Εκτός ΕΟΠΥΥ 50 γιατροί λόγω υπερσυνταγογράφησης

Πενήντα γιατρούς οι οποίοι υπερσυνταγογραφούν εντόπισαν οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Η σύμβαση του Οργανισμού με τους γιατρούς αυτούς θα διακοπει, ανακοίνωσε ο Υπουργός, σε συνέντευξή του.

«Έχουμε βάλει τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, τα οποία για πρώτη φορά εφαρμόζονται και έχουμε επαναφέρει τους κόφτες στη συνταγογράφηση. Βάλαμε ειδικό νόμο για να μπορούμε να

ελέγξουμε την υπερσυνταγογράφηση των γιατρών και έχουμε στείλει ήδη τους πρώτους 50 γιατρούς προς διακοπή σύμβασης στον ΕΟΠΥΥ. Όλα αυτά έχουν γίνει μέσα σε 5 μήνες» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας για τα μέτρα περιορισμού της δημόσιας δαπάνης για την Υγεία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς για τυχόν παραβάσεις, συνεχίζονται.

Για το θέμα των εφημεριών στα νοσοκομεία, Ο Υπουργός Υγείας σημειώσε ότι, «Επειδή γύρισα πολλά νοσοκομεία στο εξωτερικό, οι εικόνες σε εφημερίες είναι παρόμοιες παντού. Η μόνη χώρα που είδα να μην είναι έτσι η εφημερία, είναι στο Ισραήλ. Πλέον δεν έχουν αυτή την εικόνα γιατί έχουν βάλει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο κάνει αυτόματα το triage. Σκέφτομαι να εφαρμόσω πιλοτικά σε κάποιο νοσοκομείο στην Ελλάδα ένα παρόμοιο σύστημα για να δούμε πως δουλεύει. Θα έχω την υποστήριξη της ιατρικής κοινότητας ή θα λένε ότι καταργούμε τους γιατρούς; Δεν είμαι σίγουρος. Θα το δοκιμάσω πάντως».

Απογευματινά χειρουργεία

Για τα απογευματινά χειρουργεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προχωράνε πάρα πολύ καλά. Ο πρώτος μήνας ήταν 300, ο δεύτερος 1.000. Από την πρώτη μέρα που το ανακοίνωσα είπα ότι η μεταρρύθμιση θα κριθεί σε ένα χρόνο. Η αύξηση όμως των απογευματινών χειρουργείων από τα 300 στα 1.000 είναι πραγματικά εντυπωσιακή».

Για το δημοσίευμα του «902.gr» για το ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»:

«Η φωτογραφία απεικονίζει μία συγκεκριμένη στιγμή. Εάν με ρωτάτε, υπάρχουν στιγμές στην εφημερία στα μεγάλα νοσοκομεία που γίνεται χαμός; Ναι, και όχι μία στιγμή, πολλές στιγμές. Αυτή η φωτογραφία είναι κάτι διαφορετικό απ’ ότι γινόταν στις εφημερίες εδώ και πολλά χρόνια;

Η απάντηση που πήρα από το νοσοκομείο είναι όχι. Αντιθέτως, όλοι οι ασθενείς που βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία πήγαν σε κανονικό θάλαμο χωρίς ράντζο και μάλιστα σε λίγες ώρες. Ένα νοσοκομείο σε εφημερία δέχεται 1.000 περιστατικά.

Μπορείς να δεχθείς ταυτόχρονα σε λίγες ώρες 1.000 περιστατικά και να μην υπάρχει κάποια εικόνα συνωστισμού;», αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

πηγή: healthstories.gr

Διαβάστε επίσης

Τι απαντά η διοίκηση του Γ. Γεννηματάς για την εικόνα της εφημερίας – Ανάρτηση από Κασσελάκη

Υψηλό ενδιαφέρον για «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι»

ΕΟΤ – SKY express: «Απογείωσαν» την τουριστική προβολή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές

Keywords
Αναζητήσεις
ektos-eopyy-50-giatroi-logo-ypersyntagografisis.htm
Τυχαία Θέματα