Ίσως και τρεις ακόμα αγώνες Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην επιτραπέζια αντισφαίριση ανδρών μέσα σε έναν μήνα

Ήδη έχουν αναμετρηθεί δύο φορές για τους ισάριθμους γύρους της Α1 εθνικής κατηγορίας και ίσως συναντηθούν τρεις ακόμα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024. Στο Τοπικό Κύπελλο Αττικής ανδρών προέκυψε μεταξύ τους τελικός. Στα πλέι οφ της πρώτης 4άδας της Α1 κατηγορίας το να νικήσουν στα ημιτελικά και να διεκδικήσουν τον τίτλο είναι επίσης το πιο πιθανό σενάριο. Προς το τέλος Μαΐου υπάρχει και το Κύπελλο Ελλάδας, όπου επίσης

μπορεί να έρθει αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Η τελευταία εξέλιξη ήρθε στο Τοπικό Κύπελλο, που γίνεται σε έδρες και εκκρεμούσε ο ημιτελικός του Ολυμπιακού με τον Άρη Νικαίας. Ο αγώνας έγινε τη Μ. Πέμπτη στη Νίκαια, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 4-0 και πέρασε στον τελικό. Εκεί βρισκόταν ήδη ο Παναθηναϊκός έχοντας νικήσει στον άλλο ημιτελικό εκτός έδρας την ΑΕΚ με 4-0. Ο Ολυμπιακός προχώρησε ως 1ο φαβορί, ο Παναθηναϊκός ως 2ο και στην πορεία θα κανονιστεί η ημερομηνία του μεταξύ τους τελικού. Παρεμπιπτόντως, στο Τοπικό Κύπελλο Αττικής γυναικών έχει προκριθεί στον τελικό η ΑΕΚ και σύμφωνα με την ιστοσελίδα των διοργανώσεων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εκκρεμεί ο ημιτελικός του Ολυμπιακού με το Πέρα για να προκύψει ο δεύτερος φιναλίστ.

Στο πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας ανδρών η ομοσπονδία έχει ορίσει, ως γνωστόν, τα πλέι οφ των θέσεων 1-4 για το διήμερο Δευτέρα 20 και Τρίτη 21/05 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε ισοβαθμία (με μία ήττα από τα μεταξύ τους ματς) ο Ολυμπιακός τερμάτισε 1ος στην κανονική διάρκεια, ο Παναθηναϊκός 2ος και στα ημιτελικά θα κοντραριστούν με την ΑΕΚ και τον ΑΣ Πέρα Αθηνών αντίστοιχα. Το ακριβές πρόγραμμα θ’ ανακοινωθεί στην πορεία, πάντως οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας στο τέλος των δύο γύρων είναι φαβορί για να βρεθούν στον τελικό της Τρίτης. Στους αγώνες τους στη regular season θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-3 στο ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός με το ίδιο σκορ στο Φιλίππειο της Βέροιας.

Το Κύπελλο Ελλάδας 2024 τέλος, έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 25-26/05 στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης, στην Κοζάνη. Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη οι δηλώσεις συμμετοχής. Φυσικά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος κι αν φτάσουν μαζί στη διοργάνωση μπορούν να έχουν μία ακόμα αναμέτρηση φέτος. Με την ευκαιρία προσθέτουμε το προφανές, ότι εφόσον το Κύπελλο Ελλάδας διεξαχθεί και στις γυναίκες με παρόντα τα κορυφαία σωματεία, τότε ενδέχεται να συναντηθούν κι εκεί οι ομάδες του Πειραιά και της Αθήνας.

* Αγώνες Τοπικού Κυπέλλου προχώρησαν και στη Βόρεια Ελλάδα για τους άνδρες. Ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης από την κορυφή του ταμπλό και ο ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης ως νούμερο 4 των seeding προκρίθηκαν στον τελικό και θα κανονιστεί η ημερομηνία του αγώνα τους για την 1η θέση. Στην 4άδα ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης ξεπέρασε τη Φιλία Ορεστιάδας με 4-1 και το Πέρα τον ΑΣ Σερρών ο Πλάτων, επίσης με 4-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα