Kings League: “Είναι ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι ποδόσφαιρο” (pics)

Ο Ζεράρ Πικέ έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του BBC. Τι μπορεί να είναι αυτό το ποδόσφαιρο που μπορεί να υπάρχουν γκολ που να μετράνε διπλά; Που μπορείς να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις; Που μπορεί να έχουν ομάδες 7Χ7, ο Ικέρ Κασίγιας, ο Σέρχιο Αγουέρο, ο Ρίο Φέρντιναντ, ο Τότι ή ο Νεϊμάρ; Που μπορεί να παίζουν βετεράνοι όπως ο Ροναλντίνιο ή ο Σαβιόλα; Που ετοιμάζεται να διοργανώσει και Παγκόσμιο

Κύπελλο; 

Ο Πικέ είναι ο ιδρυτής της διοργάνωσης και μάλιστα η συνέντευξη έγινε με φόντο το ότι είναι ήδη στον δεύτερο χρόνο τα σχετικά τουρνουά. “Είναι ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι ποδόσφαιρο”, λέει ο Πικέ που μεταξύ άλλων έχει την τεχνογνωσία της διοίκησης καθώς είναι και ο ιδιοκτήτης της Ανδόρας, στη Β’ Ισπανίας. 

“Πέρυσι, στην πρώτη διοργάνωση (σ.σ.: έγινε στην Ισπανία), πήγε πολύ καλά. Πολλά παιχνίδια είχαν περισσότερο κοινό από τη παιχνίδια της La Liga”, είπε ο Πικέ.

Για παράδειγμα ο τελικός που έκρινε το Πρωταθλητή στην πρώτη διοργάνωση, στο “Καμπ Νου”, πέρσι τον Μάρτιο, συγκέντρωσε 90.000 κόσμο.

EPA/Marta Perez EPA/Marta Perez

Ο Πικέ πρόσθεσε: “Είμαστε ανοιχτοί σε όλους. Το 2024 έχουμε επεκταθεί, έχουμε οργανώσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα γίνει τον Μάιο. Ομάδες από την Ισπανία και την Αμερική θα διαγωνιστούν, αλλά έχουμε δώσει wildcards σε προέδρους από ομάδες σε άλλες χώρες, όπου θέλουμε να ανοίξουμε ένα πρωτάθλημα πολύ σύντομα και ένα από αυτά είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Ρίο Φέρντιναντ θα έχει ομάδα”.

Δύο εβδομάδες πριν το EURO

Για τους ιδιοκτήτες των ομάδων, ο Πικέ προσθέτει: “Έχουμε τον Νεϊμάρ να έχει μια ομάδα από τη Βραζιλία, έχουμε τον Φραντσέσκο Τότι με μια ιταλική ομάδα. Ο Εντέν Αζάρ θα παίξει σε μια βελγική ομάδα. Η ιδέα είναι ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα εμπορεί να γίνεται και για δύο εβδομάδες – πριν το Euro – δεν υπάρχει άλλη διοργάνωση, οπότε όλοι θα θέλουν να παρακολουθήσουν”.

Ο Ροναλντίνιο που έπαιξε για την… Porcinos F.C.

Οι κανόνες έχουν ποδόσφαιρο αλλά έχουν και άλλα… διασκεδαστικά πράγματα. Τουλάχιστον από αυτά που προέκυψαν από την πρώτη διοργάνωση που έγινε στην Ισπανία εκεί όπου εμφανίστηκε αίφνης ο Ροναλντίνιο ως… ο καλεσμένος που έχει δικαίωμα να φέρει μια ομάδα. Παρεμπιπτόντως, έπαιξε για την Porcinos F.C., της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο 29χρονος, Ibai Llanos (πιο γνωστός ως Ibai) που είναι Ισπανός σχολιστής esports, δημοφιλής στο διαδίκτυο και όπως προκύπτει με καλές σχέσεις δείγμα της εποχής με την επίδραση στον παγκόσμιο ιστό.

EPA/Enric Fontcuberta EPA/Enric Fontcuberta

Οι ομάδες γενικώς έχουν και  influencers και πρώην ποδοσφαιριστές. 

Ο μασκοφόρος Enigma 

Είχαν παίξει 12 ομάδες, που έπαιξαν 11 παιχνίδια η καθεμία. Κάθε ομάδα έχει 12 παίκτες, με 10 επιλεγμένους μέσω ντραφτ και δύο καλεσμένους που επιλέγονται από κάθε πρόεδρο. Τα παιχνίδια διαρκούν 40 λεπτά.

Κάποια στιγμή, πέρσι, εμφανίστηκε ένας μασκοφόρος με το όνομα Enigma (γρίφος σαν να λέμε) και είχε γίνει πρωτοσέλιδο γιατί υπήρχε ο ισχυρισμός ότι άλλος ένας πολύ διάσημος παίκτης κρύβεται πίσω από τη μάσκα. Αποδείχτηκε ότι ήταν ο 29χρονος Νάνο Μέσα που έχει παίξει στη La Liga με Εϊμπάρ, Λεβάντε και Κάντιθ αλλά κυρίως παίζει στη Β’ Ισπανίας.

Η κάρτα… υπερ-ατού

Πριν από έναν αγώνα, και οι δύο ομάδες επιλέγουν τυχαία κάρτες και μία έχει ένα… bonus που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια του παιχνιδιού, όπως, μεταξύ άλλων: για τέσσερα λεπτά όποιο γκολ πετύχεις, μετράει διπλό. Μπορεί να επιλέξει ποιον παίκτη της αντίπαλης ομάδας να βγάλει εκτός παιχνιδιού για τέσσερα λεπτά και επίσης να πάρει δώρο ένα πέναλτι.

“Πρέπει να είναι ανταγωνιστικό, αλλά πρέπει να είναι ένα σόου”, είπε ο Πικέ. “Οι κανόνες μερικές φορές ψηφίζονται από τον κόσμο μέσω του Twitter. Θέλαμε να αλλάξουμε τους κανόνες γιατί θέλαμε κάτι διασκεδαστικό, ανταγωνιστικό και κάτι που θα μπορούσε να είναι σόου. Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων αλλά θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό προϊόν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kings League, “Είναι,Kings League, “einai