Ο βασιλιάς Κάρολος παρέδωσε στον πρίγκιπα Γουίλιαμ τον τίτλο του αρχισυνταγματάρχη του αεροπορικού σώματος

17:38 13/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Τον τίτλο που προοριζόταν για τον πρίγκιπα Χάρι έδωσε τελικά στον πρίγκιπα Γουίλιαμ ο βασιλιάς Κάρολος σήμερα Δευτέρα (13.05.2024) στην τελετή του Hampshire.

Ο βασιλιάς Κάρολος χάρισε στον πρίγκιπα Γουίλιαμ τον τίτλο του αρχισυνταγματάρχη του Αεροπορικού Σώματος Στρατού, μια θέση που κατείχε ο 75χρονος μονάρχης για 32 χρόνια, μπροστά από ένα ελικόπτερο Απάτσι, και παρακολουθήθηκε από το υπηρετικό προσωπικό στο Στρατιωτικό Ιπτάμενο Μουσείο στο νότια Αγγλία.

«Είναι πράγματι πολύ καλός πιλότος», είπε ο βασιλιάς

για τον γιο του, πρώην πιλότο έρευνας και διάσωσης ελικοπτέρων της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας.

Η επίσκεψη ήταν η τελευταία υποχρέωση του μονάρχη από τότε που επέστρεψε στη δουλειά στα τέλη Απριλίου, σχεδόν τρεις μήνες αφότου τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι νοσηλευόταν για έναν απροσδιόριστο τύπο καρκίνου.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, είχε επίσης κάνει ένα διάλειμμα από τις επίσημες υποχρεώσεις για αρκετές εβδομάδες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2024, επιλέγοντας να περάσει χρόνο με τη σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον για να την φροντίσει, αφού και εκείνη αποκάλυψε ότι υποβαλλόταν σε προληπτική χημειοθεραπεία για καρκίνο.

KING CHARLES PASSES MILITARY BATON TO PRINCE WILLIAM

King Charles has officially transferred the role of Colonel-in-Chief of the Army Air Corps to the Prince of Wales, marking a significant moment in royal military traditions.

Prince William takes over a position that King… pic.twitter.com/1c1DBK2oCi

Mario Nawfal (@MarioNawfal) May 13, 2024

«Επιτρέψτε μου να πω πόσο μεγάλη χαρά είναι να βρίσκομαι μαζί σας έστω και για λίγο σε αυτήν την περίσταση, αλλά επίσης είναι χρωματισμένη με μεγάλη θλίψη μετά από 32 χρόνια που σας γνωρίζω όλους, θαυμάζοντας τις πολλές δραστηριότητες και τα επιτεύγματά σας κατά τη διάρκεια της περιόδου που ήμουν αρκετά τυχερός να είμαι Αρχιστράτηγος του Αεροπορικού Σώματος Στρατού».

Η Αυτού Μεγαλειότητα συναντήθηκε με το υπηρετικό προσωπικό, τους βετεράνους και τις οικογένειές τους πριν από τη σημερινή παράδοση του ρόλου του Αρχισυνταγματάρχη του Αεροπορικού Σώματος Στρατού στον Πρίγκιπα της Ουαλίας.

Τόσο η Αυτού Μεγαλειότητα όσο και η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον Πρίγκιπα να υπηρετεί ως πιλότος Έρευνας και Διάσωσης της RAF για τρία χρόνια», έγραψε σε μία σχετική ανάρτηση ο λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

«Σήμερα, στο Κέντρο Αεροπορίας Στρατού στο Middle Wallop, ο Βασιλιάς παρέδωσε επίσημα τον ρόλο του Αρχισυνταγματάρχη του Αεροπορικού Σώματος – του πολεμικού αεροπορικού βραχίονα του Βρετανικού Στρατού – στον Πρίγκιπα της Ουαλίας», έγραψε σε άλλο post η σελίδα του William και της Kate Middleton.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

«Προσέχετε τον εαυτό σας και δεν μπορώ να σας πω πόσο περήφανος με έκανε που ασχολήθηκα μαζί σας όλο αυτό το διάστημα», είπε ο βασιλιάς της Αγγλίας.

Η μεταφορά του τίτλου ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο μετά την άνοδο του Καρόλου στον θρόνο. Ο Γουίλιαμ πέρασε ένα χρόνο με το Σώμα, παρακολουθώντας εκπαίδευση, εξοπλισμό και ακρόαση από στρατιώτες αργότερα τη Δευτέρα. Ο ρόλος του αρχισυνταγματάρχη προοριζόταν για τον μικρότερο γιο του βασιλιά, πρίγκιπα Χάρι.

Ο Χάρι τέθηκε σε ενεργό υπηρεσία στο Αφγανιστάν δύο φορές, η πρώτη ήταν το 2007–2008 για δέκα εβδομάδες στην επαρχία Χελμάντ και η δεύτερη ήταν για είκοσι εβδομάδες την περίοδο 2012-2013 με το Σώμα Αεροπορίας Στρατού.

To άρθρο Ο βασιλιάς Κάρολος παρέδωσε στον πρίγκιπα Γουίλιαμ τον τίτλο του αρχισυνταγματάρχη του αεροπορικού σώματος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάρολος, Γουίλιαμ,karolos, gouiliam