Παναθηναϊκός ΑKTOR-Προμηθέας 90-82: Στα μεθεόρτια της πρόκρισης στο F4, χρειάστηκε Ναν και Λεσόρ για την 25η νίκη

Ο Παναθηναϊκός στα μεθεόρτια της πρόκρισης του στο F4 της Euroleague, “τακτοποίησε” με νίκη (90-82) κόντρα στον Προμηθέα, την εξ’ αναβολής υποχρέωση που είχαν οι ομάδες απο την πρώτη αγωνιστική του Top-6 και παρά την “λαχτάρα” που γνώρισε πρόσκαιρα από την πατρινή ομάδα, στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου, αλλά και τις απουσίες των τραυματιών Σλούκα και Ερναγκόμεθ, βρήκε την ευκαιρία να κάνει ροτέισον στην χρησιμοποίηση παικτών

με μικρό χρόνο συμμετοχής. Έντεκα χιλιάδες φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πήγαν στο ΟΑΚΑ για να γιορτάσουν εκ νέου την ιστορική επιστροφή της ομάδας στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ, ύστερα από 12 χρόνια.

Οι «πράσινοι” ήταν…σαρωτικοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Με ενθουσιασμό από την πρόκριση τους στο F4 του Βερολίνου και ενώπιον 10.000 φιλάθλων τους που πήγαν στο ΟΑΚΑ για να τους επιβραβεύσουν και πάλι, οι παίκτες του Αταμάν προηγήθηκαν 24-8 και ενώ ο Προμηθέας…άργησε να αντιδράσει, παρά το γεγονός ότι είχε προετοιμαστεί για την δυναμική αρχή των γηπεδούχων.

Η αποβολή του Ηλία Παπαθεοδώρου από τον πάγκο του Προμηθέα, επηρέασε πρόσκαιρα τους φιλοξενούμενους που πείσμωσαν, όμως, στην συνέχεια και κέρδισαν το επιμέρους σκορ του δευτέρου δεκάλεπτου (26-28), ενώ συνέχισαν την αντεπίθεση τους στο 3ο δεκάλεπτο, όταν και μείωσαν στο καλάθι (70-68). Ο Παναθηναϊκός “απάντησε” με σερί 7-0 και διατήρησε το προβάδισμα, με την επαναφορά του Ναν στο παρκέ από τον πάγκο, καθώς και του Λεσόρ, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει άλλος κίνδυνος για την 25η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 24-8, 50-36, 68-60, 90-82

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα