Ολυμπιακός: Σε αυτό ποντάρει ο Μπαρτζώκας…

Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή το μυαλό του στο Βερολίνο και στον ημιτελικό της Euroleague απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ωστόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όταν το… μυαλό στην ομάδα, έχει πολύ περισσότερα στις σκέψεις του και πρέπει να κοιτάει πολύ πιο μακριά από τους άλλους.

Έτσι ο Έλληνας κόουτς σκέφτεται και τους τελικούς της Basket League,

αφού πάντα ο πρώτος στόχος που έχει ο Ολυμπιακός είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι τελικοί της Basket League φέτος θα είναι αρκετά διαφορετικοί και ο Γιώργος Μπαρτζώκας το γνωρίζει, με τον Παναθηναϊκό να έχει ενισχυθεί πάρα πολύ.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μιλάμε για μία ομάδα που αν και κέρδισε το «τριφύλλι» στους τελικούς του Super Cup και του Κυπέλλου Ελλάδα, αλλά και στη Euroleague, ηττήθηκε τρεις φορές στο πρωτάθλημα.

Ο Μπαρτζώκας λοιπόν έπρεπε να επιλέξει τους επτά ξένους που θα βοηθήσουν στον πρωτάθλημα και πήρε ένα ρίσκο, αφήνοντας έξω τον Μόουζες Ράιτ που ματσάρει πολύ καλά με τον Ματίας Λεσόρ, ωστόσο ξέρει τι θέλει να πετύχει!

Ολυμπιακός: Ξεκάθαρος ο στόχος του Μπαρτζώκα!

Ο πολύπειρος κόουτς γνωρίζει πολύ καλά που υπερτερεί και που υπολείπεται όσον αφορά τα ματσαρίσματα με τον Παναθηναϊκό.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο δυνατός στους ψηλούς και βρίσκεται πιο πίσω όσον αφορά τα γκαρντ και εκεί θέλει να… χτυπήσει.

Αφού το «τριφύλλι» ξεκαθάρισε ότι δε θα πάρει ψηλό για τους τελικούς, η ομάδα του Πειραιά πάει με δύο φανταστικούς παίκτες στο «5», το καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη, τον Μουσταφά Φαλ και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σέρβος είναι πολύ πιο έμπειρος από τον Ράιτ, έχει παίξει δεκάδες τέτοια παιχνίδια και με τις ομάδες του αλλά και με την Εθνική Σερβίας.

Ενώ όταν είναι υγιής, κάθε άμυνα είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσει, κάτι που έδειξε και απέναντι στην Μπαρτσελόνα για τα playoffs της Euroleague.

Φυσικά ο Μπαρτζώκας δεν μπορούσε να αφήσει έξω τον Σακίλ ΜακΚίσικ που βρίσκεται σε αδιανόητη κατάσταση, ενώ είναι ο μοναδικός παίκτης αυτού του στυλ που διαθέτει και μπορεί να μπει στο παρκέ και να αλλάξει τη ροή κάθε παιχνιδιού.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη γραμμή των ψηλών μπορεί να βοηθήσει στο «5» και ο Φιλίπ Πετρούσεφ, άρα η υπεροπλία του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Μπαρτζώκας…,olybiakos, bartzokas…