Ά. Γεωργιάδης: Στις 10/6 μετά τις ευρωκλογές ίδια θα είναι η κυβέρνηση – Κρίνεται όμως η κυβερνησιμότητα

«Στις 10 Ιουνίου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης στις Ευρωεκλογές ίδια θα είναι η κυβέρνηση, κρίνεται όμως η κυβερνησιμότητα», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNew «Σαββατοκύριακο από τις Έξι» και τον Δημήτρη Κοτταρίδη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε σχετικά:

«Στη Νέα Δημοκρατία κρίνεται στις 9 Ιουνίου η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Στις 10 Ιουνίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πρωθυπουργός της χώρας θα είναι Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα έχει τη δεδηλωμένη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Τι κρίνεται όμως; Η κυβερνησιμότητα. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Δηλαδή, εάν η Νέα Δημοκρατία έχει ένα καλό αποτέλεσμα από την επόμενη μέρα αντιπολίτευσης είναι πάλι σε μια νέα εσωστρέφεια, θα τσακώνονται μεταξύ τους αν θα δώσει περισσότερο περιθώριο και πολιτικό χρόνο στην κυβέρνηση να τρέξει γρηγορότερα τις μεταρρυθμίσεις. Η χώρα θα έχει ηρεμία, ο τουρισμός θα πηγαίνει καλά, οι επενδύσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, το εξωτερικό, οι αγορές θα μας βλέπουν σαν μια χώρα πολιτικής σταθερότητας και ούτω καθεξής.

(…) Η ίδια η αντιπολίτευση θεωρεί ότι πια μπορεί να ρίξει τη Νέα Δημοκρατία, άρα θα έχουμε άνοδο. Νούμερα, διαδηλώσεις, απεργίες, φασαρίες. Οι αγορές θα βλέπουν απ έξω ότι η Ελλάδα πια δεν είναι και τόσο μεγάλη πολιτική σταθερότητα. Ας πάψουν να μειώνονται οι τουρίστες, να μειώνονται οι επενδύσεις, θα αρχίζουν τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό να είναι περισσότερο αρνητικά παρά θετικά από ότι είναι τώρα και σιγά σιγά η δύναμη της κυβέρνησης να προχωράει τις μεταρρυθμίσεις ταχύτατα θα μειώνεται. Αυτό που σας λέω τώρα είναι η πολιτική πραγματικότητα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν ξέρει από πολιτική. Άρα θέλετε η χώρα να συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων με ταχύτητα, όπως έχει κάνει ήδη.

Υπάρχει μια παραφιλολογία που λέει ότι η πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη τραβούσε, ενώ η δεύτερη δεν ήταν τόσο καλή. Άλλοι λένε το “ροτέισον” και διάφορα.

Εγώ ισχυρίζομαι και υπήρξα υπερήφανο μέλος και της πρώτης κυβερνήσεως ότι αυτοί οι δέκα μήνες της δεύτερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μήνες που έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις, δεν έχουν γίνει τα προηγούμενα 30 χρόνια. Μετρήστε: Κυριάκος Πιερρακάκης – Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα μικροσκοπικά μη κρατικά, τα συζητάγαμε από το 1974. Άδωνις Γεωργιάδης – Το νέο ΕΣΥ με το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ, τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΣΥ από την αρχή τα συζητάγαμε από το 1992. Γιώργος Φλωρίδης – Με τον νέο Ποινικό κώδικα και τον νέο δικαστικό χάρτη το συζητάμε Εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Επιστολική ψήφος – Νίκη Κεραμέως, Θοδωρής Λιβάνιος – Το συζητάγαμε 25 χρόνια».

«Εάν έχουμε ένα κακό αποτέλεσμα για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές την επομενη μέρα, θα έχουμε αντιδράσεις και η δυναμική της κυβέρνησης θα μειωθεί» είπε ακόμη.

Για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Τα χειρουργεία ξεκίνησαν τον πρώτο μήνα. Είχαμε κάνει 300 χειρουργεία. Τον πρώτο μήνα από το μηδέν που κάναμε είναι 300% αύξηση, άλλα από το μηδέν δεν είναι μεγάλα. Το δεύτερο μήνα που κοιτάξαμε πόσα κάναμε, κάναμε 1.000. Δηλαδή από τα 300 τον δεύτερο μήνα πήγαμε στα 1000 και προχωράμε τώρα στον τρίτο μήνα. Συνεχώς νέες κλινικές μπαίνουν στο σύστημα. Συνεχώς οι ασθενείς ζητάνε τα χειρουργεία, συνεχώς νέα χειρουργεία, καινούριες μονάδες μπαίνουν στο σύστημα. Είχαμε πει ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα κριθούν σε βάθος ενός έτους. Για το πρώτο δίμηνο πάνε εξαιρετικά καλύτερα των προβλέψεων»

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων είπε:

«Εδώ έχουμε ένα κράτος, το Ισραήλ, με μια δημοκρατία πολυκομματική, δημοκρατία με πλήρη ελευθερία του λόγου και με υπεράσπιση των αξιών της Δύσης σε μια δύσκολη περιοχή. Απέναντί του έχει μια τρομοκρατική οργάνωση, τη Χαμάς, όχι το λαό της Παλαιστίνης. Μια τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, η οποία εισέβαλε στο έδαφος του Ισραήλ, συνέλαβε και κρατάει ομήρους μέχρι σήμερα 133 ανθρώπους.

Έχει σκοτώσει εκατοντάδες εκείνη την ημέρα μέσα στα σπίτια τους και όλοι αυτοί που κόπτονται τόσο για τον άνθρωπο για έναν περίεργο λόγο, για τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος εβδόμης Οκτωβρίου, αλλά και για τους ομήρους που κρατάει η Χαμάς, δεν λένε κουβέντα. Και ξέρετε, δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλα αυτά τα αριστερίστικα κινήματα που λένε ότι πονούν για τα νεκρά παιδιά στην Παλαιστίνη, στη Γάζα κτλ. Μπορεί λοιπόν να μας λέει κανείς ότι χαιρόμαστε να γίνονται βομβαρδισμοί, να σκοτώνονται άμαχοι, προφανώς γιατί δεν προτάσσουν πάντα την απελευθέρωση των ομήρων (…).

Η Χαμάς ευθύνεται για τα παιδιά θύματα στη Γάζα. Αυτή έχει πάρει όμηρους και τον λαό της Παλαιστίνης στη Γάζα, Χρησιμοποιεί τον λαό της Παλαιστίνης ως ανθρώπινη ασπίδα. Τους βάζει μπροστά στα στρατιωτικά τμήματα για να σκοτώνονται, για να κερδίζει τη διεθνή συμπάθεια».

Αναφερόμενος στη Eurovision και τη συμμετοχή του Ισραήλ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που παρά το φοβερό μπούλινγκ έως και εκφοβισμό, απειλές κατά της ζωής της και όλα όσα είδαμε να έχουν συμβεί (η εκπρόσωπος του Ισραήλ πήρε τη δεύτερη θέση). Με τα γιουχαΐσματα μέσα στην αίθουσα από ένα κοινό εμφανώς εχθρικό προς το Ισραήλ, σε μια πόλη της Σουηδίας που έχει πολύ μεγάλο ποσοστό μουσουλμάνων. Ως γνωστόν, σχεδόν είναι όλοι μουσουλμάνοι εκεί. Με μια σύμπτωση πολιτών, αριστερών κινημάτων και αριστεριστών κινημάτων της Ευρώπης μαζί με τους ισλαμιστές σε πλήρη συμμαχία κατά του Ισραήλ. Η κυρία αυτή όχι μόνο τραγούδησε πολύ ωραία, αλλά πήρε και τη δεύτερη θέση, την ψήφο του ευρωπαϊκού κοινού. Οι Ευρωπαίοι πολίτες που συμμετείχαμε χθες όλοι στην ψηφοφορία της Eurovision, στείλαμε ένα μήνυμα. Αυτή η καινούργια περίοδος αντισημιτισμού που έχει γεννηθεί στη Δύση, υποβοηθούμενη από την ανοησία της άκρας αριστεράς, που δεν αντιλαμβάνονται ότι αν ποτέ επικρατούσαν οι δυνάμεις της Χαμάς στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους».

Απαντώντας στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη για αποπομπή του, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Το επίμαχα βιβλίο δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που συζητάμε και καμία σχέση με τον κ. Βελόπουλο (…) Μιλάνε για το βιβλίο για τον Ιησού αλλά όχι για τις παρουσιάσεις του Μαρξ. Δεν σημαίνει ότι είμαι και μαρξιστής (…) Είχα συνεργασία με τον Κυριάκο Βελόπουλο πολλά χρόνια, είναι ο πρώτος στις πωλήσεις βιβλίων τηλεοπτικά».

 

Keywords
νεα κυβερνηση, ιδια, κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, νεα δημοκρατια, ιουνίου, νέα, διαδηλωσεις, απεργιες, ελλαδα, φλωριδης, βενιζελος, eurovision, συμμετοχή, ψηφοφορία, συριζα, μαρξ, σημαίνει, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, eurovision 2012, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, ελευθερια ελευθεριου, eurovision 2013, η ζωη ειναι ωραια, ητανε μια φορα, δημοκρατια, ισραηλ, περιοδος, υγεια, αδωνις, αυξηση, ασπιδα, βιβλιο, γαζα, γινει, γινονται, δευτερο, δυναμη, δωσει, εδαφος, αιθουσα, ειπε, ελευθερια, επενδυσεις, εποχη, ευρωπη, ζωης, ηρεμια, θοδωρης, ιησου, κυρια, λογο, μαρξ, μηνες, μητσοτακης, μηδεν, νικη, ξερετε, παντα, παιδια, παλαιστινη, πωλησεις, συμμετοχή, σπιτι, σπιτια, τουρισμος, φοβερο, χαιρομαστε, ψηφοφορία, αγορες, χωρα, ιουνίου, κυριακου, μπροστα, σημαίνει, θετικα, υγειας
Τυχαία Θέματα
Γεωργιάδης, 106, – Κρίνεται,georgiadis, 106, – krinetai