Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Νίκη και αγκαλιά με το πρωτάθλημα η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα

00:01 15/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε την Τότεναμ 0-2 εκτός έδρας, αποτέλεσμα που διατηρεί την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στην πρώτη θέση της Premier League και επί της ουσίας «καθαρίζει» την υπόθεση τίτλος.

Η Μάντσεστερ Σίτι με τα δυο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ (51΄, 90+1΄) πέρασε από την έδρα της Τότεναμ για την προ τελευταία αγωνιστική της Premier League,

αποτέλεσμα που φέρνει το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα αγκαλιά με το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα της στην Αγγλία.

Και αυτό διότι η Σίτι πλέον με 88 πόντους, έχει δυο περισσότερους από την δεύτερη Άρσεναλ και με μια αγωνιστική να απομένει, η ομάδα του Μάντσεστερ έχει τον πρώτο λόγο.

Άλλωστε τελευταίο παιχνίδι και οι δυο έχουν εντός έδρας αγώνες, η μεν Σίτι απέναντι στην αδιάφορη Γουέστ Χαμ και η δε Άρσεναλ ενάντια στην χωρίς κίνητρο Έβερτον.

Σε περίπτωση νίκης το σύνολο του Γκουαρδιόλα θα πάρει τον τίτλο της Premier League, ενώ με ισοπαλία ή ήττα και νίκη της Άρσεναλ, τότε οι «κανονιέρηδες» θα κατακτήσουν τον τίτλο.

Οι «σίτιζενς» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαν τον έλεγχο και ήταν η ομάδα που άξιζε τη νίκη, με την Τότεναμ να προσπαθεί να «χαλάσει» το πλάνο των φιλοξενούμενων, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Μάλιστα αυτή η ήττα των Λονδρέζων έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου να χάσει όποια ελπίδα είχε για έξοδο στο Champions League, με τα «σπιρούνια» να τερματίζουν στην πέμπτη θέση, πράγμα που σημαίνει πως του χρόνου θα βρίσκονται στο Europa League.

To άρθρο Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Νίκη και αγκαλιά με το πρωτάθλημα η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα