Άσαντ: «Με σώζει η στήριξη του κόσμου»

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ εξέφρασε τη λύπη του για τις βίαιες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν από τις δυνάμεις που του είναι πιστές κατά το πρώτο κύμα της αμφισβήτησης, πέρυσι στη χώρα του, και ισχυρίσθηκε ότι εξακολουθεί να χαίρει λαϊκής υποστήριξης, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

«Ασφαλώς είμαστε άνθρωποι και μπορεί να κάνουμε λάθη», απάντησε στο δημοσιογράφο της Τζουμχουριέτ που τον ρωτούσε για τη βίαιη καταστολή των πρώτων ειρηνικών κινημάτων αμφισβήτησης στη Συρία, το Μάρτιο του 2011.

Ο σύρος πρόεδρος υποστηρίζει

πάντως ότι οι διαδηλωτές ήταν «πληρωμένοι» από ξένες δυνάμεις για να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι πρόκειται για ένα παιγνίδι που υποστηρίζεται από το εξωτερικό (...) Υπάρχει πολύ χρήμα που προέρχεται από το εξωτερικό», δήλωσε.

Ο σύρος ηγέτης δήλωσε επίσης ότι μπορεί να παραμένει στα καθήκοντά του έπειτα από 15 μήνες εξέγερσης και καταστολής που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 16.500 ανθρώπους, σύμφωνα με τις οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χάρη στην υποστήριξη του λαού του.

«Αν δεν είχα τη υποστήριξη του λαού, θα είχα ανατραπεί όπως ο Σάχης του Ιράν (Ρεζά) Παχλεβί. Όλος ο κόσμος πίστευε ότι θα είχα την ίδια τύχη, όμως διαψεύσθηκε», πρόσθεσε. «Καμιά δύναμη, όσο ισχυρή κι αν είναι, δεν μπορεί να νικήσει μια αυθεντική επανάσταση του λαού. Όμως τώρα διεξάγουμε πόλεμο με τρομοκρατικές οργανώσεις, όχι με το λαό. Και θα κάνουμε πόλεμο επειδή πρέπει να προστατεύσουμε εμάς και το λαό μας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα