Απαισιοδοξία για τη συνάντηση στο Greentree

Καθολική φαίνεται να είναι η απαισιοδοξία των Ελληνοκυπρίων για τις προοπτικές στο Κυπριακό και τη νέα τριμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Greentree της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας ΕVRΕSΙS, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 Κύπρου, οι πολίτες υποστηρίζουν ότι η συνάντηση δεν θα έχει θετικό αποτέλεσμα
για το κυπριακό.

Αναλυτικά τα συμπεράσματα της έρευνας είναι:

Το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν θα έπρεπε να μεταβεί στο Greentree, ενώ θετικά απάντησε το 33,1% και δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε το 7,9%. Το 74,4% θεωρεί ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θα έπρεπε να συνοδεύεται από τους πολιτικούς αρχηγούς στην τριμερή, ενώ "όχι" απάντησε το 19,1% και 6,5% δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε.

Καθόλου αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Greentree εμφανίζονται σε ποσοστό 73,2% οι ερωτηθέντες, ενώ λίγο αισιόδοξοι δηλώνουν σε ποσοσό 13,3%.

Στο ερώτημα πόσο καλή προετοιμασία έγινε από την ελληνοκυπριακή πλευρά για την τριμερή συνάντηση, 35,8% απάντησε καθόλου και 29,8% λίγο, ενώ 16,1% ότι έγινε αρκετά καλή προετοιμασία και 5,2% ότι έγινε πολύ καλή. 13,1% δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε.

Η συλλογή των στοιχείων της έρευνας έγινε μεταξύ 16 και 18 Ιανουαρίου 2012, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, και συμμετείχαν 1364 άνδρες και γυναίκες, που επιλέγηκαν με τη μέθοδο της τυχαίας, πολυσταδιακής, στρωματοποιημένης δειγματοληψίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα