Ο Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Θα ζητήσω την αντιστροφή της απόφασης για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

11:08 11/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Το μήνυμα πως «είναι καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάκτυλο στην σκανδάλη» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την επικείμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρεί αυτήν την ώρα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Λίγα μόλις 24ωρα από το τετ-α-τετ του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως προκλητική ενέργεια τη μετατροπή

της Μονής της Χώρας σε τζαμί, τονίζοντας ότι θα ζητήσει την αντιστροφή της απόφασης, θέτοντας το ζήτημα στον Τούρκο πρόεδρο.

 

 

«Φαίνεται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να έχουν μπει σε πιο ήρεμα νερά. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό. Υπάρχει πρόοδος, που όμως δεν μπορεί να ακυρώσει ότι πάντα θα υπάρχουν κάποιες εντάσεις.

Επειδή διαφωνούμε, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και να συζητούμε. Η ενέργεια για τη Μονή της Χώρας ήταν αχρείαστη, η Μονή της Χώρας είναι παγκόσμιο μνημείο. Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο σχετικά με τον χρονισμό αυτής της απόφασης, είχε αποφασισθεί από το 2000. Μου δίνει τη δυνατότητα να θέσω το ζήτημα», δήλωσε.

Μάλιστα, τόνισε απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, «θα έχουμε ζητήματα αν όσα ακούστηκαν προεκλογικά, ακουστούν και μετεκλογικά». 

 

To άρθρο Ο Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Θα ζητήσω την αντιστροφή της απόφασης για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα