75η επέτειος MotoGP: Ρετρό σχέδια όλων των ομάδων παραταγμένα σε μία εκδήλωση

75η επέτειος MotoGP: Το 2024, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας θα γιορτάσει την 75η επέτειό του – γι’ αυτό η Dorna υποστηρίζει μια πρωτοβουλία που όλες οι ομάδες θα οδηγούν σε ρετρό σχέδια ένα Σαββατοκύριακο

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλετών θα γιορτάσει την 75η επέτειό του τη σεζόν 2024. Το σήμα εκκίνησης δόθηκε το 1949. Εκείνη την εποχή, το Isle of Man TT ήταν ο πρώτος

γύρος του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ο γνωστός αγώνας δρόμου πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 17 Ιουνίου.

Για να γιορτάσει αυτή την επέτειο, η διοργανώτρια εταιρεία Dorna Sports θα ήθελε να ενθαρρύνει τις ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας να διαγωνιστούν σε ένα Σαββατοκύριακο αγώνα με ιδιαίτερο σχεδιασμό. Οι μοτοσυκλέτες πρέπει να φαίνονται «vintage».

Το αρχικό σχέδιο ήταν να παρουσιαστούν αυτά τα σχέδια στην πρεμιέρα στο Καζακστάν. Αυτός ο αγώνας θα είχε πραγματοποιηθεί αρχικά στις 16 Ιουνίου. Θα ήταν η πιο κοντινή ημερομηνία στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Yamaha του Valentino Rossi στη Βαλένθια 2005

75η επέτειος MotoGP: Αυτός ήταν ο αγώνας κατηγορίας 350cc (Junior TT) και πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 1949. Το κέρδισε ο Βρετανός Freddie Frith με Velocette. Η πρεμιέρα του Ιουνίου στο Καζακστάν ακυρώθηκε και αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο.

Έτσι, το ολλανδικό TT στο Assen θεωρήθηκε ως τοποθεσία για τα vintage σχέδια και την 75η επέτειος MotoGP. Ο «Καθεδρικός Ναός» γίνεται παραδοσιακά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Ορισμένες ομάδες υποστηρίζουν την ιδέα, ενώ άλλες έχουν ζητήσει χρόνο για να το σκεφτούν.

Σίγουρα όλοι θα υποστηρίξουν την ιδέα. Ωστόσο, τα ιδιαίτερα σχέδια δεν μπορούσαν να φανούν ακόμη στο Άσεν, καθώς ορισμένες ομάδες είναι υπέρ του Σίλβερστοουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό θα μας δώσει μέχρι τις αρχές Αυγούστου για να δουλέψουμε τα σχέδια.

Κάθε φορά που πραγματοποιείται το “Vintage” Σαββατοκύριακο, η Dorna Sports θα σχεδιάζει επίσης ένα ειδικό λογότυπο MotoGP για αυτήν την ειδική περίσταση. Τα ειδικά σχέδια είναι επίσης μια ευκαιρία μάρκετινγκ.

Η αμερικανική σειρά αγώνων NASCAR γιορτάζει την ιστορία του αθλήματος κάθε χρόνο στο Ντάρλινγκτον. Το «Throwback Weekend» οι ομάδες θα διαγωνιστούν σε ρετρό σχέδια από περασμένες εποχές. Αυτά θα αποκαλυφθούν εκ των προτέρων στα social media.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα