Μπασκόνια – Ρεάλ 98-102: Στο Φάιναλ-Φορ η “βασίλισσα” μετά τη ματσάρα (highlights)

Η Μπασκόνια έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρει ένα ματς από τη Ρεάλ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στη σειρά, όμως οι Μαδριλένοι κατάφεραν να τους νικήσουν ακόμα και στον δικό τους, δαιμονιώδη ρυθμό. Οι Βάσκοι πέρασαν τριάντα λεπτά προηγούμενοι, έχτισαν τρεις φορές διαφορά 10 πόντων, όμως σε όλες τις περιπτώσεις η Ρεάλ αντιδρούσε και μείωνε στο σκορ, μην αφήνοντας την κατάσταση να παγιωθεί. Η τελευταία ήταν στο φινάλε της τρίτης περιόδου, όταν το 70-60 έγινε 73-72. Ο Χάουαρντ με 7 σερί πόντους έσβησε γρήγορα το πρώτο προβάδισμα των φιλοξενούμενων για το 80-75, όμως κάπου εκεί πήραν τα όπλα

τους οι Γιουλ και Γιαμπουσέλε: 13-0 σερί, 80-88 και αποφασιστικό προβάδισμα.

Η Μπασκόνια πάλεψε λυσσασμένα, ο Ρογκαβόπουλος ήταν πρωταγωνιστής με κρίσιμους πόντους, όμως στο τέλος μίλησε η άμυνα του Ταβάρες και τα προσωπικά καλάθια του Φάκου Καμπάσο που τελείωσαν το ματς. Η Ρεάλ έκανε το 3-0 και έγινε η πρώτη ομάδα που πρόκρίνεται στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός.

Για τους νικητές ο Γιαμπουσέλε είχε 23 πόντους, ο Χεζόνια 16, ο Καμπάσο 13 (8ασίστ), ο Ντεκ 13 και ο Ταβάρες 12 (13ριμπ).

Για την Μπασκόνια ο συνήθης ύποπτος Χάουαρντ έγραψε 26 (αλλά με 5 λάθη), ο Ρογκαβόπουλος είχε 18, ο συγκλονιστικός Μίλερ-ΜακΙντάιρ είχε 17 πόντους, 11 ασίστ και 7 ριμπάουντ, ο Μαρίνκοβιτς άλλους 17 και ο Κοστέλο 11.

Keywords
Τυχαία Θέματα