Bitkom: Παρατηρεί περισσότερες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από την Κίνα και τη Ρωσία

13:57 13/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Η ψηφιακή ένωση Bitkom προειδοποιεί για αυξανόμενο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων από την Κίνα και τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευση του Bloomberg.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος Bernhard Rohleder δήλωσε σήμερα (13.5.2024) στην πρωινή εκπομπή του ZDF: «Μετρήσαμε διπλασιασμό των επιθέσεων από τη Ρωσία

πέρυσι». Υπήρξε επίσης αύξηση κατά 50% στον αριθμό των γνωστών περιστατικών από την Κίνα. Το 80% των εταιρειών που επλήγησαν ήταν θύματα ρωσικών επιθέσεων.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser (SPD) και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας (BKA), Holger Münch, παρουσίασαν επίσης σήμερα το πρωί στο Wiesbaden το τρέχον «Bundeslagebild Cybercrime 2023». Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο από το εξωτερικό κατά οργανισμών και ατόμων στη Γερμανία αυξήθηκε σημαντικά πέρυσι.

Σύμφωνα με τον Faeser, οι επιθέσεις στις οποίες οι δράστες βρίσκονταν στο εξωτερικό ή σε άγνωστη τοποθεσία αυξήθηκαν κατά 28% το 2023.

«Το επίπεδο απειλής στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παραμένει υψηλό», δήλωσε ο Faeser κατά την παρουσίαση της τελευταίας ομοσπονδιακής έκθεσης για την κατάσταση στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικής Αστυνομίας στο Βισμπάντεν. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενεργούμε τόσο αποφασιστικά – τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των ενδοοικογενειακών αδικημάτων παρέμεινε “σε υψηλό επίπεδο” στις 134.407 περιπτώσεις, μειωμένος κατά 1,8% σε σχέση με το 2022.

Το ποσοστό εκκαθάρισης αυξήθηκε ελαφρώς στο 32%. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας έχει εξαρθρώσει με επιτυχία εγκληματικά δίκτυα από τα οποία προέρχεται το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, δήλωσε ο Faeser.

Ωστόσο, «πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την προστασία από τις τρέχουσες απειλές παντού». Ο Faeser κατονόμασε ρητά τη Ρωσία ως δημιουργό της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, επίσης σε σχέση με τον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

«Η ζημία ανέρχεται σε 148 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως μόνο από τις κυβερνοεπιθέσεις, δηλαδή τις ψηφιακές επιθέσεις», δήλωσε ο Rohleder. «Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό». Το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται συχνά πίσω από αυτό, αλλά εμπλέκονται και ξένες υπηρεσίες πληροφοριών.

«Για ορισμένους, είναι θέμα χρημάτων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος. Άλλοι θέλουν να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές, συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων υποδομών, όπως η παροχή ενέργειας ή τα νοσοκομεία. «Και υπάρχουν ακόμη κάποιοι, ιδίως ιδιώτες, που θέλουν απλώς να διασκεδάσουν».

To άρθρο Bitkom: Παρατηρεί περισσότερες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από την Κίνα και τη Ρωσία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα