Η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς αποχωρεί από το φιλανθρωπικό τους ίδρυμα με 12,5 δις δολάρια!

03:00 14/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, η Μελίντα Γκέιτς, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από συμπρόεδρος του Ιδρύματος «Bill & Melinda Gates» τον Ιούνιο.

Η Μελίντα Γκέιτς, πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, θα αποσύρει και 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια που δικαιούται ως συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, από το οποίο θα αποχωρήσει τον Ιούνιο.

Σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter), έγραψε ότι είναι μία «κρίσιμη χρονική συγκυρία» για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνοντας πως με την αποχώρησή της θα περιέλθουν στην δικαιοδοσία της 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα οποία σκοπεύει να προσηλωθεί σε δράσεις υπέρ των γυναικών και των οικογενειών.

Τα 12,5 δισ. δολάρια, είχαν καθοριστεί ως ποσό στο πλαίσιο του διαζυγίου του ζευγαριού το 2021.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς εξέφρασε τη θλίψη του για την αποχώρηση της πρώην συζύγου του, με ανακοίνωσή του: «Λυπάμαι που βλέπω τη Μελίντα να αποχωρεί, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα έχει τεράστιο αντίκτυπο μελλοντικά, με το φιλανθρωπικό της έργο».

Το έργο του Ιδρύματος Γκέιτς εστιάζει σε διεθνείς πρωτοβουλίες κατά της φτώχειας και δράσεις υποστήριξης των δομών υγείας. Μεταξύ άλλων, συνεισφέρει στη μάχη για την αντιμετώπιση της ελονοσίας στην Αφρική και έχει προχωρήσει σε ευρύτατες επενδύσεις σε Ινδία και Νότια Ασία.

Σύμφωνα με το CNBC, η Μελίντα Γκέιτς έχει αφιερώσει και στο παρελθόν «σημαντικά ποσά» σε πρωτοβουλίες για την ισότητα των φύλων παγκοσμίως. Το 2015 είχε ιδρύσει την Pivotal Ventures, μια ξεχωριστή οντότητα από το Ίδρυμα Gates, που επικεντρώθηκε στην άρση των εμποδίων και τις ίσες ευκαιρίες για τις μειονότητες και τις γυναίκες στις ΗΠΑ.

pic.twitter.com/JYIovjNYKo

— Melinda French Gates (@melindagates) May 13, 2024

Σύμφωνα με την ανάρτησή της στο Χ, η τελευταία της ημέρα στο ίδρυμα Γκέιτς θα είναι η 7η Ιουνίου.

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς είχαν κάνει αίτηση διαζυγίου το 2021, μετά από 27 χρόνια γάμου, δεσμευόμενοι να συνεχίσουν μαζί το φιλανθρωπικό έργο.

Το ίδρυμα είναι ένας από τους ισχυρότερους οργανισμούς παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της φτώχειας και των ασθενειών.

πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ – φωτογραφίες: ΑΠΕ ΜΠΕ, Reuters

To άρθρο Η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς αποχωρεί από το φιλανθρωπικό τους ίδρυμα με 12,5 δις δολάρια! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα