Ρώμη: Στον τελικό η ασταμάτητη Σφιόντεκ (vid)

Κυρίαρχη και στον πρώτο ημιτελικό της Ρώμης η Ίγκα Σφιόντεκ, που επικράτησε της Κόκο Γκοφ με 6-4, 6-3 σε μία ώρα και 48 λεπτά αγώνα, και προκρίθηκε δίκαια στον τελικό της διοργάνωσης, όπου και θα διεκδικήσει το δεύτερο σερί 1000άρι της στην clay season.

Μετράει 5 σερί νίκες στην ιταλική πρωτεύουσα και δεν έχει χάσει set! Ούτε και η No3 του κόσμου μπόρεσε να της βάλει στοπ στο σερί νικών της, το οποίο φτάνει τις 11 πλέον. Έχει ήδη τρεις τίτλους φέτος, μετά τη Ντόχα, την Καλιφόρνια και τη Μαδρίτη, και στόχος είναι το 4/4, αλλά και ο 21ος τίτλος της στο Tour, σε 25 τελικούς

(20-4).

Αντίπαλή της στο μεγάλο ματς του Foro Italico θα είναι είτε η Αρίνα Σαμπαλένκα, είτε η Ντάνιελ Κόλινς. Η μία βρίσκεται στο No2 της παγκόσμιας κατάταξης, και θα πρόκειται για επανάληψη του τελικού της Μαδρίτης, ενώ η άλλη είναι μία εκ των πιο φορμαρισμένων τενιστριών στον κόσμο αυτή τη στιγμή, έχοντας 19 νίκες σε 20 παιχνίδια!

Iga the GLADIATOR @iga_swiatek battles past Gauff to make it to her third career final in Rome!

Awaits Sabalenka or Collins on Saturday at #IBI24 pic.twitter.com/vBwH5DNA34

wta (@WTA) May 16, 2024

Αναφορικά με το παιχνίδι, η 22χρονη Πολωνή τέλειωσε τις προσπάθειές της με 70% σε κερδισμένους πόντους από το πρώτο service, και 56% από το δεύτερο. Αξιοποίησε 4/11 BP της στο ματς, και κατάφερε να σβήσει μόλις μία από τις 2 ευκαιρίες της Αμερικανίδας.

Στο πρώτο set ξεκίνησε με 2 χαμένα BP για να πάρει το προβάδισμα, κάτι το οποίο κατάφερε να πετύχει η Γκοφ, αφού βρέθηκε σε διπλό BP και αύξησε τη διαφορά (2-0). Άμεσα με break και hold η Πολωνή επανάφερε τις ισορροπίες (2-2), και με νέα παραβίαση στο service της Γκοφ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους πήρε κεφάλι στο σκορ (5-4).

Δίχως να χαρίσει πόντο από το δικό της service έκανε το 1-0, και απείχε ένα ακόμα βήμα από την πρόκριση στον τελικό (6-4). Στο δεύτερο set, αμφότερες κράτησαν τα service τους ως το 4ο game (2-2), και η No1 του κόσμου βρήκε ξανά τον τρόπο να κάνει break, και να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στα χέρια της (3-2).

Με νέο hold επισφράγισε την αξία του break της (4-2), ενώ στο αμέσως επόμενο έχασε 2 BP για να γράψει νωρίτερα τον επίλογο του αγώνα (4-3). Και η Γκοφ έχασε ευκαιρία για break στη συνέχεια, για να οδηγηθούμε στο 9ο και τελευταίο game της αναμέτρησης, όπου η Ίγκα αξιοποίησε το διπλό MP της και πήρε μία ακόμα straight sets νίκη (6-3).

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ρώμη: Στον τελικό η ασταμάτητη Σφιόντεκ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα