Γκριγκόνις VS Μπλατ: Οι συμπληρωματικοί στη περιφέρεια (videos)

Ο Παναθηναϊκός των Κώστα Σλούκα και Κέντρικ Ναν δεν έχει πάρει μέχρι τώρα στη σειρά αυτά που θα ήθελε και ίσως περίμενε από τον πολύ αξιόπιστο στη Regular Season, Μάριους Γκριγκόνις, ενώ ο Όντεντ Κάτας δεν θα μπορούσε να ευελπιστεί σε μεγαλύτερη συνεισφορά από τον Ταμίρ Μπλατ. Χωρίς τον Γουέιντ Μπόλντγουιν μετά το Game 1, η Μακάμπι χρειαζόταν λύσεις από ΝτιΜπαρτολομέο και Μπλατ, τις οποίες και βρήκε.

Γκριγκόνις: Έχει σιγήσει αλλά…

Είναι

δεδομένο ότι μιλάμε για τα καλύτερα πλέι-οφ στη καριέρα του Κώστα Σλούκα. Είναι επίσης δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα ήταν ζωντανός στη σειρά αν στο τέταρτο παιχνίδι ο Κέντρικ Ναν δεν θύμιζε σε όλο το κόσμο ποιος είναι ο άνθρωπος που άλλαξε τη ροή της σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Όμως, δεδομένο είναι και ότι ο Μάριους Γκριγκόνις έχει απίστευτα μεγάλο μερίδιο για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι την 2η θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Ο Λιθουανός γκαρντ λοιδορήθηκε όσο λίγοι το περσινό καλοκαίρι, έσκυψε το κεφάλι, αποφάσισε να παραμείνει και η δουλειά του φάνηκε περίτρανα στο παρκέ.

Η αλήθεια είναι ότι στη σειρά με τη Μακάμπι δεν είναι το ίδιο καλός με τις 34 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας της σεζόν, όμως παρά τους 5.8 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής ανά ματς, στο τέταρτο παιχνίδι έβαλε δύο μεγάλα τρίποντα (8 πόντους) και στο πρώτο παιχνίδι τράβηξε αρκετά μεγάλο επιθετικό φορτίο (11 πόντους). Στο δεύτερο και το τρίτο ματς ήταν σχεδόν άφαντος κάτι που οδήγησε τον Εργκίν Αταμάν να τον αφήσει στο πάγκο για το Game 4. Ο Γκριγκόνις παραμένει ο πιο αξιόπιστος “πράσινος” σουτέρ και επειδή είναι παίκτης ρυθμού και ψυχολογίας στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης.

Μπλατ: Όταν λείπει η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια

Το ταλέντο του Ταμίρ Μπλατ στο μακρινό σουτ και τη δημιουργία είναι γνωστό και δεν περιμέναμε τη σειρά κόντρα στο Παναθηναϊκό για να το εξακριβώσουμε. Μιλάμε για έναν παίκτη που διαθέτει μπασκετικό εγωισμό και παρότι βλέπει τον κόσμο από τα 178 εκατοστά, είναι θρασύτατος.

Ο Μπλατ έχει ανεβάσει τους μέσους όρους του στη σειρά (7.5 πόντους, 5.8 ασίστ) αλλά το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι στις καλές εκτελεστικά βραδιές του η Μακάμπι έχασε! Στο Game 2 είχε 11 πόντους και στο Game 4 τελείωσε με 14 πόντους…

Εν απουσία του Γουέιντ Μπόλντγουιν ο Όντεντ Κάτας δίνει αυξημένο ρόλο και χρόνο στο Μπλατ, όπως και στους Κλίβελαντ, ΝτιΜπαρτολομέο, οι οποίοι πλαισιώνουν τον Λορέντσο Μπράουν. Μέχρι τώρα του έχει βγει σε πολύ μεγάλο βαθμό γιατί ακόμη και όταν ο Μπλατ δεν βάζει πίσω από τα 6.75μ. είναι μόνιμη πηγή κινδύνου και ανοίγει τους χώρους για τους υπόλοιπους. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να επιτρέψει να του κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Ο Μπλατ έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι γεννημένος για τα μεγάλα ματς (μην ξεχνάμε τις ματσάρες με τις μικρές Εθνικές του Ισραήλ).

Keywords
Τυχαία Θέματα