Αίγυπτος: Σύσκεψη για τα αιματηρά επεισόδια

Με αίμα βάφτηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο του Πορτ Σαΐντ στην Αίγυπτο. Εβδομήντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν, όταν εκατοντάδες οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο στο Πορτ Σαΐντ και επιτέθηκαν σε παίκτες και αστυνομία. Σαράντα επτά άτομα, που ενδέχεται να έχουν σχέση με τα αποτρόπαια αιματηρά γεγονότα λίγο μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, συνελήφθησαν γύρω στα μεσάνυχτα, σύμφωνα

με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Μοχάμεντ Ιμπαχίμ. (video) Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί, υπό τον πρωθυπουργό Καμάλ αλ -Γκανζούρι, η αιγυπτιακή κυβέρνηση, προκειμένου να συζητήσει τα αιματηρά γεγονότα.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου, ο αλ - Γκανζούρι «θα προεδρεύσει στην έκτακτη συνεδρίαση, που συγκαλείται για να συζητηθούν τα γεγονότα στο Πορτ Σάϊντ».

Από την πλευρά του, ο αρχιστράτηγος Μοχάμεντ ΧουσεΪν Ταντάουι, σε μία σπάνια δημόσια δήλωση του, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με αιγυπτιακό τηλεοπτικό κανάλι, τόνισε ότι «τέτοιου είδους γεγονότα μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, αλλά δεν πρόκειται να αφήσουμε όσους κρύβονται πίσω από αυτά να ξεφύγουν».

Ο αρχιστράτηγος ανακοίνωσε πως οι οικογένειες των θυμάτων θα πάρουν αποζημίωση, τόνισε ότι «Η Αίγυπτος θα είναι σταθερή.... Εάν κάποιοι σχεδιάζουν να προκαλέσουν αστάθεια στη χώρα, δεν θα το επιτύχουν. Ο καθένας θα κερδίσει ότι του αξίζει», ενώ δεν απέφυγε να δηλώσει πως η εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα ήταν αρμοδιότητα της αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα