Ρώμη: Ο Τζάρι σταμάτησε τον Τσιτσιπά και πέρασε στα ημιτελικά (vids)

O Νίκολας Τζάρι έκανε μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά και με 3-6, 7-5, 6-4, μετά από 2 ώρες και 37 λεπτά εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά του Internazionali BNL d’Italia για 1η φορά στην καριέρα του.

Παράλληλα αυτή είναι η 1η φορά που ο Τζάρι θα βρεθεί σε ημιτελικό ATP Masters 1000, μετά από τους δύο χαμένους ημιτελικούς σε Σανγκάη (2023) και Μαϊάμι (2024), ενώ έφτασε τις 10 νίκες κόντρα σε παίκτες πρώτης 10άδας (10-12) με τις 4

από αυτές να είναι απέναντι στον Τσιτσιπά με τον Χιλιανό να προηγείται πλέον στα μεταξύ τους παιχνίδια με 4-2. 

Ο Νο24 του κόσμου τελείωσε το ματς με 8 άσους και 2 διπλά λάθη (έναντι 7 του Τσιτσιπά), πέρασε το 66% των πρώτων service, κερδίζοντας το 69% των πόντων (47/68) και το 60% στο δεύτερο (21/35), ωστόσο το καθοριστικό σημείο ήταν αναμφίβολα το 11/13 σβησμένα break-points, ειδικα στο 2ο set όπου έκανε δύο τεράστια hold σβήνοντας τριπλό και διπλό break-point αντίστοιχα. 

Ο Χιλιανός τελείωσε το ματς με 37 winners και άλλα τόσα αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Τσιτσιπάς είχε 19 winners και 30 λάθη με τα 24 να σημειώνονται στο 2ο και 3ο set. Ο Τζάρι ήταν καλύτερος και πάνω στο φιλέ έχοντας 13/19, έναντι του 9/15 που είχε ο Έλληνας τενίστας. 

Στο 1ο set όλα δούλεψαν ιδανικά για τον Τσιτσιπά, ο οποίος έδειξε συνέπεια στο service, είχε εξαιρετικές επιστροφές, “διάβαζε” πολύ καλά το service του Τζάρι με αποτέλεσμα να βρει break στο 4ο game (3-1), το οποίο αξιοποίησε παίρνοντας προβάδισμα με 4-1. 

Μάλιστα θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ακόμα break, όμως ο Τζάρι κατάφερε να σβήσει 4 break-points του Τσιτσιπά και μετά από περίπου 12 λεπτά game να μειώσει σε 4-2. Από εκεί και περά οι δύο παίκτες κράτησαν εύκολα το service τους με τον Τσιτσιπά να κλείνει το set με 6-3 κάνοντας το 1-0. 

Στο ξεκίνημα του 2ου set ήταν η σειρά του Τζάρι να πιεσει το service του Τσιτσιπά, με τον Έλληνα τενίστα να προηγείται με 40/0, αλλά τον Χιλιανό να έχει στη συνέχεια δύο ευκαιρίες για break, ωστόσο μετά από 9 λεπτά game ο Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει στο hold και στο 1-1. 

Μια από τις δύο μεγάλες ευκαιρίες για break χάθηκε στο 7o game για τον Τσιτσιπά, ο οποίος προηγήθηκε με 0/40, αλλά ο Τζάρι με μεγάλα service κατάφερε να κρατηθεί “ζωντανός” και να διατηρήσει το προβάδισμα (4-3). 

Το ίδιο συνέβη και λίγο αργότερα με τον Τζάρι αυτή τη φορά να επιστρέφει από το 15/40 και να κάνει το 6-5. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Τσιτσιπάς σε 5 περιπτώσεις έκανε ο Τζάρι σε μια και μοναδική στο 12ο game και με 7-5 ισοφάρισε σε 1-1. 

Στο decider ο Τστιτσιπάς κατάφερε να βρει το 2ο break του στο παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα με 2-1, όμως η απάντηση του Τζάρι ήταν άμεση και παίρνοντας πίσω το service του ισοφάρισε σε 2-2. Το καθοριστικό break για τον Χιλιανό ήρθε και πάλι στο τέλος του set με τον Τσιτσιπά να σβήνει 3 match-points, αλλά τον Τζάρι να λυγίζει τον Έλληνς τενίστα στο 4ο σφραγίζοντας τη μεγαλύτερη πρόκριση στην καριέρα του. 

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ρώμη: Ο Τζάρι σταμάτησε τον Τσιτσιπά και πέρασε στα ημιτελικά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα