Γαλλία: Τα ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν γραμματόσημα με άρωμα... μπαγκέτας!

Σχεδόν 600.000 γραμματόσημα – 594.000 για την ακρίβεια - με άρωμα μπαγκέτας κυκλοφόρησαν χθες Παρασκευή τα Γαλλικά Ταχυδρομεία για να τιμήσουν το διάσημο γαλλικό ψωμί, που ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε κάποτε «250 γραμμάρια μαγείας και τελειότητας».

Τα γραμματόσημα, που κοστίζουν έκαστο1,96 ευρώ, απεικονίζουν μια μπαγκέτα μεκορδέλα σε μπλε, κόκκινο και λευκό, ταχρώματα της σημαίας της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το κατάστημα Le Carre d’encre

στο Παρίσι, που τα διαθέτει, τα γραμματόσημα έχουν «άρωμα αρτοποιείου», αφού το μελάνι που χρησιμοποιήθηκε για την εκτύπωσή τους περιέχει μικροκάψουλες. Όταν ξύνει κανείς τα γραμματόσημα, αναδίδεται το άρωμα της μπαγκέτας, που έχει μπει από το 2022 στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς του ΟΗΕ από την UNESCO.

Η ανακοίνωση της κυκλοφορίας τωνγραμματοσήμων έγινε την Πέμπτη, ανήμερατης γιορτής του Αγίου Ονορέ, προστάτητων αρτοποιών και ζαχαροπλαστών.

«Η μπαγκέτα, το ψωμί της καθημερινότητάς μας, το σύμβολο της γαστρονομίας μας, το πετράδι του στέμματος της κουλτούρας μας», αναφέρoυν στην ιστοσελίδα τους τα Γαλλικά Ταχυδρομεία για το γραμματόσημο με το διάσημο γαλλικό ψωμί με την απίθανη ιστορία.

«Αυτό το άρωμα είναι ενθυλακωμένο. Το αγοράζουμε από άλλο κατασκευαστή», είπε στο France Bleu ο Νταμιάν Λαβό, τυπογράφος στη Philaposte. «Και η δυσκολία για εμάς είναι να εφαρμόσουμε αυτό το μελάνι χωρίς να σπάσουμε τις κάψουλες, έτσι ώστε η οσμή να μπορεί να απελευθερωθεί από τον πελάτη που ξύνει το γραμματόσημο».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία,gallia