Λιονέλ Μέσι: Για 965.000 δολάρια πωλήθηκε η «χαρτοπετσέτα – συμβόλαιο» που τον έστειλε στη Μπαρτσελόνα

Η… μυθική χαρτοπετσέτα που υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ο Μέσι και τον έστειλε στη Μπαρτσελόνα, πωλήθηκε στο… αστρονομικό ποσό των 965.000 δολαρίων.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία με την υπογραφή του 13χρονου τότε Αργεντίνου που γράφτηκε σε μια χαρτοπετσέτα πριν από σχεδόν 25 χρόνια σε ένα club τένις της Βαρκελώνης. Αμέσως μετά ακολούθησε ένα πιο επίσημο και λεπτομερές συμβόλαιο του Μέσι με τον σύλλογο.

¡Subastada la servilleta con el primer contrato de Messi! https://t.co/x61OJVtwmb

MARCA (@marca) May 17, 2024

Ο «Bonhams» ανακοίνωσε ότι η δημοπρασία έγινε για λογαριασμό του Οράσιο Γκατσιόλι, ατζέντη με καταγωγή από την Αργεντινή, που ήταν μέρος της τότε συμφωνίας. Ο Χόρχε Μέσι, πατέρας του Λιονέλ, είχε απειλήσει να πάρει τον γιο του πίσω στην Αργεντινή επειδή οι διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα είχαν σταματήσει.

Η χαρτοπετσέτα, με ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου 2000, φέρει τις υπογραφές του Γκατσιόλι και του τότε αθλητικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα, ​​Κάρλες Ρέσακ, που είχαν συναντηθεί στο club τένις.

Ο Μέσι τελικά έμεινε σχεδόν δύο δεκαετίες με την Μπαρτσελόνα αφού έφτασε από την Αργεντινή στα 13 της για να παίξει στις ομάδες νέων της. Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το 2004 και έπαιξε 17 σεζόν. Βοήθησε τον σύλλογο να κερδίσει κάθε σημαντικό τρόπαιο, συμπεριλαμβανομένου του Champions League -τέσσερις φορές- και του ισπανικού πρωταθλήματος – 10 φορές.

Διαβάστε επίσης:

Champions League: Ο Λένι Κράβιτζ στο show πριν από τη «σέντρα» του μεγάλου τελικού

FIFA: Μέχρι τις 20 Ιουλίου η απόφαση για πιθανό αποκλεισμό του Ισραήλ «Ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες»… υπόσχεται ο Ινφαντίνο

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε την πρόσληψη του Χρήστου Κόντη στην τεχνική ηγεσία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιονέλ Μέσι, 965 000, Μπαρτσελόνα,lionel mesi, 965 000, bartselona