ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 96-99: Πρόκριση στην παράταση και “καμπανάκι” εν όψει Final Four (video + highlights)

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός AKTOR αναμετρήθηκαν στο Παλατάκι στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης των playoffs της Stoiximan Basket League. Σε ένα πραγματικό εντυπωσιακό παιχνίδι, με τον Εργκίν Αταμάν να αποβάλλεται, ο “Δικέφαλος” είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, με τον Πόρτερ και τον Φρίντρικσον να κάνουν απίθανα πράγματα, με το “τριφύλλι” να επιστρέφει

χάρη στον απίθανο Κέντρικ Ναν. Με το σκορ στο 89-89 ο Πόρτερ δεν θα δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ και το ματς θα πάει στην παράταση. Εκεί ο Γκριγκόνις πέτυχε μεγάλο τρίποντο για το 97-94, ο Πόρτερ αστόχησε στο τρίποντο να στείλει το ματς στην δεύτερη παράταση κι ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 99-96. Χτυπούν σοβαρά “καμπανάκια” εν όψει Final Four.

Ο Κέβιν Πόρτερ ήταν απολαυστικός στην αναμέτρηση και κράτησε τον ΠΑΟΚ στο ματς. Ο Αμερικανός πέτυχε 23 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ και μοίρασε 10 ασίστ, κάνοντας τριπλ νταμπλ. Από κοντά του και ο Φρίντρικσον, που είχε μια από τις πιο παραγωγικές βραδιές της καριέρας του με 25 πόντους. Για το “τριφύλλι”, ο Ναν πέτυχε 25 πόντους, με πολλά καλάθια στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Γκραντ 19 κι ο Λεσόρ 15.

Ανταγωνιστικός ΠΑΟΚ και…χωρίς Πόρτερ

Με πρωταγωνιστές τον Μίχαλακ και τον ΜακΝις ο ΠΑΟΚ έμεινε κοντά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να απαντά με συνεχόμενο παιχνίδι στο ποστ. Αντετοκούνμπο και Λεσόρ κυριάρχησαν στη ρακέτα και έδωσαν, κέρδισαν φάουλ από τον ΜακΝις κι έδωσαν στο “τριφύλλι” προβάδισμα. Με καλάθι του Γκραντ το τέλος του χρόνου το σκορ διαμορφώθηκε στο 29-22.

It’s the Porter show

Ο Κέβιν Πόρτερ δεν είχε πάρει πολλές πρωτοβουλίες στην πρώτη περίοδο, αλλά φρόντισε να αναπληρώσει στη δεύτερη. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του NBA έμοιαζε ορισμένες στιγμές ασταμάτητος, με τον Παναθηναϊκό να έχει ξεσπάσματα, αλλά να μην βρίσκει τον ιδανικό ρυθμό. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί εκνευρισμός, με τους Ναν και Αταμάν να χρεώνονται με τεχνικές ποινές. Το ημίχρονο θα τελειώσει 49-44 υπέρ του ΠΑΟΚ, χάρη σε απίθανο ντεμαράζ του Πόρτερ στην τελευταία επίθεση.

Από σερί σε σερί σε… Πόρτερ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με επιμέρους σερί 9-0 κάνοντας το 49-53. Ακολούθησε ένα σερί 8-0 του “Δικεφάλου” που έφτασε στο 12-2. Με τρίποντο του Φρίντρικσον η διαφορά έφτασε στους οκτώ (65-57). Ο Πόρτερ ήταν τρομερός και στις δύο πλευρές του παρκέ, πετυχαίνοντας νταμπλ (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Η περίοδος θα κλείσει στο 67-61.

“Ξύπνησε” ο Ναν και παράταση

Ο Ναν προσπάθησε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση του Παναθηναϊκού, αλλά τώρα το πρόβλημα στην άμυνα λεγόταν Φρίντρικσον. Ο Ισλανδός πλέιμεϊκερ πέτυχε συνεχόμενους πόντους κι ανέβασε τη διαφορά στους 10 (75-65). Σαν να μην έφταναν όλα, αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή ο Αταμάν για διαμαρτυρία. Με τρίποντο του Μίχαλακ η διαφορά έφτασε τους 11 (79-68) και σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού. Ο Ναν βρήκε επιθετικό ρυθμό, σκόραρε σερί καλάθια κι ο Παπαπέτρου με τρίποντο έκανε το 83-80. Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού ήταν ασταμάτητος και ισοφάρισε σε 85-85, ενώ πέτυχε 2/2 βολές για το 89-89. Στα 15 δεύτερα ο Ναν θα υποπέσει σε επιθετικό φάουλ, το πέμπτο του και θα αποβληθεί. Ο Πόρτερ θα πάρει την τελευταία επίθεση, θα κοπεί από τον Λεσόρ δις και θα οδηγηθούμε στην παράταση.

Με τριποντέλα του Λιθουανού

Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 94-94. Εκεί όμως, χτύπησε η κούραση στους παίκτες του ΠΑΟΚ, που πλέον δεν μπορούσαν να βάλουν τις βολές. Ο Γκριγκόνις φρόντισε, όπως και τόσες φορές φέτος, να βάλει ένα μεγάλο σουτ κι έκανε το 94-97, ενώ ο Λεσόρ κάρφωσε για το 94-99. Ο Πόρτερ μείωσε σε 96-99 και, για νέα παράταση της αγωνίας, οι “πράσινοι” δεν έκαναν επίθεση. Ο Πόρτερ αστόχησε στο τρίποντο κ ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε.

Πόντοι ανά δεκάλεπτα: 22-29, 49-44, 67-61, 89-89 (κ.δ.), 96-99

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα