Ηράκλειο: Παραδόθηκε ο 43χρονος για το «γάζωμα» στο Τσιφούτ Καστέλι

Παραδόθηκε στις Αρχές ο 43χρονος που τη Μεγάλη Τρίτη (30.4.24) «γάζωσε» αυτοκίνητο τραυματίζοντας 23χρονο συγγενή του στο Τσιφούτ Καστέλι στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 43χρονος ενημέρωσε σήμερα Τρίτη (21.5.24) την αστυνομία ότι προτίθεται να παραδοθεί και να εκτελεστεί το ένταλμα που εκκρεμούσε

σε βάρος του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 43χρονος οδηγήθηκε σήμερα Τρίτη ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου, από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη.

Με βάση τη δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου ο 43χρονος φέρεται να προέβη σε καταιγισμό πυρών κατά του 23χρονου συγγενή του, ανταποδίδοντας ουσιαστικά τους πυροβολισμούς που είχε δεχθεί ο ίδιος πριν από περίπου ένα χρόνο, έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στα Πραιτόρια Ηρακλείου.

Τότε ο 23χρονος και ο αδερφός του κατηγορήθηκαν ότι είχαν στήσει φονική ενέδρα στον 43χρονο ξάδερφο τους για προσωπικούς λόγους, άνοιξαν πυρ εναντίον του, εκείνος όμως κατάφερε να διαφύγει με το αυτοκίνητο του αλώβητος. Στη δίκη που έγινε πριν μερικούς μήνες, ο 43χρονος δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο.

Τώρα οι Αρχές θεωρούν ότι ο 43χρονος έστειλε το δικό του «λογαριασμό» στον συγγενή του.

Ποινική δίωξη

Ο 23χρονος δέχθηκε μία σφαίρα στην αριστερή ωμοπλάτη, η οποία προκάλεσε διαμπερές τραύμα χωρίς να πλήξει κάποιο ζωτικό όργανο. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο 13χρονςο ανιψιός του οδηγού, που γλίτωσε τα χειρότερα.

Σε βάρος του 43χρονου και ενός ακόμα ατόμου, το οποίο παραμένει προς το παρόν άγνωστο, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για: απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία πολεμικού, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου και οπλοχρησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο 23χρονος τραυματίας βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης καθώς φέρεται να προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών σε σχέση με τα εμπλεκόμενα στο συμβάν οχήματα. Ως προς το σκέλος αυτό η δικογραφία διαχωρίστηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα