«Δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Λίβανο»

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Λίβανο, δήλωσε το Σαββατοκύριακο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, λίγες ημέρες πριν από την τρίτη επίσκεψη του Μπαν στη χώρα.

"Ο Μπαν Κι-μουν δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Βηρυτό, όπως ούτε ο απατεώνας Τέριε Ρεντ- Λάρσεν ή ο αγγελιαφόρος του διαβόλου και της συνωμοσίας Τζέφρι Φέλτμαν", δήλωσε ο σεΐχης Μοχάμεντ Γιαζμπέκ πρόεδρος του θρησκευτικού συμβουλίου του ισχυρού σιιτικού κόμματος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο

Τέριε Ρεντ-Λάρσεν είναι ο συντονιστής του ΟΗΕ για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον αφοπλισμό των οργανώσεων του Λιβάνου, και ο Φέλτμαν, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βηρυτό είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή.

Το γραφείο του Γιαζμπέκ επιβεβαίωσε σήμερα τις δηλώσεις αυτές τις οποίες άλλοι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ο Μπαν Κι-μουν αναμένεται την Παρασκευή στο Λίβανο για συνομιλίες με αξιωματούχους της κυβέρνησης και με τον διοικητή των κυανοκράνων που σταθμεύουν στο νότο της χώρας, οι οποίοι αποτέλεσαν στόχο αρκετών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.

Ο Μπαν αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία κατά την έναρξη της διήμερης συνόδου του ΟΗΕ για τις μεταρρυθμίσεις και τη μετάβαση στη δημοκρατία στις αραβικές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα