Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Οι βασανιστικές στιγμές, η θλίψη και η ψυχοθεραπεία

04:38 14/5/2024 - Πηγή: NewsIt

«Πέρασα από το στάδιο της θλίψης, στενάχωρες και βασανιστικές περιόδους», εξομολογήθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Ο δημιουργός πολλών επιτυχιών της τηλεόρασης, παραχώρησε συνέντευξη εν όψει του δεύτερου κύκλου της σειράς «Maestro».

«Οι άνθρωποι έχουμε ψυχές και οι ψυχές μας έχουν και τραύματα», υπογραμμίζει, ανάμεσα σε άλλα, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης με αφορμή τον επερχόμενο δεύτερο κύκλο του «Maestro».

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη συνέντευξη που έδωσε στο ΒΗΜΑgazino,

αναφέρθηκε στην κρίση ταυτότητας που αντιμετώπισε στο παρελθόν, τις σκοτεινές του περιόδους αλλά και τη βοήθεια που έλαβε από την ψυχοθεραπεία.

Κρίση ταυτότητας έχετε βιώσει ποτέ;

– Ναι, βέβαια. Είμαι σχεδόν 50 χρόνων, είναι δυνατόν να μην έχω βιώσει κρίση ταυτότητας; Όμως πάντα με έναν τρόπο έβρισκα την ισορροπία.

Έχετε περάσει σκοτεινές περιόδους; Φλερτάρατε ποτέ με την κατάθλιψη;

– Σκοτεινές όχι, αλλά στενάχωρες και βασανιστικές, ναι. Έχω περάσει και από αυτό το στάδιο της θλίψης, ίσως όχι με την ακραία κλινική μορφή της κατάθλιψης, αλλά, ναι, φυσικά. Οι άνθρωποι έχουμε ψυχές και οι ψυχές μας έχουν και τραύματα. Το θέμα είναι να μην αρνείσαι κάτι όταν αυτό συμβαίνει.

Σωστά. Άλλωστε έχετε εξομολογηθεί ότι κάνατε ψυχοθεραπεία. Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσετε;

– Το έναυσμα ήταν ότι δεν ήμουν καλά, εξού και ζήτησα βοήθεια. Με τον χρόνο, όμως, ανακάλυψα ότι η ψυχοθεραπεία, όταν γίνεται από τον σωστό θεραπευτή – επιστήμονα, μπορεί να βοηθήσει πολύ άπαξ και εσύ θες να αλλάξεις κάποια πράγματα που μπορεί να σε ταλαιπωρούν.

To άρθρο Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Οι βασανιστικές στιγμές, η θλίψη και η ψυχοθεραπεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα