F1 Albon Williams: Η Williams κλειδώνει τον Alex Albon για αρκετά χρόνια

F1 Albon Williams: Η Williams Racing ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης την επέκταση του συμβολαίου του Alex Albon για αρκετές σεζόν.

Συνδεόμενος με διάφορες ομάδες τις τελευταίες εβδομάδες, ο Alex Albon δεν θα μετακινηθεί τελικά από το Grove (Μεγάλη Βρετανία). Η ομάδα της Williams ανακοίνωσε την Τετάρτη 15 Μαΐου το πρωί της επέκτασης του συμβολαίου του Ταϊλανδού οδηγού. Μια παράταση που διαρκεί για «αρκετά χρόνια» δείχνει το δελτίο τύπου, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

« Είμαι απίστευτα χαρούμενος που παραμένω

στη Williams Racing και συνεχίζω να δουλεύω με μια τόσο ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα», δήλωσε ο πρώην οδηγός της Red Bull . Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά από τότε που μπήκαμε στη Williams, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο μαζί και έχω δει τις τεράστιες αλλαγές να συμβαίνουν στα παρασκήνια για να μας επαναφέρουν στο μπροστινό μέρος του grid. »

« Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο έργο στο οποίο πιστεύω πραγματικά και στο οποίο θέλω να παίξω βασικό ρόλο, γι’ αυτό υπέγραψα πολυετές συμβόλαιο», προσθέτει ο Ταϊλανδός. Το ταξίδι θα πάρει χρόνο, αλλά είμαι βέβαιος ότι χτίζουμε τη σωστή ομάδα για να προχωρήσουμε και να πετύχουμε σπουδαία πράγματα τα επόμενα χρόνια. »

« Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον του Alex με τη Williams Racing», πρόσθεσε ο Διευθυντής της ομάδας Williams Racing, James Vowles. Έχει εξαιρετικό ταλέντο, κάνει την τεχνική του συμβολή και είναι αφοσιωμένος στον σκοπό. Η επέκτασή του είναι μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στη Williams και το σχέδιό μας για πρόοδο στην ιεραρχία. Από την άφιξή του, ο Άλεξ έχει επιδείξει σταθερά την ικανότητά του να αποδίδει υπό πίεση και η στρατολόγηση του για μακροπρόθεσμο ορίζοντα είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ για να μας προχωρήσει προς τα πάνω στο grid. »

Ο Alex Albon δεν έχει κερδίσει ακόμη έναν βαθμό με την αγγλική ομάδα αυτή τη σεζόν, με τα καλύτερα του αποτελέσματα να είναι η 11η θέση στη Σαουδική Αραβία και την Αυστραλία. Επόμενη συνάντηση, αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ίμολα για το Grand Prix Emilia-Romagna.

F1 Albon Williams: «Ψήφος εμπιστοσύνης», ο Alexander Albon εξηγεί γιατί μένει στη WilliamsΜετά την ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του στη Williams, ο Αλεξάντερ Άλμπον πήρε μέρος στη συνέντευξη… και τις ερωτήσεις έκανε ο προϊστάμενός του, Τζέιμς Βόουλς!

,James Vowles: Η επέκταση είναι μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης για την ομάδα, είδατε την ατμόσφαιρα στο εργοστάσιο. Μάλιστα, η αντίδρασή τους ήταν ακόμα καλύτερη από όταν μπήκα στην ομάδα! Έτσι το βλέπετε και εσείς ως ψήφο εμπιστοσύνης;

Alexander Albon : «Ναι, το βλέπω έτσι. Μιλήσαμε γι’ αυτό, ξέρω ότι υπογράψαμε πρόσφατα, αλλά στην πορεία ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτή την υπογραφή ως τρόπο να παρακινήσω όλους. Και επίσης να δείξουμε ότι το ότι πιστεύω σε αυτή την ομάδα είναι αρκετό για να πούμε όλοι στον εαυτό μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ελπίζω να καταφέρω να καθησυχάσω τους πάντες, με την έννοια ότι πιστεύω σε αυτή την περιπέτεια. Όλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο. »

Είχατε μεγάλη ζήτηση, και το άξιζε, τι σας έκανε να αποφασίσετε να μείνετε εδώ;

«Πιστεύω στο έργο. Βλέπω όλη τη δουλειά που έχει γίνει στα παρασκήνια. Είστε πολύ σαφής για το πού βρισκόμαστε τώρα. Αυτή η ειλικρίνεια, ακόμα και στο παρόν, είναι ισχυρή. Ποτέ δεν λες ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι είναι, αυτό είναι σημαντικό. Αλλά υπάρχει πάντα μια δράση, πάντα κάτι που πρέπει να γίνει που προτείνεται για να βελτιωθούν τα πράγματα. Υπάρχει πραγματική επιθυμία μεταξύ των ανθρώπων που εργάζονται στο εργοστάσιο να διασφαλίσουν ότι τα πράγματα αλλάζουν. Έτσι είχα αυτή την αίσθηση ότι συνεχίζαμε να πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Πάνε δύο χρόνια τώρα που όλοι κοιτάμε προς την ίδια κατεύθυνση, με ανοδική τροχιά.

Όταν βλέπουμε τα αποτελέσματα από την αρχή της σεζόν, έχω την αίσθηση ότι η σημερινή μας θέση είναι σχεδόν άδικη. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που έχουν πάει καλά, νομίζω ότι ίσως το άδικο δεν είναι η σωστή λέξη γιατί είναι αγώνας. Στο τέλος βασιζόμαστε στα αποτελέσματα. Αλλά αισθάνομαι ότι τα θεμέλια αυτής της ομάδας έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και εξακολουθούμε να το εξελίσσουμε. Υπάρχει πολύς χώρος για να αναπτυχθούμε. Δεν είχα απαραίτητα αυτή την εντύπωση όταν έφτασα στην ομάδα. »

F1 Albon Williams:  Τι κάνει την Williams τόσο ξεχωριστή;

«Χωρίς να θέλω να ακούγομαι κακός, είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην ομάδα. Νιώθουμε ότι είναι μια βρετανική ομάδα, χτίστηκε σαν μια οικογενειακή ομάδα. Και πραγματικά νιώθουμε ότι είναι μια οικογένεια, και ότι όλοι είναι πολύ δεμένοι. Όλοι συμπαθούν πραγματικά ο ένας τον άλλον. Νιώθω ότι όλοι όσοι έρχονται μαζί μας πρέπει να έχουν αυτό το συναίσθημα, όπως το είχα κι εγώ. Υπάρχει ένα αίσθημα φροντίδας και αγάπης εδώ. Και ως αποτέλεσμα, αυτό φέρνει πραγματική προσοχή στην ομάδα, μια πραγματική επιθυμία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Όταν χάσαμε χρόνο σε ορισμένες πτυχές, ειδικά λόγω της ζημιάς που προκαλέσαμε ο Logan και εγώ, νομίζω ότι ήταν αυτή η αγάπη για αυτήν την ομάδα και η δουλειά για αυτήν την ομάδα, που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση. Όλοι μετά θέλουν να τα δώσουν όλα και να παίρνουν αποτελέσματα και νομίζω ότι δεν μπορούν όλες οι ομάδες να πουν το ίδιο. »

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα