Ε όχι να φύγει και ο Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει αλλάξει την αγωνιστική ιστορία της ΑΕΚ. Κάνοντας ένα μικρό flashback στην ιστορία μετά το πρωτάθλημα του 2018. Λάθος αποφάσεις, προπονητές που οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να σταθούν στο βάρος της πίεσης αυτού του πάγκου. Έφυγε ο πρωταθληματικός Μανόλο Χιμένεθ για να έρθει ο Μιγκέλ Καρντόσο. Γνωστά τα αποτελέσματα.

Μοράις, Γιαννίκης, Καρέρα, μόνο ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπόρεσε και στάθηκε σχετικά αν και δεν ενισχύθηκε τότε η ομάδα που είχε μπει ομίλους Champions League.

Η Ένωση ηθελε εξτρέμ και το board πήρε τον Γιαννιώτα, ήθελε χαφ και πήρε τον Άλεφ, ήθελε στόπερ και πήρε τον Οικονόμου.

Ο Ματίας Αλμέιδα χωρίς να είναι η πρώτη επιλογή, ήρθε τελικά στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022. Και μέσα σε ένα χρόνο μεταμόρφωσε ένα σύνολο που δεν ήξερε που πατούσε, σε ομάδα νταμπλούχα. Φυσικά και κάνει λάθη. Έχει και αυτός τα προπονητικά του κολλήματα. Αρκετές φορές είναι λάθος. Με βάση το αποτέλεσμα. Το επαναλαμβάνει. Πάλι δεν πολυβγαίνει. Έχει κολλήματα. 

Έκανε όμως την ΑΕΚ και πάλι πρωταθλήτρια, Κυπελλούχο και φέτος διεκδικήτρια. Για αυτό και εντός ΑΕΚ η ατάκα είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη: «Θα φύγει μόνο και όταν το θέλει εκείνος».

Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι στα σόσιαλ που θέλουν να φύγει. Για να έρθει ποιος; Αντι να χαίρονται που μια μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα ταίριαξε τόσο πολύ με την ΑΕΚ, μιλούν για αποχωρήσεις. Ούτε καν. Ο Αλμέιδα που σήμερα κιόλας (16/5) συνδέθηκε από τους γάλλους με τη Μαρσέιγ. 

Που ακόμα ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, όταν αποφασίσει την αλλαγή σελίδας του τον έχει μπορεί και στο Νο1 της λίστας του. Ο Αλμέιδα όμως μόνο εδώ θέλει να μείνει και την Κυριακή (19/5) με τη Λαμία θα αποθεωθεί. Γιατί έτσι πρέπει να γίνει, πάρει, δεν πάρει το πρωτάθλημα, είτε φέτος, είτε του χρόνου.

MIA ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ STOIXIMAN!

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα