Νέα πρόκληση από τη Βόρεια Μακεδονία – Πρόεδρος VMRO: Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω

Στη γραμμή της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας κινείται ο πρόεδρος του VMRO και, όπως όλα δείχνουν, νέος πρωθυπουργός της χώρας Χριστιάν Μιτσκόσκι, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΜΙΑ, ο Μιτσκόσκι, σε προκλητικό τόνο ανέφερε πως «εάν η Ελλάδα θεωρεί πως παραβιάζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει το Διεθνές Δικαστήριο». Ο ίδιος τόνισε πως «θα αποκαλεί τη χώρα του όπως θέλει».

Ο ίδιος έκανε λόγο για… απειλές και εμπόδια από

την Ελλάδα, αν και όπως ισχυρίστηκε επιθυμεί «σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας με την Ελλάδα», ενώ ανέφερε πως «αναμένει σύντομα συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό».

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να απαντήσουμε στην πολιτική τους δύναμη με μετονομασία αυτοκινητοδρόμων και αεροδρομίων ή με την κατασκευή μνημείων. Δεν περιμένω οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να βασίζονται στην πολιτική δύναμη, περιμένω να έχουμε άριστες σχέσεις γειτονίας, εκτιμώ ότι το VMRO-DPMNE και η Νέα Δημοκρατία έχουν τη δική τους θέση σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί σε κανέναν από εμάς δεν αρέσει».

Ο ίδιος επανέλαβε να χρησιμοποιεί τη λέξη «Μακεδονία»: «Σε αντίθεση με εκεί, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος των μακεδονικών θεσμών, του μακεδονικού Συντάγματος και των νόμων. Έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα».

«Χρησιμοποιώ αυτή την ευκαιρία προς τους φίλους μας από την Ελλάδα – ας σταματήσουμε τις απειλές, τα εμπόδια και την επιστροφή στο παρελθόν, ας κοιτάξουμε το μέλλον. Αυτά είναι έγγραφα που αποτελούν μέρος του νόμου (σ.σ. η Συμφωνία των Πρεσπών). Αν θεωρούν ότι έχουμε παραβιάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει το Διεθνές Δικαστήριο, μπορούν να ξεκινήσουν μια διαδικασία. Δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο. Καλώ σε σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας».

Διαβάστε επίσης:

Sony Music Group: Προειδοποίηση στις εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης να μην χρησιμοποιούν καλλιτέχνες της για εκπαίδευση μοντέλων AI

e-ΕΦΚΑ: Ξεκινούν αιτήσεις για παιδικές κατασκηνώσεις – Οι Δικαιούχοι

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα κοκτέιλ, από ψέματα, ευχολόγια και σύγχυση “σέρβιρε” σήμερα στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Keywords
Αναζητήσεις
proedros-vmro-tha-apokalo-ti-chora-mou-opos-thelo.htm
Τυχαία Θέματα