Ο Παναθηναϊκός νικάει τον… Παπαλουκά!

Είναι παράλληλα και το πρώτο φάιναλ φορ που θα γίνει στο ΟΑΚΑ αφού η διοργάνωση του 1993 αλλά και ο μονός τελικός του 1985 είχαν γίνει στο ΣΕΦ.

Η διοργάνωση του φάιναλ φολρ πυροδοτεί τις ελπίδες του αμφιτρύωνα Παναθηναϊκού που κτίζει μια πολύ καλή ομάδα με στόχο την επιστροφή στην κορυφή. Η πρόκριση της ελληνικής

ομάδας στο φάιναλ φορ δημιουργεί αυτόματη…. εξαφάνιση των 18.000 εισιτηρίων. Στον ημιτελικό της 4ης Μαΐου ο Παναθηναϊκός παίζοντας σεμιναριακή άμυνα αποκλείει με 67-53 την Ταουγκρές παίρνοντας και μια άτυπη ρεβάνς από την ομάδα που του είχε στερήσει το φάιναλ φορ ένα χρόνο νωρίτερα. Ο Μάικ Μπατίστ με 15 πόντους και 12 ριμπάουντς κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και είναι ο παίκτης του αγώνα για την ελληνική ομάδα. Την ίδια βραδιά όμως η ΤΣΣΚΑ κρατάει στους 50 πόντους μια άλλη Ισπανική ομάδα τη Μάλαγα και κλείνει εισιτήριο για τον τελικό με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο που έχει κατακτήσει ένα χρόνο νωρίτερα στην Πράγα.

Το βράδυ της 6ης Μαΐου το ΟΑΚΑ είναι κατάμεστο με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να δημιουργεί μια εκρηκτική ατμόσφαιρα και υπό το βλέμμα του επίτιμου προσκεκλημένου Νίκου Γκάλη γίνεται ένας από τους πιο όμορφους τελικούς στην ιστορία. Η καλά διαβασμένη άμυνα του Παναθηναϊκού εξοντώνει όλα τα ατού της ΤΣΣΚΑ πλην ενός. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς κάνει το καλύτερο ίσως παιχνίδι της καριέρας και υπήρχαν στιγμές που κρατούσε ολομόναχος μέσα στον αγώνα τη Ρωσική ομάδα σε μια συγκλονιστική μονομαχία με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Έλληνας διεθνής θα σκοράρει 23 πόντους και θα μοιράσει 8 ασίστ αλλά δε θα μπορέσει να αλλάξει τη ροή της ιστορίας. Ο Παναθηναϊκός πιο πλήρης και με τον κόσμο στο πλευρό του θα κερδίσει τελικά με 93-91 αντέχοντας στην αντεπίθεση των Ρώσων στην τελευταία περίοδο. Ο Σισκάουσκας είναι καθοριστικός με 20 πόντους, 4 ριμπάουντς και 5 ασίστ και καθορίζει την εξέλιξη του ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο αλλά οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι έχουν ψηφίσει νωρίτερα για τον mvp του αγώνα. Και ο τίτλος καταλήγει στα χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη που ούτως ή άλλως είχε κάνει μια σπουδαία εμφάνιση με 15 πόντους, 3 ριμπάουντς και 3 ασίστ. Στον Θοδωρή Παπαλουκά μένει το παράπονο και η διάκριση του πρώτου σκόρερ στους αγώνες του φάιναλ φορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα