Επική συνάντηση Φέντερερ-Ναδάλ στα χιόνια (vids)

Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ πήραν τα βουνά για τις ανάγκες διαφημιστικού σποτ της Louis Vuitton και μιλήσαν ο ένας για τον άλλον, για τις θρυλικές τους καριέρες, για την πρώτη τους συνάντηση στο tour και για το πως θα ήθελαν να τους θυμάται ο κόσμος μετά τα τόσα επιτεύγματα που κατάφεραν στα γήπεδα του τένις.

Για το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας τους, ο Ρότζερ Φέντερερ επέλεξε την άνοδο στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και ο Ράφαελ Ναδάλ τα 14 Roland Garros

που έχει στην τροπαιοθήκη του..

Όσο για το μυστικό της επιτυχημένης καριέρας τους, ο Ναδάλ είπε: “Είχα μια πολύ καλή ομάδα γύρω μου που βοηθάει πολύ καθώς και μεγάλη βοήθεια από την οικογένειά μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι είχα το πάθος να βελτιώνομαι συνέχεια και να βρίσκω νέους τρόπους να γίνομαι ολοένα και καλύτερος. Αυτό κάνει τη διαφορά”

Από την πλευρά του, ο Φέντερερ συμπλήρωσε: “Ναι, κάτι που μπορείς να προσθέσεις στο παιχνίδι σου. Μπορεί να παίζεις πολύ καλά αλλά πάντα μπορείς να κάνεις το κάτι παραπάνω. Είναι σημαντικό να περιβάλλεσαι από τους σωστούς ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου επέλεξα τους καλύτερους που με ενέπνευσαν και μου έδωσαν κίνητρο να φτάσω στην κορυφή”.

Όσον αφορά για το τι θα λέγανε στο νεότερο εαυτό τους, ο Ναδάλ τόνισε: “Θα του έλεγα να προπονείται με την κατάλληλη συμπεριφορά και πνεύμα. Να ακούει τους συνεργάτες του. Είναι σημαντικό να ακούς τους γύρω σου, ακόμα κι αν έχεις μεγάλες επιτυχίες”.

Ο Ελβετός πρόσθεσε: “Οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν, προπονητές, γυμναστές, γονείς, φυσιοθεραπευτές, όλοι θέλουν το καλό σου. Όταν είσαι νέος δεν θες να τους ακούσεις γιατί αυτό που θέλεις να ακούσεις είναι ότι είσαι ο καλύτερος και ότι θα γίνεις Νο1 αλλά δεν είναι έτσι”.

“I don’t feel my ears but I am enjoying a lot” pic.twitter.com/mdrDn1yIFG

— kay nonsense (@atp4me) May 18, 2024

Μια από τις πιο αστείες στιγμές στη συνέντευξη, ήταν όταν ρωτήθηκαν για την πρώτη τους συνάντηση στο tour, με τον Ναδάλ να θυμάται: “Πιθανότατα ο Ρότζερ να μην το θυμάται αυτό. Ήταν όταν κέρδισες το πρώτο Wimbledon, το 2003. Ήταν λίγο αλαζόνας (γέλια). Όχι, όχι. Ήταν πολύ καλός. Εγώ μόλις είχα έρθει στο tour, ήμουν junior και πολύ ντροπαλός που σου μιλούσα αλλά ήσουν πολύ καλός μαζί μου”.

Ο Φέντερερ από την πλευρά του, θυμήθηκε την πρώτη φορά που τον είδε να αγωνίζεται, στο Μονακό το 2003: “Ήταν πολύ νέος και πολύ καλός. Όλοι σκεφτήκαμε ‘Ακόμα ένας Ισπανός, ακόμα ένας χωματάς. Πιθανός Top10 ή και κάτι παραπάνω’. Όμως τα πέτυχε όλα. Για μένα η πιο ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν ήμουν Νο1 το 2004 και παίξαμε στο Μαϊάμι όπου με κέρδισε. Ίσως ήταν έκπληξη για κάποιους. Είχα πάθει ηλίαση εκείνες τις ημέρες αλλά με κέρδισε δίκαια. Ήταν ωραίο να βλέπεις νέους παίκτες να έρχονται όπως ο Μάρει, ο Τζόκοβιτς. Το πρώτο μας ματς με τον Ράφα ήταν πολύ σημαντικό αν και έχασα. Είναι μια σπουδαία αντιζηλία. Ένιωθες από την αρχή ότι έχει κάτι ξεχωριστό ο Ράφα”.

Rafa Nadal & Roger Federer in a new campaign for Louis Vuitton

“Do you remember the first time you met each other?”

Rafa: “I do remember. Probably not him.”

Roger: “I don’t. Was I nice to you?”

Rafa: “You were a little bit arrogant”

The Fedal reunion we all needed. pic.twitter.com/jdQvpXV5Px

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) May 18, 2024

Τέλος για το πως θέλουν να τους θυμούνται, οι δύο Θρύλοι απάντησαν.

Ναδάλ: “Είμαστε στο tour 20 χρόνια και γνωρίσαμε πολλούς ανθρώπους. Αυτό που θα με κάνει χαρούμενο, μόλις αποχωρήσω, είναι όλοι οι άνθρωποι αυτοί, οι διευθυντές αγώνων, το προσωπικό, όλοι να μιλάνε με καλά λόγια για το ποιος άνθρωπος ήμουν. Πέτυχα πολλά περισσότερα απ’ όσα ονειρευόμουν. Στο τέλος μετράει τι άνθρωπος είσαι όσα κι αν έχεις πετύχει”.

Φέντερερ: “Εύχομαι να με θυμούνται όχι μόνο ως αθλητή του τένις αλλά και ως άνθρωπο. Τι έδωσα στο παιχνίδι και τι εκπροσωπούσα στο άθλημα. Θα είναι σπουδαίο να με θυμούνται περισσότερο ως προσωπικότητα παρά ως τενίστα. Θα είμαι χαρούμενος αν ήμουν καλό παράδειγμα για τα παιδιά.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη

The post Επική συνάντηση Φέντερερ-Ναδάλ στα χιόνια (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα