Τουρκία: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η προσθήκη της «Γαλάζιας Πατρίδας» ως μάθημα στα σχολεία (vid)

09:41 3/5/2024 - Πηγή: Sportime

Η Τουρκία συνεχίζει την ακραία πρόκληση με το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» βάζοντας το ως μάθημα στα τουρκικά σχολεία προκειμένου να κάνει «πλύση εγκεφάλου» στους μικρούς μαθητές.

Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχει ξεπεράσει κάθε όριο σχολιάζει το παραπάνω ως οτι «Η Γαλάζια Πατρίδα είναι η κόκκινη γραμμή της ανεξαρτησίας της Τουρκίας».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος και ο αντιστράτηγος ε.α., Λάμπρος Τζούμης, σχολιάζουν στο «Σήμερα»

τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και εστιάζουν στις τουρκικές προκλήσεις και την προσθήκη της «Γαλάζιας Πατρίδας» ως μάθημα στα σχολεία.

Είναι ξεκάθαρο πλέον οτι οι Τούρκοι θέλουν να μεγαλώσουν τις επόμενες γενιές με το να πιστεύει οτι τα σύνορά της δεν είναι αυτά που υπάρχουν σήμερα και τα οποία έχουν οριστεί εδώ και πολλές δεκαετίες με τις διάφορες διεθνείς συνθήκες. αλλά πολύ μεγαλύτερα.

Και φυσικά πάνω σε αυτό οι νεαροί Τούρκοι θα μαθαίνουν οτι η «κακή» Ελλάδα είναι αυτή που καταπατά τα σύνορα αυτά και πως αρκετά από τα νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία. Γι αυτό τα τελευταία χρόνια η Τουρκία επιμένει συνεχώς στην αποστρατικοποίηση των νησιών αυτών, την ώρα όμως η ίδια τα απειλεί συνεχώς, διαθέτοντας και μια μεγάλο αποβατική δύναμη.

Την ίδια ώρα όπως διαβάσατε στο Sportime Πάνω από 20.000 Τούρκοι σε Χίο – Σάμο – Κω και Ρόδο από την αρχή της βίζας – Γιορτάζουν οι Έλληνες λένε οι Τούρκοι

Τουρκία: Οι τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά γύρω από τη Γαλάζια Πατρίδα

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Ελλάδα, Γαλάζιας Πατρίδας,tourkia, ellada, galazias patridas