Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτες οι «κόκκινες γραμμές» μας – Η εθνική ισχύς της χώρας προβάλλεται χωρίς εκπτώσεις

Την πεποίθησή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, όπως συνέβη και στις βουλευτικές εκλογές του 2023, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία τους σε πολίτες στα Γιαννιτσά.

«Η αποχή είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τις ευρωεκλογές», ανέφερε και κατηγόρησε

την αντιπολίτευση, για μία ακόμη φορά, ότι δεν λέει τίποτα για τα ευρωπαϊκά ζητήματα και την επόμενη μέρα και ασχολείται μόνο με την εσωτερική πολιτική κατάσταση.

Συμφωνία των Πρεσπών: «Η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει τα μνημόνια με αυτό τον τρόπο, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους»

«Στα εσωτερικά πολιτικά συμπεράσματα που θα βγουν το βράδυ των εκλογών θέλω να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για ένα πράγμα: Η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις. Να μην δώσουμε πάτημα σε κάποιους να θέτουν σε αμφισβήτηση τη λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών του περασμένου Ιουνίου», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα θελήσουν να το κάνουν, μην έχουμε καμία αυταπάτη. Αν το αποτέλεσμα είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών μας, κάποιοι θα βγουν και θα πούνε αυτή η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση, ας πούμε, να κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Στην επόμενη κατάληψη πανεπιστημίου, την οποία θα εκκενώσουμε θα είναι απ’ έξω και θα λένε ότι ‘δεν μπορείτε να το κάνετε γιατί δεν έχετε νομιμοποίηση να κάνετε κάτι τέτοιο’. Θα τους διαψεύσουμε, όμως, και πάλι», τόνισε χαρακτηριστικά, επισείοντας ξανά τον κίνδυνο της πολιτικής αστάθειας.

«Αδιαπραγμάτευτες οι κόκκινες γραμμές μας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκ νέου ειδική αναφορά στα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει θωρακίσει τα σύνορα της χώρας και έχει ενισχύσει την άμυνα.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ερντογάν, δήλωσε ότι έθεσε εκ νέου τις «κόκκινες γραμμές» μας.

«Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης. Και βέβαια, επειδή έγινε και αυτή η συζήτηση – πρέπει ή δεν πρέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός να συναντά τον Τούρκο πρόεδρο – βεβαίως και πρέπει. Γιατί τελικά εμείς ειρήνη και ηρεμία θέλουμε. Και αυτή η πολιτική είναι που οδήγησε 14 μήνες τώρα στο Αιγαίο να μην έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, αλλά οι ‘κόκκινες γραμμές’ μας είναι αδιαπραγμάτευτες και η εθνική ισχύς της χώρας προβάλλεται παντού χωρίς εκπτώσεις», σημείωσε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι όσο η Βόρεια Μακεδονία δεν τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόσο ο δρόμος των Σκοπίων προς την Ευρώπη θα παραμένει κλειστός. «Η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει τα μνημόνια με αυτό τον τρόπο, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα