«Αργές οι αντιδράσεις Μέρκελ»

Ολιγωρία χρεώνει στην Άνγκελα Μέρκελ όσον αφορά την ελληνική κρίση ο συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων Τζεμ Οζντεμίρ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. «Η  Άνγκελα Μέρκελ κάνει πάντα το σωστό πράγμα αλλά αργά. Θα χρειαζόταν κάποιος σαν τον Χέλμουτ Κολ για να πείσει τη γερμανική κοινή γνώμη για τα θετικά της ελληνικής διάσωσης» συμπληρώνει

ο κ. Οζντεμίρ.

Για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας πιστεύει πως πρέπει όλες οι πλευρές να παραδεχτούν ότι η χώρα μας δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές με τη λήξη του και προσθέτει «Ο Σόιμπλε το ξέρει. Η κρίση είναι βαθιά και η Ελλάδα χρειάζεται ανοικοδόμηση θεσμών από την αρχή. Αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο και δε βοηθά να κατηγορούμε την Ελλάδα , παραγνωρίζοντας τι έχει κάνει και το τίμημα που έχει πληρώσει ο μέσος Έλληνας».

Παράλληλα, ο συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων αφήνει αιχμές για «αντιπατριωτική συμπεριφορά των πλούσιων Ελλήνων οι οποίο όχι μόνο δε συμμετέχουν στην κρίση αλλά αγοράζουν και σπίτια στο Βερολίνο!».

Ο κ. Οζντεμίρ αναγνωρίζει ότι τα νέα μέτρα απειλούν να βυθίσουν την Ελλάδα σε χειρότερη ύφεση, τονίζει όμως ότι η χώρα μας πρέπει να απαντήσει που πηγαίνουν τα χρήματα και προσθέτει χαρακτηριστικά «Και η απάντηση πρέπει να είναι καλύτερη από την τελευταία φορά».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα