Φιορεντίνα – Μόντσα 2-1 : Νίκησε και την κούρασή της!

Με έξι αλλαγές και ολικό λίφτινγκ στη γραμμή κρούσης, σε σχέση με το πώς αντιμετώπισαν τη Μπριζ την περασμένη Τετάρτη στιο Βέλγιο, ξεκίνησαν οι «Βιόλα» το ματς απέναντι στη Μόντσα, στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Τοσκάνης.
Ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο άφησε εκτός σχεδόν όλη την επιθετική γραμμή (Κουάμε, Μπελότι, Μπελτράν και τους δύο πλάγιους αμυντικούς, τον διεθνή Μπιράγκι και τον Βραζιλιάνο Ντόντο!
Το ξεκίνημα ανήκε στην ομάδα της Λομβαρδίας που αν και δεν πίεσε σχεδόν καθόλου σε μεγάλους χώρους, κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 9ο λεπτό έπειτα από κεφαλιά του Βόσνιου Ντούριτς.
Ακόμα κι όταν

ισορρόπησε το ματς η ομάδα της Τοσκάνης είχε αρκετά προβλήματα στην άμυνα από τις πλάγιες προωθήσεις των φιλοξενούμενων αλλά και από την κάθετες μεταβιβάσεις!
Πάντως, στο 32’ έφτασαν στην ισοφάριση έπειτα από ωραία σέντρα του Μπάρακ και κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Αργεντινού Γκονζάλες, ενώ ως το τέλος του πρώτου μέρους η Φιορεντίνα έδειξε να ελέγχει καλύτερα τα πράγματα στο τερέν.
Στην επανάληψη, έστω κι αν δεν ενθουσίαζε με την απόδοσή της αλλά πιέζοντας κυρίως από τις πτέρυγες, οι «Βιόλα» γίνονταν πιο απαιτητικοί ενώ στο τελευταίο ημίωρο με τις προσθήκες από τον πάγκο η πίεση αυξήθηκε!
Στο 78’ ο Βραζιλιάνος μέσος Αρτούρ – πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους – με ωραία κάθετη κίνηση και σουτ έκανε το 2-1!
Η Φιορεντίνα, με παιχνίδι λιγότερο, ανέβηκε στην 8η θέση της Serie A με 53 πόντους, δύο πάνω από την περσινή πρωταθλήτρια Νάπολι και έξι κάτω από την Λάτσιο έχοντας δεχθεί γκολ στα εννέα τελευταία ματς πρωταθλήματος!

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Ιταλιάνο) 4-2-3-1

Τερατσιάνο – Παρίζι (80’ Μπιράγκι), Καγιόμπε (80’ Φαραόνι), Μαρτίνες Κουάρτα, Μιλένκοβιτς – Μαντραγκόρα, Αρτούρ (80’ Ντάνκαν) – Καστροβίλι (74’ Mπελτράν), Μπάρακ, Γκονζάλες – Εμπάλα Νζολά (60’ Κουάμε)

Μόντσα (Ραφαέλε Παλαντίνο) 4-4-2

Ντι Γκρεγκόριο – Μπιριντέλι (65’ Πέδρο Περέιρα), Κυριακόπουλος (46’ Καρντιρόλα), Ίτσο, Πάμπλο Μάρι (70’ Ντ’ Αμπρόζιο) – Κολπάνι (82’ Καρμπόνι), Μπόντο, Πεσίνα, Ζέμπριν – Ντάνι Μπότα (65’ Ακπρο), Ντούριτς

Keywords
Τυχαία Θέματα