται εν προκειμένω για την υποστήριξη της κατηγορίας στην παρούσα διαδικασία, συναινώντας στην οριστική απόδοση του ανωτέρω εντόκως αξιούμενου με τις αγωγές εκάστου αυτών ποσού σε καθένα εξ αυτών, καθόσον έκαστο ποσό, υπερκαλύπτει και το ποσό της δηλωθείσας με τις ένδικες εγκλήσεις και αγωγές τους περιουσιακής ζημίας και ηθικής βλάβης που υπέστησαν και οδηγεί στην πλήρη και εντελή αποκατάσταση της ζημίας τους», αναφέρει στο αίτημα του ο κατηγορούμενος, ζητώντας να αποζημιωθούν εν συνεχεία και τα 172 φυσικά πρόσωπα που δεν παρίστανται σε αυτή τη δίκη αλλά με 8 αγωγές τους διεκδικούν κι εκείνα πίσω όσα χρήματα επένδυσαν και έχασαν αλλά και αποζημίωση ηθικής βλάβης.

«Δηλώνω ότι εκχωρώ ανεκκλήτως το ποσόν που θα προκύψει ως υπόλοιπο, μετά την πλήρη ικανοποίηση της κάθε είδους ζημίας, ανεξαρτήτου φύσεως και αιτίας, των ανωτέρω 24 εγκαλούντων, προκειμένου να ικανοποιηθούν αμέσως μετά, και οι ενάγοντες – φυσικά πρόσωπα – που έχουν ασκήσει, μεταξύ άλλων και κατ’ εμού,  αγωγές», καταλήγει στο αίτημα του.

Η κίνηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου να υποβάλει, λίγο πριν από την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, το αίτημα αποδέσμευσης και απόδοσης των χρημάτων στα θύματα εκτιμάται ότι αποβλέπει στην αναγνώριση ενός ελαφρυντικού στην περίπτωση εκείνη που κριθεί ένοχος.

Διαβάστε επίσης

Folli Follie: Νέο αίτημα αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων – Ξεσπούν οι δικηγόροι της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Δίκη Folli Follie: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων – Τι είπαν Βαρθαλίτης, Τσακαλογιάννη και Στελλούδης

Δίκη Folli Follie: Απολογίες, πλαστογραφίες, τα «μυστήρια» των Tonio Law και Ιωάννη Μπεγιέτη και γιατί έγινε έξαλλος ο Κουτσολιούτσος

Keywords
Αναζητήσεις
oikogeneia-koutsolioutsou-avrio-i-ora-tou-eisangelea--tin-epavrion-mia-ntouzina-agogon-apozimiosis--olokliro-to-aitima-tou-tzortzi-gia-tin-apodesmefsi-42-ek-evro.htm
Τυχαία Θέματα