«Συμπαραστεκόμαστε στη δοκιμασία της Κύπρου»

Ο ελληνισμός αντέχει στα δύσκολα, το μήνυμα συμπαράστασης και ενότητας που έστειλε σήμερα στην Κύπρο, εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Με γραπτή δήλωσή του, τονίζει πως «η Ελλάδα συμπαραστάθηκε και συμπαραστέκεται στη δοκιμασία της Κύπρου» και εκφράζει την πεποίθηση πως «η ευημερία και η ανάπτυξη θα επιστρέψουν σύντομα και στις δύο χώρες». Εν τω

μεταξύ, σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, συγκάλεσε ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός. Η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη θα γίνει αύριο, στις 6μμ, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι διαβουλεύσεις σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο εντείνονται από σήμερα. Ο Γιάννης Στουρνάρας θα μεταβεί ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου, αργά το απόγευμα,για να συναντήσει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος νωρίτερα, στις 5.30μμ, θα δει τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Τηνελπίδα ότι τάχιστα η ευρωζώνη θατροποποιήσει τις αποφάσεις της για τοκυπριακό πρόβλημα προστατεύοντας τοίδιο το ευρώ αλλά και τις χώρες πουτυπικά ή ουσιαστικά υπάγονται σεοικονομικό πρόγραμμα εκφράζει με άτυπηενημέρωση του το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, το άνοιγμα των αγορών αύριο θέλει να προλάβει η Αθήνα, που αναζητεί ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα για να απορροφήσει τις τρεις κυπριακές τράπεζες οι οποίες λειτουργούν στη χώρα μας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διερεύνησης ενδιαφέροντος για τις τράπεζες Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική, που συνολικά διαθέτουν περισσότερα από 300 καταστήματα στη χώρα μας και απασχολούν 5.000 άτομα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έδωσε και πάλι χθες τη ρητή διαβεβαίωσή του ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες, ενώ πηγές του οικονομικού επιτελείου τονίζουν πως όσοι εμπιστεύθηκαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν έβγαλαν τα κεφάλαια τους έξω βγήκαν κερδισμένοι.

Διαβεβαιώσεις και από την ΟΤΟΕ, η οποία εκφράζει με απόλυτη βεβαιότητα την πεποίθηση ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει, αν και χαρακτηρίζει εγκληματική την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.

Η στάση της Ελλάδας δεν ήταν αρνητική

«Όχι» απάντησε κατηγορηματικά ο πρόεδρος Αναστασιάδης, όταν ρωτήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά πόσον η Ελλάδα τήρησε αρνητική, για την Κύπρο, στάση στο Eurogroup, όπως είχε μεταδώσει τηλεοπτικό κανάλι επικαλούμενο πηγή από το Προεδρικό Μέγαρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα