2011: Ο Παναθηναϊκός ήταν απλά ο… καλύτερος

Η σειρά των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα, έμεινε στα… κλασικά της διοργάνωσης. Η μεγάλη μάχη του Νικ Καλάθη με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ο τρόπος με τον οποίο ο Ομπράντοβιτς εξουδετέρωσε τον Ισπανό σούπερ σταρ, μνημονεύεται ακόμα και σήμερα σε προπονητικά σεμινάρια. Αποκορύφωμα το τελευταίο παιχνίδι που ο ομογενής – διεθνής πλέι μέικερ άφησε τον «Λα Μπόμπα» στους επτά πόντους και ο Παναθηναϊκός έκανε το 3-1 συνολικά

στις νίκες τους.

Στον ημιτελικό της Βαρκελώνης , οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν την Σιένα, όμως κι εκεί ο Καλάθης είχε πολύ άγριες διαθέσεις. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο πολυτιμότερος του φάιναλ φορ Δημήτρης Διαμαντίδης είχε 8 πόντους, 9 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Η Σιένα που ως τον ημιτελικό είχε πραγματοποιήσει εκπληκτική σεζόν και στα πλέι οφ είχε πετάξει έξω τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ζήση, του ΜακΚάλεμπ, του Χέρστον και του Καουκένας έδωσε γεναία μάχη απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά ηττήθηκε με 77-69, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Καουκένας με 13 πόντους.

Στον άλλον ημιτελικό η Μακάμπι του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, έκανε περίπατο κόντρα στην Ρεάλ, με τον Έλληνα σέντερ να είναι κορυφαίος για την ομάδα του και πρώτος σκόρερ με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ. Η ομάδα του λαού επικράτησε 82-63 και έδωσε ραντεβού με τον Παναθηναϊκό για την Κυριακή 8 Μαϊου 2011.

Άλλη μια φορά που Παναθηναϊκός και Μακάμπι θα πάλευαν με φόντο το τρόπαιο. Το πρώτο και το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε εξολοκλήρου στην ελληνική ομάδα και το τελικό 78-70 έδωσε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο στην ομάδα με το τριφύλλι. Διαμαντίδης, Μπατίστ, Σάτο και Νίκολας ήταν σε μαγευτικό βράδυ και επιθετικά ήταν εκείνοι που οδήγησαν την ομάδα τους στον θρίαμβο.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε πολύ χαμηλά τον Σχορτσανίτη (στους 4 πόντους) και μόνο ο Έιντσον και ο Ντέιβιντ Μπλούθενταλ πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις. Δεν αρκούσε όμως, η προσπάθειά τους και το έκτο αστέρι στην πράσινη φανέλα είχε ήδη ραφτεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
2011, Παναθηναϊκός,2011, panathinaikos