Ο ΠΑΟΚ με ψυχή, επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 στο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον Ολυμπιακό, βάζοντας πλέον «φωτιά» στο πρωτάθλημα της Super League, αφού όλα είναι ανοιχτά δύο στροφές πριν το φινάλε.

Ο Τάισον άνοιξε το σκορ μετά από μαγική ασίστ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ενώ ο Σέρβος πέτυχε και το δεύτερο γκολ

για την ομάδα του.

Ο Δικέφαλος χρειάζεται πλέον νίκη στα δύο ματς που απομένουν (κόντρα σε Παναθηναϊκό και Άρη), σε συνδυασμό με ένα… στραβοπάτημα της ΑΕΚ (κόντρα σε Ολυμπιακό και Λαμία), ώστε να καταφέρει να πάρει τον τίτλο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν προχώρησε σε κάποια έκπληξη, τοποθετώντας τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, ο Χοσέ Μεντιλίμπαρ παρέταξε με εφεδρείες την ομάδα του, αφού τρεις ημέρες πριν έπαιζε τη ρεβάνς κόντρα στην Άστον Βίλα, όπου πήρε σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League. Ναβάρο, Μασούρας και Μαρτίνς αποτελούσαν μερικά από τα νέα πρόσωπα.

Το ματς είχε καλό ρυθμό από το πρώτο λεπτό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τις δικές του ευκαιρίες ώστε να απειλήσουν.

Ο Δικέφαλος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας υπέρ του την κατοχή με 56%-44% στα πρώτα 20 λεπτά, ενώ οι τελικές ήταν 2 (0) – 1(0). Στο 26ο λεπτό, ο Τάισον άνοιξε με δυνατό σουτ το σκορ, μετά από την ασίστ της… χρονιάς από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που με ψαλιδάκι έστρωσε στον Βραζιλιάνο τη μπάλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το γκολ έδειξαν σαφώς μία πιο βελτιωμένη εικόνα, προσπαθώντας να απειλήσουν τον Κοτάρσκι ο οποίος δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Οι «ασπρόμαυροι» έκλειναν σωστά όλους τους διαδρόμους, με την αριστερή πλευρά στην οποία ήταν οι Μπάμπα – Τάισον να τα πηγαίνουν εξαιρετικά.

Το ημίχρονο ήταν σχετικά ισορροπημένο, αφού οι τελικές ήταν 5(1) – 6(1), ενώ η κατοχή ήταν στο 46%-54% υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Χοσέ Μεντιλίμπαρ βλέποντας την ομάδα του να μη πατάει καλά, προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο ημίχρονο, με τους Ποντένσε και Ελ Κααμπί να περνούν στις θέσεις των Μασούρα και Ναβάρο αντίστοιχα.

Πολλά νεύρα, λίγες φάσεις και γκολ ο Ζίβκοβιτς

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αρκετά νεύρα και ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων και χαρακτηριστικό είναι πως ο διαιτητής Ντελαζό έδειξε πέντε κίτρινες στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά (Ποντένσε, Σβαμπ, Κάρμο, Μπράντον Τόμας, Κίνι).

Οι δύο ομάδες δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όμως ο ΠΑΟΚ μετά από εκπληκτική ενέργεια του Κωνσταντέλια που έβγαλε μόνο απέναντι στον Τζολάκη τον Ζίβκοβιτς, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι εκείνο το σημείο στο δεύτερο μέρος, οι τελικές ήταν 0 (0) – 1 (0).

Τίποτα δεν άλλαξε στα λεπτά που απέμειναν, οι ευκαιρίες ήταν μετρημένες, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ και τον ΠΑΟΚ να θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0

Γκολ: Τάισον 26’, Αντρίγια 65’

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Μεϊτέ, Σβαμπ (Οζντόεφ 80’), Τάισον, Κωνσταντέλιας (Μουργκ 75’), Αντρίγια (Ντεσπόντοφ 75’), Μπράντον (Σαμάτα 59’).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Όρτα, Ρέτσος, Έσε, Ροντινέι, Τσικίνιο (Καρβάλιο 74’), Ζέλσον Μάρτινς (Φορτούνης 68’), Κάρμο, Μασούρας (Ποντενσε 46’), Κίνι (Αποστολόπουλος 68’), Ναβάρο (Ελ Κααμπί 46’).

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ, 2-0, Ολυμπιακού,paok, 2-0, olybiakou