MotoGP: Ο Martin κερδίζει τον Marc Marquez και τον Bagnaia σε μια επική μονομαχία στο France GP Le Mans

MotoGP Martin: Ήταν μια επική αναμέτρηση στο Michelin® Grand Prix de France που έδωσε ό,τι μπορούσες να ζητήσεις, με μια τιτάνια τριπλή μάχη να καθορίζει τη νίκη. Μετά από έναν συγκλονιστικό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) εισέβαλε για να κερδίσει το γαλλικό GP μπροστά σε ένα νέο ρεκόρ όλων των εποχών στο Le Mans με 297.471 θαυμαστές να παρακολουθούν τη δράση να εκτυλίσσεται όλο το Σαββατοκύριακο.

Ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP) εξασφάλισε μια εντυπωσιακή δεύτερη θέση αφού πέρασε τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Ο Bagnaia μπορούσε ακόμα να σταθεί στο βάθρο, περνώντας τη γραμμή στην τρίτη θέση και κερδίζοντας ζωτικούς βαθμούς μετά από ένα απογοητευτικό Tissot Sprint.

Κορυφαίος για την έναρξη ενός ιστορικού GP της Γαλλίας ήταν ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), ο οποίος είχε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα – αφήνοντας πίσω του τα θέματα του Σαββάτου. Ο Μάρτιν προσπάθησε να επιτεθεί νωρίς στον πρώτο γύρο, με τον Bagnaia να αποδεικνύει γιατί είναι #1. Ο Maverick Viñales έκανε λάθος στην είσοδο για να κλείσει τα τρία, έπεσε από την τρίτη στην έκτη καθώς ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) έφτασε στην πέμπτη θέση.

Ωστόσο, ο αγώνας του Acosta έφτασε σύντομα σε ένα απογοητευτικό τέλος, χάνοντας το μπροστινό μέρος σε μια προσπάθεια να προσπεράσει τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) στην όγδοη στροφή. Ενώ ο Di Giannantonio ήταν τυχερός δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για τον Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) που τράκαρε στην 6η στροφή, έναν γύρο αργότερα.

A gutting mistake from @37_pedroacosta!

He was fingertips away from taking 3rd #FrenchGP pic.twitter.com/WpTjGUH7wg

MotoGP (@MotoGP) May 12, 2024

MotoGP Martin: Ήταν μια αμφίδρομη μάχη στο μέτωπο, με τoν Bagnaia να πηγαίνει από τα πόδια μέχρι τα νύχια με τον Martin. Εν τω μεταξύ, υπήρξε μια τεράστια μάχη που σχηματίστηκε πίσω για την τελική θέση στο βάθρο, καθώς ο Di Giannantonio ξεπέρασε τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing) για την τρίτη θέση. Ο Espargaro αργότερα πήρε το δρόμο διαφυγής αφού το #41 ξεπέρασε ο Enea Bastianini της ομάδας της Ducati Lenovo, ο οποίος επίσης έτρεξε και έδωσε στο #23 έναν μακρύ γύρο για συντόμευση.

Ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP) εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Viñales στον 14ο γύρο, πηδώντας το #93 στο τέταρτο για να αγωνιστεί με τους τρεις πρώτους αναβάτες. Ο Marquez προσπάθησε να προσπεράσει τον Di Giannantonio στην τρίτη στροφή στον 17ο γύρο, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει να λειτουργήσει πριν τον κάνει να κολλήσει έναν γύρο αργότερα. Εν τω μεταξύ, πιο πίσω ήταν ένα καταστροφικό τέλος στον εντός έδρας αγώνα του Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), ο οποίος έπεσε από την έκτη θέση.

Ήταν μια μονομαχία στο μπροστινό μέρος μεταξύ του Bagnaia Martin με τον τελευταίο να κλέβει το προβάδισμα στον αγώνα στον 21ο γύρο, επιτρέποντας στον Marc Marquez να πιάσει το πρώτο ζευγάρι – στέλνοντας το πλήθος στα πόδια του. Στα τελευταία στάδια του γαλλικού GP, ο Martin έκανε ένα μικρό λάθος και έτρεξε προς τα έξω, επιτρέποντας στον Bagnaia να ασφαλίσει ξανά στον πίσω τροχό.

@88jorgemartin LEADS

But @marcmarquez93 has entered the chat and will try and have his say in the fight for victory #FrenchGP pic.twitter.com/TZoOe7yyjc

MotoGP (@MotoGP) May 12, 2024

MotoGP Martin: Όλα ήρθαν στον τελευταίο γύρο, ίντσες ανάμεσα στους τρεις πρώτους, με τον Marc Marquez να ξεκινάει μια επίθεση για να κλέψει τη δεύτερη θέση με μισό γύρο να απομένει. Αυτό επέτρεψε στον Martin να φτάσει στη γραμμή, για να κερδίσει ένα απίστευτο γαλλικό GP με 0,446 δευτερόλεπτα. Ο Marc Marquez πηδούσε από χαρά με τον Bagnaia να κατακτά την τρίτη θέση σε έναν αγώνα που θα μείνει στα βιβλία της ιστορίας.

Πίσω από την τριάδα του βάθρου βρισκόταν ο Bastianini που έδειξε εξαιρετικό ρυθμό στα τέλη του αγώνα για να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση, αφού το «Beast» κατάφερε να βρει ένα κενό στην πανοπλία του Viñales, με το #12 να περνάει τη γραμμή για να ολοκληρώσει την πρώτη πεντάδα. Ο Di Giannantonio ήταν έκτος αφού ολοκλήρωσε επίσης έναν Long Lap, για να τερματίσει μπροστά από τη δεύτερη μηχανή Prima Pramac Racing του Franco Morbidelli, ο οποίος πέρασε τη γραμμή στην έβδομη θέση. Αφού ξεκίνησε από το πίσω μέρος του grid, ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) ήταν όγδοος μετά από μια σούπερ βόλτα από τον Νοτιοαφρικανό. Ο Alex Marquez των Espargaro και Gresini Racing MotoGP κατέλαβε την τελευταία θέση μέσα στην πρώτη 10άδα. Ενώ, πιο κάτω, ο Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) τερμάτισε με πόντους στο εγχώριο Grand Prix του – τερματίζοντας στη 12η . 

Το MotoGP paddock κατευθύνεται τώρα στο Circuit de Barcelona-Catalunya, όπου οι αγώνες έχουν κερδίσει και χαθεί στην τελευταία στροφή. Επομένως, φροντίστε να συντονιστείτε στο επόμενο κεφάλαιο αυτής της συναρπαστικής σεζόν και να παρακολουθείτε όλη τη δράση στο motogp.com!

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα