Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού στη Ρώμη

 Με τους ημιτελικούς των ανδρών συνεχίζεται η δράση την Παρασκευή στο Internazionali BNL d’Italia από όπου θα προκύψει ο τελικός της ερχόμενης Κυριακής. 

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό (όχι πριν τις 16:30 GR) ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο μοναδικός παίκτης που έχει παραμείνει στο τουρνουά από την πρώτη 10άδα, θα αντιμετωπίσει τον…συνονόματό του, Αλεχάνδρο Ταβίλο, ο οποίος κάνει ένα ονειρεμένο τουρνουά έχοντας αφήσει εκτός τόσο τον Νόβακ Τζόκοβιτς, όσο και τον Κάρεν Χατσάνοφ. 

Ο Ζβέρεφ, που θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην

καριέρα του τον Χιλιανό, στοχεύει στην 3η παρουσία του στον τελικό της Ρώμης μετά από το 2017 (όπου και κατέκτησε τον τίτλο) και το 2018, αλλά και στον 11ο τελικό ATP Masters 1000 στην καριέρα του θέλοντας να φτάσει σε συμμετοχές τον συμπατριώτη του, Μπόρις Μπέκερ. 

O Νο5 του κόσμου μετράει 17-0 κόντρα σε αριστερόχειρες, από το Roland Garros του 2022 όπου είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ σε εκείνον τον τραγικό για τον Ζβέρεφ ημιτελικό, αλλά και 24-3 κόντρα σε παίκτες εκτός Top-30 που έχει αντιμετωπίσει στο χώμα. 

Από την πλευρά του ο Ταβίλο, που βρίσκεται στη Ρώμη χωρίς προπονητή, έγινε ο πρώτος Χιλιανός που φτάνει σε ημιτελικό ATP Masters 1000, μετά τον Φερνάντο Γκονζάλεζ (2007), ενώ θέλει να γίνει ο lowest-ranked φιναλίστ στη Ρώμη (Νο32) μετά τον Φελίξ Μαντίγια (Νο47) το 2003. 

Ο νικητής από την αναμέτρηση θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Νίκολας Τζάρι και Τόμι Πολ, που θα αγωνιστούν περίπου στις 21:30 GR, με τον πρώτο να επικρατεί του Στέφανου Τσιτσιπά στον προημιτελικό της Πέμπτης, ενώ ο Πολ μετά από τον κάτοχο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, απέκλεισε και τον Χούμπερτ Χουρκάτς.

Τόσο για τον Τζάρι όσο και για τον Πολ αυτός θα είναι ο πρώτος ημιτελικός στη Ρώμη, με τον Χιλιανό πάντως να έχει κερδίσει στη μοναδική του αναμέτρηση, η οποία έγινε πέρσι στο Rolands Garros όπου ο Τζάρι επικράτησε στα 4 sets. 

Ο Τζάρι στοχεύει στον 7ο ATP τελικό στην καριέρα του και τον 1ο που δεν είναι σε 250άρι τουρνουά, αλλά και στην 4η νίκη του σε 5 αναμετρήσεις μέσα στο 2024 κόντρα σε παίκτες Top-20, ενώ ο Πολ θέλει να γίνει ο πρώτος Αμερικανός που φτάνει στον τελικό της Ρώμης μετά τον Αντρέ Αγκάσι (2002). 

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού στη Ρώμη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα