H No1 προτεραιότητα του βασιλιά Καρόλου μετά το ταξίδι Χάρι και Μέγκαν στη Νιγηρία - Μπλόκο και αλλαγές στα σκαριά

11:19 15/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο βασιλιάς Κάρολος μετά την τριήμερη περιοδεία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στη Νιγηρία.

Με βασιλική περιοδεία έμοιαζε η ιδιωτική επίσκεψη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Νιγηρία γεγονός που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και νεύρα στο Μπάκιγχαμ.

Όπως εξηγεί ο ειδικός στα βασιλικά θέματα Τομ Κουίν η βασική προτεραιότητα του βασιλιά Καρόλου είναι να εμποδίσει τον πρίγκιπα Χάρι

και την σύζυγό του από άλλες τέτοιου είδους επισκέψεις σε χώρες της βρετανικής Κοινοπολιτείας. «Πρέπει να βρει έναν τρόπο να σταματήσει τυχόν μελλοντικά ταξίδια του Χάρι και της Μέγκαν σε άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας. Αυτό έχει γίνει πλέον η νούμερο ένα προτεραιότητά του».

Μιλώντας στη Mirror, είπε: «Ο βασιλιάς Κάρολος θα ήθελε πολύ να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τη Μέγκαν και τον Χάρι (σ.σ. Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ), αλλά φοβάται ότι αυτό θα φανεί εκδικητικό».

Ο ίδιος ειδικός εξήγησε ότι ο Βρετανός μονάρχης μπορεί να χρησιμοποιήσει παρασκηνιακές μεθόδους για «να προσπαθήσει να εμποδίσει οποιεσδήποτε περαιτέρω προσκλήσεις προς το ζευγάρι». Ωστόσο, ο Τομ Κουίν παραδέχθηκε ότι αυτό θα «αποδειχθεί πολύ δύσκολο».

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί ο βασιλιάς, Κάρολος θα είναι εκνευρισμένος από την επίσκεψη του ζευγαριού στην Νιγηρία αλλά και ποιος είναι ο απόλυτος φόβος του. 

«Ο απόλυτος φόβος για τον βασιλιά Κάρολο και τον Γουίλιαμ είναι ότι η επαναστατικότητα της Μέγκαν καταλήγει στην πραγματικότητα να την κάνει πιο ελκυστική (σ.σ. στο κοινό) από τα συγκρατημένα μέλη της επίσημης βασιλικής ομάδας» ανέφερε ο Τομ Κουίν.

«Γι’ αυτό φροντίζει πάντα να κρατάει το χέρι του Χάρι για τις κάμερες, κάτι που ξέρει ότι ο Γουίλιαμ και η Κέιτ δεν θα έκαναν ποτέ», είπε ο συγγραφέας, αναφερόμενος στο αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο που απαγορεύει στα μέλη της βασιλικής οικογένειας να αγγίζονται δημοσίως.

Έρχονται αλλαγές στη βασιλική οικογένεια

Ο Τομ Κουίν άφησε να εννοηθεί ότι ο Βρετανός βασιλιάς θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στη βασιλική οικογένεια.

«Μετά τη Νιγηρία ένα πράγμα είναι βέβαιο. Τεράστιες προσπάθειες θα καταβληθούν για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο η βασιλική οικογένεια αντιμετωπίζει τον ρόλο της στην Κοινοπολιτεία. Έχουν ήδη γίνει βήματα μέσω επίσημων διαύλων για να προσπαθήσουν να μειώσουν την πιθανότητα να προσκαλέσουν άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας τη Μέγκαν και τον Χάρι», κατέληξε ο Τομ Κουίν.

Υπενθυμίζεται ότι Χάρι και Μέγκαν έχουν τεταμένες σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια από τότε που παραιτήθηκαν ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020 και μετακόμισαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ.

Πληροφορίες από DailyRecord και Mirror

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

To άρθρο H No1 προτεραιότητα του βασιλιά Καρόλου μετά το ταξίδι Χάρι και Μέγκαν στη Νιγηρία - Μπλόκο και αλλαγές στα σκαριά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα