Τελικά μόνο ο Άρης ήθελε τελικό Κυπέλλου με κόσμο

Ο τελικός του Κυπέλλου για  τη σεζόν 2023-24 θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο, γεγονός που βαραίνει την ΕΠΟ, τον Παναθηναϊκό και τον Δήμο Βόλου, που έκαναν τα πάντα ώστε να καταλήξουμε σε αυτό το φιάσκο. Οπως διαφαινόταν εδώ και μήνες μόνο η ΠΑΕ Άρης επιθυμούσε πραγματικά το παιχνίδι να γίνει παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων θεατών.

Ο Θεός του πολέμου ζήτησε τα αυτονόητα. Οι συνθήκες του τελικού να είναι συνθήκες δικαιοσύνης. Δηλαδή ο αγώνας

να γίνει σε ουδέτερο γήπεδο (όπως ορίζει ρητά η προκήρυξη), τα εισιτήρια να είναι 50-50 και βεβαίως ο διαιτητής να είναι επιπέδου Elite. Είπε τις θέσεις του ξεκάθαρα.

Αυτός που δεν είπε ποτέ τις θέσεις του για τον τελικό ήταν ο Παναθηναϊκός. Και πώς  να τις πει όταν ήθελε να επιβάλλει ο τελικός του Κυπέλλου να διεξαχθεί για…. 50η φορά στο ΟΑΚΑ. Τι να πει; Οτι θέλει το παιχνίδι να γίνει σε ένα γήπεδο που ουσιαστικά αποτελεί έδρα του και το οποίο μάλιστα δεν συμπεριλαμβάνεται καν στην προκήρυξη;

Γι αυτό λοιπόν κρύφτηκε πίσω από τους άλλους; Ποιοι είναι αυτοί; Ο μιντιακός μηχανισμός που μας έλεγε πόσο ωραίο θα ήταν ο τελικός να γίνει στο ΟΑΚΑ και πόσο πολύ θέλουν και οι… οπαδοί του Άρη να κάνουν την εκδρομή. «Πένες» που  συχνά πυκνά κάνουν πόλεμο στον Άρη κόπτονταν ξαφνικά για τα συμφέροντά του.

Μάλιστα έγινε μεγάλη προσπάθεια ο κόσμος του Άρη να μπει σε δίλημμα και να στραφεί κατά του Θόδωρου Καρυπίδη ώστε να τον πιέσει και ο τελικός να γίνει για μία ακόμη φορά εκεί που βολεύει τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός κρύφτηκε επίσης πίσω από την ΕΠΟ που ενώ είχε άπλετο χρόνο στη διάθεσή της για να ετοιμάσει το γήπεδο αλλά δεν έκανε τίποτα. Δεν το ετοίμασε ούτε στην αρχή της σεζόν ως όφειλε, ούτε όταν το πρωτάθλημα της Super League διεκόπη για δύο μήνες μετά τη δολοφονία του αστυνομικού, ούτε μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε η Ομοσπονδία στις 28 Μαρτίου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αλήθεια γιατί χρειάστηκε να περάσουν 22 ολόκληρες μέρες για να γίνει η σύσκεψη αυτή όταν γνωρίζαμε οτι Άρης και Παναθηναϊκός είναι φιναλίστ του τελικού από τις 6 Μαρτίου (όταν πραγματοποιήθηκε ο επαναληπτικός με τον Παναιτωλικό).

Ακόμη κι έτσι όμως και πάλι υπήρχε παραπάνω από αρκετός χρόνος ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο. Το είχε δηλώσει βγαίνοντας από τη συγκεκριμένη σύσκεψη ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αρμόδιος για το Πανθεσσαλικό στάδιο. Ότι όλα μπορούν να είναι έτοιμα καθώς το να μπουν μερικές κάμερες (δεν χρειάζονταν καν σε όλο το γήπεδο αλλά στα πέταλα όπου θα βρίσκονταν οι οπαδοί των δύο ομάδων) και μερικά τουρνικέ δεν χρειάζονται δα και τόσες πολλές μέρες.

Όλο αυτό το διάστημα φυσικά διαβάζατε το αφήγημα των πέι ρολ ότι δήθεν χρειάζονται 2,5-3 μήνες για να ετοιμαστεί το Πανθεσσαλικό. Την ίδια ώρα το ΟΑΚΑ ήταν ακόμη πιο ανέτοιμο και μάλιστα χρειάζονταν τριπλάσια χρήματα ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις. Εκεί είχαν τον χρόνο να το ετοιμάσουν.

Ούτε όμως ο δήμος Βόλου αποδείχθηκε κιμπάρης κωλυσιεργώντας επιδεικτικά κόντρα σε όσα έλεγε δημοσίως. Ούτε ακόμη κι όταν η ΠΑΕ Άρης προσφέρθηκε να δώσει από την τσέπη της τα 70.000 από τα συνολικά 260.000 ευρώ που απαιτούνταν για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αυτές.

O Παναθηναϊκός ποτέ δεν ήθελε κόσμο – Το αποκάλυψε το Sportime, το επιβεβαίωσε ο Μπαλτάκος, όπως σας γράψαμε. Ακόμη και στην σύσκεψη της Τρίτης (14/5), παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έδωσε το ΟΚ για τελικό με μερικές χιλιάδες οπαδών. Ούτε καν 200-300 προσκλήσεις δεν δέχθηκαν οι πράσινοι που όπως δήλωσε ο Θόδωρος Καρυπίδης εύστοχα «…ο Παναθηναϊκός με τη στάση των ανθρώπων του, όντως μικραίνει».

Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι αυτοί δεν περίμεναν τη σθεναρή αντίσταση της ΠΑΕ Άρης σε όλη αυτή την μεθοδευμένη πίεση (από ΜΜΕ, παράγοντες, φορείς, Κυβέρνηση κτλ) και εν τέλει δεν το χώνεψαν.

Έτσι έπρεπε ο τελικός που θα γινόταν σίγουρα στο Πανθεσσαλικό πλέον να γίνει χωρίς κόσμο. Γιατί αν γινόταν με κόσμο όπως μπορούσε να γίνει, όλοι αυτό θα ξεμπροστιάζονταν ακόμη περισσότερο.

Πάνω σε όλα αυτά ήρθε και το μεγάλο διπλό του Άρη στη Λεωφόρο να «τελειώσει» οριστικά τον Παναθηναϊκό από το πρωτάθλημα και να κάνει τον Γιάννη Αλαφούζο να φοβάται την πρόκληση επεισοδίων από τους οπαδούς της ομάδας του ως αντίδραση σε περίπτωση ήττας. Άλλωστε το κλίμα εις βάρος του είναι βαρύ και μην ξεχνάμε οτι επίκειται και το συλλαλητήριο κιόλας εναντίον του.

ΥΓ: Από που κι ως που η ΕΠΟ υιοθετεί την επιθυμία μιας ΠΑΕ ο τελικός Κυπέλλου να γίνει χωρίς κόσμο; Δεν το λέει πουθενά ο ΚΑΠ. Αν ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε τα δικά του 5-6 χιλιάδες εισιτήρια ας μην τα έπαιρνε. Δηλαδή στο F-4 της Euroleague ή στον τελικό του Conference League μπορεί ο μπασκετικός Παναθηναϊκός ή ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός αντίστοιχα να πουν επειδή δεν μας αρκούν τα εισιτήρια τα παιχνίδια αυτά να γίνουν χωρίς κόσμο; Αν το πουν θα γελάνε μαζί τους Ευρωλίγκα και UEFA.

ΥΓ1: Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού Βασίλης Κωνσταντίνου σε σημερινή (14/5) του ραδιοφωνική συνέντευξη είπε ξεκάθαρα πως οι η πράσινη ΠΑΕ δεν ήθελαΕ κόσμο στον τελικό του Κυπέλλου και πως έχει ζητήσει απ’ την Αστυνομία, να μην γίνει το συλλαλητήριο των οπαδών της ομάδας την Κυριακή (19/5)! Κάτι παραπάνω γνωρίζει.

ΥΓ2: Οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού ουσιαστικά αποδέχθηκαν την στάση του Αλαφούζου. Στην ανακοίνωση που είχαν βγάλει πριν από μερικές εβδομάδες και ισχυρίζονταν οτι ήθελαν κόσμο γιατί δεν ανέφεραν πουθενά τη λέξη Πανθεσσαλικό ή ουδέτερο γήπεδο. Ήθελαν κι αυτοί τελικό στο ΟΑΚΑ για να μην βγουν από την άνεσή τους. Να πάρουν ένα ταξί, ένα λεωφορείο ή τον ΗΣΑΠ και σε μισή ώρα να είναι στο γήπεδο. Και μετά σε άλλη μισή να είναι στα σπίτια τους ξεκούραστα και ανέξοδα. Αντιθέτως οι Αρειανοί να κάνουν ξανά μανά 1000 χιλιόμετρα και να πληρώνουν 150-200 ευρώ.

ΥΓ3: Η τελευταία ανακοίνωση που έβγαλε το τριφύλλι με την οποία κουνάει και από πάνω το δάχτυλο, προτείνοντας για χιλιοστή φορά ως έδρα του τελικού τη φυσική του έδρα, τα τελευταία 40 χρόνια, παίζει με τη νοημοσύνη όλων. Κι από πάνω τα «γραφεία Τύπου» να προσπαθούν να μας πείσουν οτι ο κακός της υπόθεσης είναι ο Άρης. Απίστευτα πράγματα.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα