Η Ευρωλίγκα έφτυσε τον Ολυμπιακό

Η Ευρωλίγκα φέτος ήταν η πιο ανταγωνιστική των τελευταίων ετών. Σε regular season και πλέι οφ. Μόνο και μόνο που δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε πέτυχαν κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά, τα λέει όλα. Να αποκλείσουν δηλαδή τους γηπεδούχους σε Game 5. Το κοντέρ έγραφε 19 στα 19 πριν το πράξουν πρώτοι χρονικά οι τούρκοι. Και μετά έρθει η ομάδα του Μπαρτζώκα να το κάνει στη Βαρκελώνη. 

Επικό, μοναδικό, αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός.

Στην Ευρωλίγκα όμως δε φάνηκε και ιδιαίτερα να τρελαίνονται. Πως φάνηκε αυτό; Από την ψηφοφορία για τις δύο καλύτερες 5άδες. Στην πρώτη Καμπάτσο, Ναν, Τζέιμς, Χέις-Ντέιβις και Λεσόρ. Πάλι καλά που ο Παναθηναϊκός είχε παρουσία. Με 2 μάλιστα παίκτες. Αυτό έλειπε να μην είχε.

Η ομάδα που από τα χαμηλά πατώματα πέρυσι έκανε το μεγαλύτερο upgrade των τελευταίων ετών. Και ήταν 2η στην κανονική περίοδο.

Στη 2η 5άδα, Χεζόνια, Σλούκας, Μπάλντγουιν, Μπράουν και Ταβάρες. Ο Παναθηναϊκός και εδώ, από 2 Ρεάλ και Μακάμπι.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι φίλαθλοι, τα media, οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων στους οποίους μοιράστηκε το 25% των συνολικών ψήφων. Ο Ολυμπιακός πουθενά. Ούτε ένας.

Η αντίδραση του Κάνααν να βάλει τα γέλια στα social media ενδεικτικό. Υπήρξαν παίκτες φέτος που τράβηξαν γερό κουπί. Ο Ουόκαπ που βγήκε καλύτερος αμυντικός,ο Φαλ, ο Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός βέβαια από βραβεία χόρτασε πέρυσι. Ο Βεζένκοφ MVP, ο Μπαρτζώκας κορυφαίος προπονητής. Την κούπα όμως δεν την πήραν. Θα το προσπαθήσει ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» φέτος χωρίς τον βούλγαρο άσο.

Απόστολος Γεωργιάδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα