IPPOS SPRING TOUR: Πρωταγωνιστής στην κατηγορία CSI2* ο Παναγιώτης Τσακτίρης

Με τις καιρικές συνθήκες σαφώς πιο ευνοϊκές για αθλητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού και περισσότερους φίλους της ιππασίας να παρακολουθούν τους ιππείς και τα άλογα σε εφτά διαφορετικούς αγώνες, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ θερμή στις εγκαταστάσεις του Ippos Club.

Την ελληνική νίκη πέτυχε ο Παναγιώτης Τσακτίρης με την Orienta V.T. Recht Eind, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα των δύο γύρων της κατηγορίας CSI2*με τα εμπόδια στο 1.40 μ.. Στον πρώτο γύρο μόνο ο Αουρέλ Κοζοκάριου με τον Hamilton

και η Βουλγάρα Ελίζα Τσολάκοβα με τον Jannik PS έκαναν άπταιστη διαδρομή, αλλά στο δεύτερο ο Τσακτίρης δεν ήταν μόνο αλάνθαστος, αλλά και ο πιο γρήγορος με χρόνο 42.52.

«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, με ανταγωνισμό από έμπειρους ιππείς και εξαιρετικά άλογα από πολλές δυνατές χώρες.

Με το συγκεκριμένο άλογο αγωνιστήκαμε μαζί σε αυτά τα ύψη για πρώτη φορά, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.

Ο στίβος είναι πάρα πολύ ωραίος και η εγκατάσταση εκπληκτική, χαίρεσαι πραγματικά να αγωνίζεσαι. Πρόκειται για μια καταπληκτική διοργάνωση», δήλωσε ο Παναγιώτης Τσακτίρης, ο οποίος τα τελευταία 13 χρόνια ζει και εργάζεται στην Κύπρο.

«Χαίρομαι που όλη η ομάδα μας, ο Ιππικός Όμιλος Λυθροδόντα της Κύπρου έχει φέρει μέχρι στιγμής εξαιρετικά αποτελέσματα» συμπλήρωσε ο νικητής του αγώνα με τα μεγαλύτερα έπαθλα της ημέρας, 4.800 ευρώ.

Ο Κοζοκάριου κατατάχθηκε τελικά τρίτος πίσω από τον Τσακτίρη και την Καίτη Λασκαρίδη με την Concordia 38, όμως, νωρίτερα στην ημέρα είχε συνεχίσει το σερί των πολύ καλών εμφανίσεών του στο IPPOS SPRING TOUR καταγράφοντας τους δύο ταχύτερους χρόνους με αλάνθαστη διαδρομή στον έτερο αγώνα της κατηγορίας CSI2* με τον εννιάχρονο Kansas B και τον δεκαπενταετή Olympic Dream 6, ενώ κέρδισε και τον αγώνα των 1.000 ευρώ με τα εμπόδια στο 1.20 μ. για την κατηγορία CSI1* με την Azur de Pepinvast.

«Ήμουν ταχύτερος σήμερα από τις προηγούμενες μέρες. Μου αρέσει πάρα πολύ εδώ στο IPPOSCLUB και η εγκατάσταση και ο αγώνας.

Η Azur de Pepinvast είναι πολύ γρήγορη, αλλά καλύτερη χημεία έχω με τον Hamilton, αν και δεν είναι δικό μου άλογο», είπε μετά τη δεύτερη νίκη του το Σάββατο, ο Ρουμάνος ιππέας.

Ο Δημήτρης Νάτσης με τον πενταετή Tjebert van de Marsweg πέτυχε και τρίτη νίκη στη Νέα Ραιδεστό στην κατηγορία CSIYH1* στον αγώνα με εμπόδια ύψους 1.15 μ.. Στους εξαετείς ίππους σε ύψος 1.30 μ., ο Βούλγαρος Αποστόλ Τένεφ με τους Dicaprio και Nikon VDL σημείωσε τις δύο ταχύτερες άπταιστες διαδρομές.

Στον τελευταίο αγώνα CSIYH1* του πρώτου τετραημέρου του IPPOS SPRING TOUR με τα εμπόδια να τοποθετούνται για πρώτη φορά στο 1.35 μ. για τους επταετείς ίππους, έγιναν τέσσερις άπταιστες διαδρομές με ταχύτερους τον Βούλγαρο Ιβάιλο Μπόνεφ και τον De Jong 7.

Τα αντίστοιχα έπαθλα ήταν 500, 700 και 900 ευρώ.

Η ημέρα έκλεισε με αγώνα 1.05 μ. και έπαθλα 700 ευρώ. Τον κέρδισε η Αγγελική Παρασκευοπούλουμε την Allouette Sauvageonne.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων για τα τετραήμερα 9 έως 12 Μαΐου και 16 έως 19 Μαΐου, θα βρείτε στον δικτυακό τόπο https://ipposclub.com/.

Keywords
Τυχαία Θέματα